Ξεπέρασαν τις 200 οι συμμετοχές στο 1ο Kavala Night City Run – «Γεννήθηκε» ένας νέος θεσμός

 Ξεπέρασαν τις 200 οι συμμετοχές στο 1ο Kavala Night City Run –  «Γεννήθηκε» ένας νέος θεσμός

Πολύ μεγάλη επιτυχία- μεγαλύτερη κι από τις προσδοκίες των διοργανωτών- σημείωσε το απόγευμα αλλά και το βράδυ του Σαββάτου η 1η διοργάνωση ενός λαϊκού αγώνα δρόμου που διέφερε με όλους τους προηγούμενους επειδή έγινε νύχτα. Ήταν μια οργανωτική υπερπροσπάθεια της Λέσχης Φιλάθλων Καβάλας, των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και τοπικών φορέων αλλά και πολλών εθελοντών. Όσοι έτρεξαν την εντός και εκτός πόλης διαδρομή ήταν σαφώς περισσότεροι από 200. Οι έχοντες την ευθύνη της διοργάνωσης προετοιμάστηκαν για 200 συμμετοχές, πέραν τον οποίων σταμάτησαν το μέτρημα! Στον αγώνα έτρεξαν κυρίως νέοι άνθρωποι, οι περισσότεροι από τους οποίους τρέχουν γενικώς στον ελεύθερο τους χρόνο. Για την διοργάνωση και τη συμμετοχή τους σε αυτή ήρθαν στην Καβάλα (κι έμειναν εδώ ένα τουλάχιστον βράδυ) αθλητές ή φίλοι του τρεξίματος από όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Ακόμη κι από την Κόρινθο.
Αποδείχθηκε ότι στη συγκεκριμένη διοργάνωση πιο δύσκολο πράγμα ήταν η προετοιμασία και η πραγματοποίηση του αγώνα παρά η συμμετοχή σε αυτόν. Το ότι πολλά πράγματα έγιναν στο κέντρο της πόλης, ταυτόχρονα με την κίνηση των οχημάτων στους δρόμους της Καβάλας, σήμαινε ότι έπρεπε να παρθούν ένα σωρό μέτρα ασφαλείας. Σε αυτό το σημείο βοήθησαν 40 και πλέον αστυνομικοί. Όχι μόνο της Τροχαίας αλλά και άλλων τμημάτων. Κλήθηκαν ενισχύσεις από τα τμήματα Ελευθερούπολης, Χρυσούπολης αλλά και από το αστυνομικό τμήμα του αεροδρομίου. Σημαντικός ήταν ο ρόλος των ποδηλατών του Κύκλοτρον. Αυτοί συνόδευαν τους αθλητές στα δύσκολα σκοτεινά σημεία, ήταν κάτι σαν προπομπός του αγώνα. Οι εθελοντές με σφυρίχτρες προειδοποιούσαν τους διερχόμενους πολίτες. Φυσικά και έγιναν κυκλοφοριακές αλλαγές σε όλη τη διαδρομή από την πλατεία ως τον Μπάτη, στην παραλία, στην Παναγία, στην οδό Ομονοίας και φυσικά στην πλατεία. Το μεσημέρι του Σαββάτου άρχισαν να τοποθετούνται κώνοι, πάνω στους οποίους δέθηκαν κόκκινες προειδοποιητικές κορδέλες. Εργάστηκε συνεργείο της Π.Ε. Καβάλας μαζί με εθελοντές. Χρησιμοποιήθηκαν 800 μεγάλοι κώνοι. Του Δήμου Καβάλας, της Π.Ε. Καβάλας αλλά και ιδιωτικές τεχνικής εταιρίας.
