ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΗ 2015

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΗ 2015

 

Αισιόδοξη ήταν χθες το απόγευμα η Δήμαρχος, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, για τα θέματα των λιμανιών. Υπαινίχθηκε θετική εξέλιξη στη διεκδίκηση από τον Δήμο μέρους του κτιρίου του Τελωνείου ενώ για το έργο στο νέο λιμάνι δήλωσε ότι θα συνεχιστεί στο νέο ΕΣΠΑ ως έργο- «γέφυρα». Για το πόρισμα των επιθεωρητών στην υπόθεση Εσκί Καπού τόνισε ότι από αυτό δεν προκύπτουν ευθύνες των διοικήσεων του Δήμου. Παραιτείται από δημοτικός σύμβουλος ο Παράσχος Αγανικόλας λόγω διαφωνίας του με τις πρωτοβουλίες και τις απόψεις Σώρρα.

 

Συνεχίζεται η συλλογή δηλώσεων για το κτηματολόγιο στα γνωστά γραφεία σε Καβάλα- Χρυσούπολη- Ελευθερούπολη. Σύμφωνα με τον Γιάννη Γκατζιρούλη δεν υπάρχουν πρόστιμα για την εκπρόθεσμη κατάθεση δηλώσεων ενώ ως τις 14 Οκτώβρη συγκεντρώθηκαν δηλώσεις σε ποσοστό 85% σχετικά με την υπάρχουσα ακίνητη περιουσία. Το ίδρυμα Αγία Μαρίνα ευχαριστεί την Ιερά Μητρόπολη με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης των έργων στο κτίριο της. Δωρεά στο ίδρυμα θα κάνουν ελληνοαμερικανίδες που έρχονται στην πόλη μας το απόγευμα. Εμπορικός Σύλλογος και Δήμος Καβάλας συζήτησαν χθες τις εορταστικές εκδηλώσεις την περίοδο των Χριστουγέννων. Σύντομα συζήτηση και με τους συλλόγους. Σενάριο επιστροφής στην πλατεία του Παγοδρόμιου εξετάζει η Δημωφέλεια. Την ερχόμενη εβδομάδα θα επισκεφθεί την Καβάλα ο υποψήφιος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και πρώην Υπουργός Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Σύσκεψη στην Ξάνθη το απόγευμα αγροτών της ΑΜΘ που ετοιμάζουν κινητοποιήσεις.

 

Στους πεζόδρομους βγήκε από χθες η Δ. Αστυνομία για να ελέγξει πόσο τηρείται ο νέος κανονισμός. Ελέγχους για την τήρηση του αντικαπνιστικού νόμου αρχίζει η Διεύθυνση Υγείας της Π.Ε. Καβάλας. Συνεχίζεται στο Εκθεσιακό Κέντρο της Νέας Καρβάλης η έκθεση KavalaExpo 2015. Λειτουργεί απογευματινές και βραδινές ώρες. Το κρουαζιερόπλοιο Βόγιατζερ ήταν χθες στο λιμάνι της πόλης. Γιορτάζει σήμερα η Ελληνική Αστυνομία, δοξολογία το πρωί στην εκκλησία του Αγίου Παύλου. Συνέντευξη τύπου δίνει το μεσημέρι ο Πρόεδρος του ΟΛΚ Χρήστος Ηλιάδης. Εξαντλήσαμε κάθε δυνατότητα μας για την αντιμετώπιση της Οζώδους Δερματίτιδας, ανακοινώνει η Περιφέρεια ΑΜΘ. Ομάδα επιστημόνων παρουσίασε σε εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης την ιδέα της για τη δημιουργία εθνικού πάρκου στους Φιλίππους και τα Τενάγη. Υπέρ των εργαζομένων στην Καβάλα Όιλ που διαφωνούν με την συγχώνευση της εταιρίας με την Ενεργειακή Αιγαίου, παρεμβαίνει το ελληνικό δημόσιο.

 

Συνέντευξη τύπου έδωσαν χθες όσοι σύλλογοι οργανώνουν και συμμετέχουν την διήμερη εθελοντική αιμοδοσία της Παρασκευής και του Σαββάτου στη ΛΑΦ. Ο Νίκος Ξανθόπουλος παρέμεινε πρόεδρος στην Θουκυδίδειο Ακαδημία. Μαθητές του 3ου Λυκείου Καβάλας θα λάβουν μέρος συνέδριο στην Τεργέστη της Ιταλίας.

 

Ίσως και εντός της ημέρας η Ένωση ανακοινώσει την απόκτηση ενός ακόμη καλαθοσφαιριστή. Ο Κώστας Λιόλιος πρόεδρος των Παλαιμάχων του ΑΟΚ. Πιθανή επιστροφή του Νίκου Καραμπετάκη στον πάγκο του Νέστου.

 

Διαβάστε επίσης