• 19 Μαΐου 2024,

Ξέσπασμα Τσαλίκη στους 93, 7: « Δε μπορούμε να πάμε πιο κάτω»

 Ξέσπασμα Τσαλίκη στους 93, 7: « Δε μπορούμε να πάμε πιο κάτω»

Ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ ΑΟΚ Κώστας Τσαλίκης μίλησε χθες το πρωί στους 93, 7.

Είπε ακριβώς την… αλήθεια. Μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στη δεδομένη χρονική στιγμή, μέσα στην ομάδα. Φάνηκε ενοχλημένος για το γεγονός, ότι όλες οι ευθύνες πέφτουν πάνω του ενώ και αυτός είναι ένας απλήρωτος υπάλληλος. Αναλυτικά οι δηλώσεις του.

*Αρχικά η τοποθέτηση του

« Στεναχωρήθηκα με αυτά που ακούστηκαν σε προηγούμενη εκπομπή. Έχω μάθει στη ζωή μου και ως ποδοσφαιριστής να είμαι εκτεθειμένος ανά πάσα στιγμή. Έτσι είναι αυτό το επάγγελμα. Δέχεσαι κριτική από τον οποιοδήποτε, είτε σε εκθειάζει, είτε όχι. Έχω μάθει να αποδέχομαι αυτή την κριτική, όταν στηρίζεται σε αληθινά γεγονότα και όχι στη φαντασία και στην ανοησία κάποιων που βγαίνουν τόσο εύκολα και μιλάνε. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι ουδέποτε πήρα πρωτοβουλία και αποφάσισα μόνος μου για το αν θα φύγει ο προπονητής. Για τον ποιο δρόμο θα ακολουθήσει η ομάδα η για το ποιο πρέπει να είναι το μπάτζετ της ομάδας. Αν θα παίξει ο Τριποτσέρης η ο Κάργας. Αυτό είναι θέμα καθαρά προπονητή. Για όλα αυτά είχα τη σύμφωνη γνώμη όλων των ανθρώπων της ΠΑΕ.

Εγώ δεν είμαι μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ για να αποφασίζω και να διατάζω. Ούτε επιθυμώ να γίνω και ούτε έχω τη δυνατότητα να γίνω. Αν με κατηγορούν επειδή βγήκα να τα ανακοινώσω εγώ, επειδή δεν έβγαινε κανείς άλλος και επειδή όλα αυτά τα χρόνια φωνάζουν όλοι γιατί η ΠΑΕ είναι αποκομμένη από τον κόσμο, γιατί δε λέει τι σκέφτεται, δε λέει τι να κάνει, τότε τι να πω.

Βγήκα να ενημερώσω τον κόσμο, ότι αυτό που θα δει από εδώ και πέρα είναι τα πιτσιρίκια. Σεβόμενος τα 10 ευρώ που δίνει από το υστέρημα του για να δει την ομάδα. Τίποτα περισσότερο.

Βγήκα να ευχαριστήσω και 2-3 ανθρώπους που έχουν βοηθήσει. Είναι σημαντική η βοήθεια οποιουδήποτε, με τα χάλια που έχει αυτή τη στιγμή η ομάδα.

Πραγματικά δε μπορώ να ερμηνεύσω ορισμένα πράγματα. Είχα την εντύπωση μέχρι και σήμερα ότι είμαι ένας υπάλληλος απλήρωτος, όπως όλοι οι άλλοι. Από την αρχή της χρονιάς με μόνο μια μισθοδοσία, με τρία παιδιά και υπηρετώντας αυτή την ομάδα από οποιαδήποτε πόστο μου ζητήθηκε.

Κάνοντας ότι καλύτερο περνούσε από το χέρι μου, αυτά τα 8 χρόνια. Μου έχει γυρίσει γλώσσα σε παιχνίδι της ομάδας και συνέχισα να αγωνίζομαι, προκειμένου η ομάδα να αποφύγει τον υποβιβασμό.

Έχω χάσει ουκ ολίγα από διάφορες καταστάσεις εύκολες η δύσκολες που έχει περάσει η ΠΑΕ. Φυσικά δεν με αναγκάζει κανένας να κάθομαι εδώ. Προς θεού.

Κάθομαι γιατί αυτή είναι η δουλειά μου και με αυτή τη δουλειά συντηρώ την οικογένεια μου. Δεν είναι το χόμπι μου. Δεν έχω άλλη δουλειά και έρχομαι στον ΑΟΚ, να περάσει το δίωρο η το τρίωρο.

