• 19 Μαΐου 2024,

Δηλώσεις Μ. Δέμπα για την εκμίσθωση του καταστήματος

 Δηλώσεις Μ. Δέμπα για την εκμίσθωση του καταστήματος

Ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας, μίλησε χθες στην εφημερίδα μας, για τα όσα γίνονται τελευταία στην Καβάλα, αφορούν την εκμίσθωση του ισόγειου καταστήματος, αλλά και μέρος του 1ου ορόφου του Επιμελητηριακού κτηρίου.

Ο Μ. Δέμπας εξαρχής είπε ότι οι επαγγελματίες μικρομεσαίοι που ανησυχούν με τη λειτουργία του καταστήματος Public, ανησυχούν δίκαια. Είπε όμως από την άλλη πλευρά, ότι το Επιμελητήριο, δέχεται κριτική τέσσερα χρόνια τώρα, που το κατάστημα παραμένει κλειστό. Το περίεργο γι΄ αυτόν είναι ότι η κριτική συνεχίζεται, παρά το ότι το κατάστημα πρόκειται να λειτουργήσει.

Για τη συζήτηση που γινεται την Τετάρτη το απόγευμα στο Επιμελητήριο, ο Μάρκος Δέμπας σημειώνει ότι η πρόταση που κατατέθηκε σε αυτό από τους επαγγελματίες βιβλιοπώλες θα συζητηθεί μεν στο διοικητικό συμβούλιο της Τετάρτης, αλλά όπως κρίνει διαιωνίζει την κατάσταση του κλειστού καταστήματος.

Σύμφωνα με το Μ. Δέμπα, η συζήτηση την Τετάρτη στη συνεδρίαση της διοίκησης του Επιμελητηρίου, είναι ανοιχτή προς πάσα κατεύθυνση. Υπενθυμίζει δηλαδή ότι μπορούν να την παρακολουθήσουν οι επαγγελματίες της αγοράς κι όποιος άλλος επιθυμεί να εκφραστεί για το θέμα.

Η δήλωση του Μ. Δέμπα αναφέρει τα ακόλουθα:

 

«Την Τετάρτη που μας πέρασε είχαμε μία συνάντηση με επιχειρηματίες, κυρίως του κλάδου των βιβλιοπωλών, που μας παρέθεσαν τις ανησυχίες τους, για το θέμα του Public. Ανησυχούν, κατά τη γνώμη μου, δικαίως, κι εμείς θ΄ ανησυχούσαμε εάν ερχότανε μία τέτοια επιχείρηση, ότι θα έχουνε σοβαρό πρόβλημα στην δραστηριότητά τους με την εγκατάσταση της επιχείρησης, την οποία θεωρούνε ότι μέσα στο επιχειρηματικό της κομμάτι έχει και το θέμα του βιβλίου.

Τοποθετηθήκανε, ακούσαμε τις προτάσεις τους. Βέβαια η πρότασή τους είναι μία κι αυτή θέλω να τονίσω. Το να γίνει μία αύξηση της εισφοράς των μελών του επιμελητηρίου κατά 5 – 10 ευρώ, προκειμένου να μην υπάρξει θέμα και να μην εγκατασταθεί το Public. Βέβαια αυτή είναι μία πρόταση η οποία απλώς θα διαιωνίσει το θέμα ενός κλειστού καταστήματος, ενός μαγαζιού στο κεντρικό σημείο της πόλης, στην πλατεία της Καβάλας, όπου μέχρι τώρα έχουμε ακούσει τα εξ αμάξης, ότι αυτό το κατάστημα επί 4 χρόνια παραμένει κενό, είναι ένας χώρος σκοτάδι το βράδυ, και τι κάνει το επιμελητήριο, και τι κάνει η διοίκηση του, και μέχρι τώρα δεν το έχει νοικιάσει. Άρα μέχρι τώρα ακούγαμε τα εξ αμάξης για ποιο λόγο δε νοικιάζεται, τώρα θ΄ ακούσουμε τα εξ αμάξης για το πώς θα έρθει η Α΄ ή Β΄ επιχείρηση. Να πω την αλήθεια! Ακόμη δεν ξέρουμε εάν αυτή η επιχείρηση θα έρθει. Εμείς έτσι κι αλλιώς σαν διοικητική επιτροπή αναγκαστικά και δια νόμου κάναμε μία κατακύρωση του πρακτικού της επιτροπής, από κει και πέρα πρώτα υπάρχουνε τα επόμενα στάδια, που πρέπει να προσκομιστούν εγγυητικές, να προσκομιστούν κάποια στοιχεία, στο επόμενο δεκιαήμερο. Υπάρχει μία κατάσταση σε εξέλιξη και φυσικά η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου την ερχόμενη Τετάρτη, όπου κι εκεί πάλι θα συζητηθεί το θέμα. Η συνεδρίαση είναι ανοιχτοί. Μπορούνε να έρθουνε κάποια μέλη να κάνουνε και τοποθέτηση. Ν΄ ακούσουμε απόψεις και στο τέλος η διοίκηση του επιμελητηρίου να καταλήξει εάν θα δοθεί και που θα δοθεί».

 

 

 

Διαβάστε επίσης