• 18 Απριλίου 2024,

Οδεύουμε σε κοινωφελείς πληρωμές

 Οδεύουμε σε κοινωφελείς πληρωμές

Κινητικότητα παρατηρείται στην Αθήνα και στην Καβάλα, ώστε να πληρωθούν τα χρήματα που τους οφείλονται πριν τα χριστούγεννα οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας του νομού Καβάλας, όλοι όσοι βρέθηκαν σ΄ αυτό μέσω των τριών ενδιάμεσων φορέων. Της ΠΝΟΗΣ, του Συλλόγου της Νέας Καρβάλης και της Ένωσης Καταναλωτών.

Δεν αποκλείεται οι δικαιούχοι του προγράμματος να βρουν τα χρήματα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, ακόμη και σήμερα. Είναι πάντως σχεδόν βέβαιο ότι η πληρωμή θα γίνει το αργότερο την Παρασκευή το μεσημέρι. Πρόκειται για τη 2η δόση που θα φτάσει στους δικαιούχους μέσω των τριών μη κυβερνητικών οργανώσεων, ενώ όπως όλα δείχνουν 3η δόση δε θα υπάρξει λόγω του ότι το πρόγραμμα κλείνει πρόωρα, ενώ δεν έχουνε καλυφθεί πολλές από τις προβλεπόμενες θέσεις εργασίας.

Αυτή την περίοδο από Δευτερα μέχρι και σήμερα Τετάρτη, γίνονται οι τελικοί έλεγχοι από τον υπάλληλο – υπόλογο – του υπουργείου εργασίας. Γρήγορα θα δοθεί εντολή στις τρεις μη κυβερνητικές οργανώσεις που κι αυτές επίσης γρήγορα θα εξουσιοδοτήσουν τις τράπεζες για την πληρωμή των χρημάτων.

Το πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας είχε στόχο να απασχολήσει σε πανελλαδικό επίπεδο για πέντε μήνες, 57.000 άνεργους. Τα πράγματα όμως δεν εξελίχθηκαν όπως όλοι τα περίμεναν. Έτσι το πρόγραμμα κατάφερε να απασχολήσει 45.000 άνεργους. Χάθηκαν χρήματα που στόχος του υπουργείου είναι χρησιμοποιηθούν προκειμένου σύντομα να προκηρυχθεί ένα νέο παρόμοιο με την κοινωφελή εργασία, πρόγραμμα, που όμως θα έχει απλούστερες διαδικασίες, για να μην υπάρξουν ταλαιπωρίες, ούτε του υπουργείου, ούτε των ενδιάμεσων φορέων, φυσικά ούτε και των ανέργων που θα κληθούν να συμμετάσχουν σε αυτό.

 

 

Διαβάστε επίσης