• 19 Μαΐου 2024,

Διαμαρτυρία Δασκάλων – Καθηγητών – ΑΜΕΑ

 Διαμαρτυρία Δασκάλων – Καθηγητών – ΑΜΕΑ

Στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευσης Καβάλας πραγματοποιήθηκε χθες συμβολική διαμαρτυρία εκπαιδευτικών και ατόμων με ειδικές ανάγκες. Ήταν μία διαμαρτυρία που προετοίμασαν οι διοικήσεις της ΕΛΜΕ Καβάλας και του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με αποκλειστικό θέμα αυτό των εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής.

Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν εκπρόσωποι του νομαρχιακού συλλόγου ατόμων με ειδικές ανάγκες. Επιδόθηκε ψήφισμα, κείμενο διαμαρτυρίας και στον αναπληρωτή προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αφού χθες απουσίαζε από το γραφείο του ο Γ. Χεριστανίδης και στην αναπληρώτρια προϊσταμένη πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, αφού χθες απουσίαζε από το γραφείο του ο κ. Ν. Γεωργιάδης.

Πρόκειται για κείμενο διαμαρτυρίας που υπογράφουν οι εργαζόμενοι στο ΚΕΔΔΥ.

Πριν τη διαμαρτυρία η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Καβάλας, Σοφία Φιλιππίδου μίλησε στους δημοσιογράφους. Να σημειώσουμε ότι στην ίδια διαμαρτυρία χθες συμμετείχε και το ΠΑΜΕ Εκπαιδευιτκών, που εκπροσωπήθηκε από τον περιφερειακό σύμβουλο, Χρήστο Ποτόλια.

«Κλείνουν τα ειδικά σχολεία, πετούν τα παιδιά με ειδικές ανάγκες στον Καιάδα», γράφει το έντυπο που μοιράστηκε χθες από το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών.

Η Σ. Φιλιππίδου είπε στους δημοσιογράφους τα εξής:

 

«Υπάρχει ένα θέμα με την ειδική αγωγή. Μέσα βέβαια στα πλαίσια του γενικότερου προβλήματος της δημόσιας εκπαίδευσης, έχουμε μία υποβάθμιση της ειδικής αγωγής. Θεωρούμε ότι είναι πολύ σημαντικό, γιατί αφορά ένα πολύ ευάλωτο τμήμα του πληθυσμού και θα διαμαρτυρηθούμε γι΄ αυτό. Από τη μία θέλουμε να μην υποβαθμισθεί η αγωγή, να δοθούν κονδύλια, να διασφαλιστούνε θέσεις συναδέλφων που δουλεύουν σε σχολεία και σε υπηρεσίες που αφορούν την ειδική αγωγή, αλλά με αυτά που πάει να κάνει το υπουργείο, ανοίγει δρόμους να μπουν κι εδώ ιδιωτικοί φορείς. Αυτό δε θα το επιτρέψουμε. Θέλουμε να μείνει στα χέρια του δημοσίου».

ΕΡ: Διαπιστώνεται δηλαδή έλλειψη καθηγητών ειδικής αγωγής ή φεύγουν και δεν αντικαθίστανται;

ΑΠ: «Ναι, φεύγουν και δεν αντικαθίστανται. Πάνε εντελώς να τον καταργήσουν το θεσμό. Οπότε – κι όπως είπε νομίζω ο πρωθυπουργός – ότι θα καταργηθούν φορείς κ.λ.π. Το προσωπικό τι θα γίνει; Προφανώς θ΄ απολυθεί!»

ΕΡ: Σήμερα συνάδελφοί σας ειδικής αγωγής που βρίσκονται, σε γυμνάσια και λύκεια;

ΑΠ: «Έχουμε και σ΄ εμάς, στο 1ο λύκειο, όπου γενικά υπάρχουνε τμήματα ειδικής αγωγής, όπως τα λέμε. Υπάρχουν σε πολλά σχολεία συνάδελφοι, που δουλεύουν».

ΕΡ: Και βέβαια θίγονται και τα παιδιά που είναι άτομα με ειδικές ανάγκες, αλλά και οι οικογένειές τους;

ΑΠ: «Νομίζω πως πρέπει να στηριχθούν περισσότερο. Πλήττονται που πλήττονται απ΄ όλη την κατάσταση της εκπαίδευσης κι αυτά τα παιδιά, πλήττονται κι ακόμη περισσότερο έτσι».

 

 

Διαβάστε επίσης