• 19 Μαΐου 2024,

Πανελλήνια πρωτιά και διάκριση για το Ωδείο “Νεάπολις”

 Πανελλήνια πρωτιά και διάκριση για το Ωδείο “Νεάπολις”

Με μεγάλη χαρά η διεύθυνση του ωδείου “Νεάπολις” ανακοινώνει στο κοινό της πόλης μας ότι ο μαθητής μας Αργύριος Μαυρόπουλος ο οποίος φοιτά στο τμήμα κλασικής κιθάρας υπό την καθοδήγηση του εκλεκτού συναδέλφου και καθηγητή κιθάρας Αναστάσιου Δέλιου, απέσπασε το Α’ Βραβείο σε πανελλήνιο διαγωνισμό εγνωσμένου κύρους.
Πιο αναλυτικά: ο 36ος διαγωνισμός κιθάρας που διοργάνωσε φέτος το πανελλήνιο πολιτιστικό και πνευματικό κέντρο “Φίλωνας” σε συνεργασία με το Ωδείο Αθηνών έφτασε στο τέλος του το Σάββατο 13 Απριλίου. Ο Αργύριος Μαυρόπουλος, μαθητής του ωδείου “Νεάπολις” στην τάξη κιθάρας του Αναστάσιου Δέλιου, απέσπασε το Α’ Βραβείο και χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία μέχρι 16 ετών. Η διάκριση αυτή αποκτάει ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα και ιδιαίτερη χροιά από το γεγονός ότι απονεμήθηκε στον Αργύρη Μαυρόπουλο και Α’ χρηματικό έπαθλο για την καλύτερη εκτέλεση προγράμματος, τεχνικά και ερμηνευτικά, από όλες τις κατηγορίες των διαγωνιζομένων μέχρι 25 χρονών! Ο διαγωνισμός διεξήχθη σε 4 κατηγορίες: μέχρι 13, μέχρι 16, μέχρι 22 και μέχρι 25 χρονών αντίστοιχα.
Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής ήταν ο Κωστής Γαïτάνος, διακεκριμένος πιανίστας και μουσικολόγος. Τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής αποτελούσαν γνωστοί και διακεκριμένοι κιθαρίστες, όπως: Ευάγγελος Ασημακόπουλος, Μιχάλης Σουρβίνος, Βασίλης Μαστοράκης, Στέλιος Μούστος, Μιχάλης Κονταξάκης και Ιωάννης Ανδρόνογλου. Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά από τη βράβευση ακολούθησαν εύφημες μνείες από την κριτική επιτροπή τόσο στο μαθητή όσο και στον καθηγητή του για την εξαίρετη δουλειά που παρουσίασαν.
Δεν είναι η πρώτη φορά που μαθητές του ωδείου “Νεάπολις” διακρίνονται και βραβεύονται σε πανελλήνιους διαγωνισμούς. Ο Αργύρης Μαυρόπουλος, αλλά και η Δήμητρα Χατζοπούλου, μαθήτρια του Δρ.Κων/νου Χίζαρη, καλλιτεχνικού διευθυντή του ωδείου “Νεάπολις”, έχουν αποσπάσει και στο παρελθόν βραβεία σε διαγωνισμούς κιθάρας, ενώ ανάλογες διακρίσεις –Α΄Βραβείο- είχε αποσπάσει το ωδείο μας και στον πανελλήνιο διαγωνισμό παιδικού τραγουδιού στην Καρδίτσα.
Ας μας επιτραπεί να υπογραμμίσουμε για μία ακόμη φορά ότι από το 1ο χρόνο λειτουργίας του, το ωδείο “Νεάπολις” δραστηριοποιείται με γνώμονα την παροχή μουσικής εκπαίδευσης υψηλού επιπέδου, προσφέροντας ταυτόχρονα την ευκαιρία σε κάθε φιλόμουσο να έρθει σε επαφή με τη μουσική. Η επιλογή έμπειρων και καταρτισμένων μουσικοπαιδαγωγών, αλλά και “μάχιμων” εκτελεστών οργάνων, οι οποίοι απαρτίζουν τα τριά τμήματα του ωδείου μας –κλασικό, παραδοσιακό και μοντέρνο-, αλλά και η δημιουργία τμημάτων σπουδών που δεν προσφέρονται στην ευρύτερη περιοχή μας, όπως αυτά της Σύνθεσης και της Μουσικής Τεχνολογίας, και τέλος και σημαντικότερο, η μέχρι τώρα παρουσία του ωδείου “Νεάπολις” στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας με συμμετοχές υψηλού επιπέδου, αποδεικνύουν το υψηλό αίσθημα ευθύνης που υπάρχει στους κόλπους του ωδείου μας.

Διαβάστε επίσης