Με αυτή την ομάδα έχω ζήσει τις καλύτερες και τις χειρότερες στιγμές της ιστορίας της και έχω δεθεί μαζί της».

Ερώτηση: Μας λες δηλαδή όσον αφορά την αλλαγή προπονητή και την αλλαγή φιλοσοφίας, ότι απλά εσύ μετέφερες και δημοσιοποίησες απόψεις που δεν ήταν μόνο δικές σου;

Απάντηση: Εγώ δεν κρύβομαι. Δεν ήταν μόνο δική μου, η απόφαση για αλλαγή της φιλοσοφίας. Οι αλλαγές αποφασίστηκαν από μένα και από τους κ.κ Τσοκτουρίδη, Κουφατζή, Παχίδη.

Πως είναι δυνατό μόνος μου, να πάρω τέτοιες αποφάσεις;

Η πρωτοβουλία δεν ήταν μόνο δική μου, ήταν κυρίως αυτού που πλήρωνε και όπως πλήρωνε.

Ερώτηση: Αυτό το σχέδιο που στηρίζονταν σε λιγότερες δαπάνες με μείωση του μπάτζετ και ένα φθηνότερο προπονητή, βγήκε στην πράξη;

Απάντηση: Βέβαια βγήκε. Οικονομικά δεν υπάρχει σενάριο σε αυτή την ΠΑΕ που θα βγει, όταν δεν υπάρχει ούτε ένα ευρώ στο ταμείο. Εγώ μιλάω αγωνιστικά. Δε μιλάω για το οικονομικό. Η απάντηση σε αυτούς που λένε ότι κατέρρευσε η νέα φιλοσοφία ήταν τα 9 νέα παιδιά που αγωνίστηκαν στην Καλλονή και πήραν τα εύσημα όλου του κόσμου.

Πήραν τα εγκώμια όλου του κόσμου. Εγώ δεν έχω σχέση με τα οικονομικά, δε μπορώ να τα αγγίξω. Εγώ έχω να πληρωθώ 8 μήνες.

Δεν υπάρχει πιο άδικο πράγμα για κάποιον που εργάζεται και δεν πληρώνεται. Δε μιλάω μόνο για μένα. Δεν νομίζω ότι υπάρχει λογικός άνθρωπος να πει ότι είναι σωστή κίνηση, να μην πληρώνεται το προσωπικό. Αν είναι δυνατό. Για ποιους λόγους το κάνει η για ποιους λόγους η ομάδα έχει φτάσει μέχρι εδώ, το γνωρίζει μόνο ό ίδιος.

Μπορεί να το εξηγήσει μόνο ο ίδιος. Δε μπορώ να μιλήσω εγώ για το οικονομικά της ΠΑΕ. Είμαι ένας υπάλληλος.

Εγώ πρέπει να δώσω λύση με τον κ. Τσοκτουρίδη στον ΑΟΚ; Εγώ τι είμαι;

Ερώτηση: Μήπως πήρατε κακώς την ευθύνη να δώσετε τη συνέντευξη; Μήπως έπρεπε να την κάνει άλλος;

Απάντηση: Αυτό ήταν και το μεγάλο μου λάθος. Εμένα η συνέντευξη μου ήταν μια ενημέρωση και ένα ευχαριστήριο προς τον κόσμου που βοήθησε.

Ερώτηση: Τι βλέπετε ότι έρχεται για την ομάδα; Ποιο είναι το μέλλον; Θα αντέξει να παίζει ακόμη μέχρι τα τέλος του πρωταθλήματος;

Απάντηση: Αυτό πραγματικά δεν το γνωρίζει κανένας. Κάθε εβδομάδα ξεχωριστά, δίνουμε μάχη για τα να κατέβουν τελικά οι ποδοσφαιριστές η δεν κατέβουν. Τα παιδιά προς τιμήν τους δείχνουν ανταπόκριση. 39 άνθρωποι είναι όλοι στην ίδια μοίρα. Ευτυχώς υπάρχει αυτή η ανταπόκριση. Μπορούμε να συνεννοηθούμε για να γίνει το φυσιολογικό. Διαφορετικά αυτή η ομάδα θα είχε διαλύσει από τον Ιανουάριο. Ευτυχώς η ομάδα θα παίξει κανονικά την Κυριακή.

Από εκεί και πέρα βλέπουμε. Δε μπορούμε να ξέρουμε τι μας ξημερώνει σε αυτή την ομάδα.

Ερώτηση: Με τους εράνους και τη βοήθεια του κόσμου, η ομάδα θα μπορούσε να πάει στα πλέι οφ;

Απάντηση: Όχι με τίποτα. Η ομάδα έχει επιβίωσης. Ποια πλέι οφ και ποιο πρωτάθλημα. Να είμαστε σοβαροί και να μην κοροϊδεύουμε τον ευατό μας.