Μετά από όλα αυτά καταλαβαίνει κανείς πόσο δύσκολη ήταν η διοργάνωση. Πόση δουλειά προηγήθηκε του αγώνα, πόση δουλειά έπρεπε να γίνει σε όλα τα προαναφερθέντα σημεία μετά το τέλος του. «Για μας το πιο δύσκολο σημείο ήταν το Φάληρο όπου ήταν αδύνατο να κλείσουμε όλη τη κυκλοφορία» είπε στην εφημερίδα μας ο διοικητής της Τροχαίας Αδαμάντιος Στογιαννάρης. Μαζί με τον αξιωματικό της ίδιας υπηρεσίας Παναγιώτη Σακόπουλο «περιόδευαν» συνεχώς σε όλη τη διαδρομή ενώ πεζοί αστυνομικοί μαζί με εθελοντές ήταν από νωρίς το απόγευμα σε όλες τις διασταυρώσεις από την πλατεία έως τον Μπάτη. Οι διοργανωτές κάλεσαν κι αυτοί ανταποκρίθηκαν και τις δύο μεγάλες διασωστικές ομάδες της πόλης. Τους Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού και την Διασωστική ομάδα Καβάλας. Ήταν μια από τις σπάνιες περιπτώσεις που και οι δύο ομάδες υποστήριζαν την ίδια διοργάνωση.
Στην αφετηρία κόσμος συγκεντρώθηκε από νωρίς. Κάποιοι άρχισαν να κάνουν ζέσταμα τρέχοντας γύρω γύρω την πλατεία. Οι συνοδοί των συμμετεχόντων παρακολουθούσαν πρόγραμμα επίδειξης από τους αθλητές του τραμπολίνο. Μεγάλη ουρά σχηματίστηκε στο σημείο των δηλώσεων συμμετοχής. Πρώτη φορά τόσο μεγάλη ουρά σε αγώνα δρόμου. Εξ αυτού του λόγου η εκκίνηση δόθηκε με 30 και πλέον λεπτά καθυστέρηση, πράγμα που δεν συνηθίζεται. Οι διοργανωτές φρόντισαν ώστε να κάνουν ενδιαφέρουσα την αναμονή των αθλητών και θεατών. «Προσέφεραν» ζέσταμα υπό τις οδηγίες γυμναστή, έδειχναν εικόνες άλλων αγώνων, είχαν δυνατά τη μουσική. Κάπου εκεί ακούστηκε η φωνή του Γιάννη Προμούσα- προέδρου της Λέσχης Φιλάθλων- που έθεσε τον πήχη ακόμη πιο ψηλά. «Του χρόνου θέλουμε η διοργάνωση να έχει και διεθνή χαρακτήρα» είπε. Λόγια υποστήριξης προς την διοργάνωση ακούστηκαν και από την Δήμαρχο και από τον Αντιπεριφερειάρχη. «Ήρθα να τρέξω» είπε με χιούμορ η κ. Δήμητρα Τσανάκα. Συμπλήρωσε ότι δεν περίμενε τόσο κόσμο, τόσο πολλές συμμετοχές. Ο Θόδωρος Μαρκόπουλος δεν ξέχασε τους υπαλλήλους της Π.Ε. Καβάλας που δούλεψαν για την τοποθέτηση των κώνων.
Την ίδια στιγμή οδηγοί αυτοκινήτων και άλλοι περαστικοί ξαφνιάζονταν από την εικόνα που παρουσίαζε η περιοχή. «Μα τι γίνεται εδώ;» ρωτούσαν και μάθαιναν τις λεπτομέρειες. Ξένοι επισκέπτες της πόλης- κυρίως Τούρκοι- κοιτούσαν με ανοιχτό το στόμα. Μάλλον πρώτη φορά έβλεπαν μέσα σε μια πόλη να υπάρχουν τέτοια σχέδια, τέτοια διοργάνωση λαϊκού αγώνα δρόμου.
Στο αγωνιστικό μέρος. Πρώτος με άνεση και απόσταση από όλους τους άλλους (σε χρόνο περίπου 40 λεπτών) τερμάτισε ο Παύλος Σαρίδης. Ένας άνθρωπος που τρέχει συνεχώς, κάθε μέρα. Πριν από μία εβδομάδα ήταν πάλι πρώτος στον αγώνα του ΣΕΒΑΣ. Μετά τον τερματισμό του είπε ότι η απόσταση του αγώνα δεν ήταν 13 αλλά 11,5 χιλιόμετρα. Φάνηκε να την βρίσκει πιο εύκολη απ΄ ότι περίμενε. Δεύτερος ήταν ο Δημήτρης Νικολαϊδης και τρίτος ο Μακέδος. Μέσα στη πρώτη 5αδα και ο Σάκης Στημονιάρης που ως γνωστόν έτρεξε πρόσφατα στο Σπάρταθλο. Πρώτη γυναίκα τερμάτισε η Νικολέτα Γεράρδη. Ο τελευταίος του αγώνα τερμάτισε μετά από τρέξιμο μιας ώρας και σαράντα περίπου λεπτών.

 

Διαβάστε επίσης