Ξεσηκώθηκαν οι μη καπνίζοντες

 Ξεσηκώθηκαν οι μη καπνίζοντες

Ακόμη και στους αιρετούς περιφερειακούς συμβούλους που εκλέγονται στην Καβάλα, ακόμη και στο τηλέφωνο του Αντιπεριφερειάρχη Θ. Μαρκόπουλου, διατυπώνονται τις τελευταίες ημέρες καταγγελίες από μη καπνίζοντες, ότι σε καταστήματα της πόλης, ο νόμος δεν τηρείται. Όλες αυτές οι καταγγελίες, πολλές από τις οποίες προωθούνται αμέσως στην Αθήνα, καταλήγουν στη Διεύθυνση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

Όπως είπε χθες ο διευθυντής της, Χρήστος Παπαδόπουλος, θ΄ αρχίσουν άμεσα στο τέλος του μήνα, αυστηροί έλεγχοι στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για την τήρηση της αντικαπνιστικής νομοθεσίας.

Εντολές προς την ίδια κατεύθυνση έλαβε η υπηρεσία κι από την κεντρική διοίκηση του υπουργείου υγείας.

Βασικό όμως κίνητρο για να αρχίσουν οι έλεγχοι είναι από την μια ότι μπαίνουμε στη χειμερινή περίοδο, από την άλλη ότι υπάρχουν αρκετές καταγγελίες για συγκεκριμένα καταστήματα στο κέντρο της πόλης.

Παρά τις φήμες και τις διαδόσεις πολλές από τις οποίες είχαν σχέση και με την προεκλογική περίοδο του Σεπτέμβρη και του Αυγούστου, ο νόμος δεν άλλαξε και παραμένει ιδιαίτερα αυστηρός.

Τελευταία μάλιστα οι προερχόμενες από την Αθήνα φήμες, για αλλαγή του αντικαπνιστικού νόμου, έπαψαν να υπάρχουν. Αυτό σημαίνει ότι ο Νόμος δεν αλλάζει και τηρείται από τις υπηρεσίες ως ίσχυε.

 

 

Διαβάστε επίσης