Δεν ξέρω τι λένε μερικοί. Ας έρθουν να με ρωτήσουν εμένα τι τραβάμε στην καθημερινότητα. Ας ρωτήσουν πως πάνε για πλέι οφ και για πρωτάθλημα, χωρίς μισθοδοσία μέσα στη χρονιά.

Αυτή τη στιγμή έχουμε παιδιά που ανά πάσα στιγμή θα έχουν πρόβλημα στέγασης. Ακόμη και φαγητό για να φάνε. Ποια πλέι οφ να πάει η ομάδα;

Ερώτηση: Ο κόσμος, οι φίλαθλοι που πάνε στο γήπεδο και αγαπάνε την ομάδα από ποιον πρέπει να ζητήσουν το λόγο, για το κατάντημα αυτό που υπάρχει;

Απάντηση: Όλη αυτή η κατάσταση εξηγείται μόνο από έναν άνθρωπο. Από αυτόν που έχει την τύχη της ομάδας στα χέρια του. Αυτός που έχει το μαγαζί. Είναι ένα μαγαζί, αυτός που έχει τα κλειδιά του μαγαζιού πρέπει να δίνει εξηγήσεις.

Κανείς μα κανείς άλλος. Για να μη χρεωθεί η ομάδα το καλοκαίρι ακόμη περισσότερα χρήματα στην πλάτη της και δε θα την πλησιάζει άνθρωπος να την αγοράσει, επιβαλλόταν να ελαφρύνω όσο μπορούσα τα μπάτζετ. Έπρεπε να κρατήσω αυτούς που έφυγαν το Γενάρη;

Αν δεν γλυτώναμε τα συμβόλαια από τους παίκτες που έφυγαν μόνο το Γενάρη, η ομάδα μόνο από τις προσφυγές τους, δε θα τους ξεχρέωνε ούτε για 10 χρόνια. Μιλάω μόνο γι` αυτούς που έφυγαν το Γενάρη. Για μένα δεν έφυγαν ως αποτυχημένοι. Οι μεταγραφές ήταν όλες επιτυχημένες. Η Ξάνθη παρακαλάει τον Ντιέ να μείνει και του χρόνου, ο Μοκάκε είναι βασικός στην Τουρκία, ο Ποσίνκοβιτς παίζει στη Σουπερ Λιγκ της Τουρκίας. Αυτοί δεν έπαιζαν γιατί δεν πληρωνόντουσαν. Δε με ρώτησε κανείς γιατί δεν έπαιζαν.

Είμαστε σε οριακό σημείο, δε μπορούμε να πάμε πιο κάτω.

Δεν είπα κανένα ψέμα στη συνέντευξη τύπου. Ενημέρωσα αγωνιστικά τον κόσμο, πως θα συνεχίσει η ομάδα. Αυτό είναι το κομμάτι μου.

Δε πρέπει να κοροϊδεύουμε τον κόσμο. Η ομάδα με τόσα νέα παιδιά θα έχει άσχημα αποτελέσματα.

Πάμε από το κακό στο χειρότερο.

Ερώτηση: Λέτε στον κ. Τσοκτουρίδη τα προβλήματα; Πως αντιδράει; Πως σκέφτεται;

Απάντηση: Βεβαίως. Γνωρίζουν τα προβλήματα και ο κ. Τσοκτουρίδης και κάποιοι άλλοι άνθρωποι που έχουν βοηθήσει οικονομικά.

Τα γνωρίζουν όλα. Δεν υπάρχει κάποια ανταπόκριση αυτή τη στιγμή. Αν δε βρεθεί άμεσα κάποιος να πάρει αυτή την ομάδα και να την σηκώσει, θα είναι κατηφόρα χωρίς τελειωμό.

Επιβάλλεται σε αυτή την ομάδα να μην ξεφτιλιστεί άλλο. Για αυτό μίλησα ξεχωριστά με όλους τους παίκτες για το ματς με τη Δόξα.

Καταλάβανε τα παιδιά ότι είναι χοντρό να κάνουν μια τέτοια κίνηση και πήραν πίσω την απόφαση τους. Συνεχίζουν κανονικά, δε βάλαμε χρονικά όρια. Δεν έχω σχέση με τις κάρτες, τις αποφάσεις για το που πρέπει να παίξει η να μην παίξει ένας παίκτης, παίρνει ο εκάστοτε προπονητής.

Τ. Π

 

Διαβάστε επίσης