• 26 Απριλίου 2024,

Μία μπάρα που σχεδόν ποτέ δε λειτουργεί

 Μία μπάρα που σχεδόν ποτέ δε λειτουργεί

Πολλές φορές ο τοπικός τύπος έχει αναφερθεί στον προβληματικό πεζόδρομο στην Κωστή Παλαμά, στο σημείο που βρίσκεται κοντά στην κλινική «Ιπποκράτης». Η μπάρα που υπάρχει στην είσοδο του πεζόδρομου από την οδό Αβέρωφ, μία μέρα λειτουργεί και δέκα όχι. Παρά το ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής αυτός ο άγραφος νόμος για μία μπάρα που σχεδόν ποτέ δε λειτουργεί ισχυροποιείται μέσα με την ημέρα.

Τη νύφη την πληρώνουν τα καταστήματα στο συγκεκριμένο τμήμα στην Κωστή Παλαμά, οι βιτρίνες των οποίων, συχνά – πυκνά και σε ώρες αγοράς, είναι αποκλεισμένες από παρκαρισμένα αυτοκίνητα, ακόμη και ασθενοφόρα.

Πολλές φορές έχει επισημανθεί αλλά δεν έχει αντιμετωπισθεί ριζικά, το τι συμβαίνει. Οι υπεύθυνοι κατά πάσα πιθανότητα της κλινικής, αφήνουν ίσως και σκόπιμα τη μπάρα βυθισμένη για να μπορούν με τα ιδιωτικά τους αυτοκίνητα να μπαινοβγαίνουν στο πεζόδρομο, χρησιμοποιώντας την πρόσβαση στην κλινική, ως χώρο στάθμευσης. Έτσι από τη μια εξυπηρετούνται με τον καλύτερο τρόπο, από την άλλη καταργούν στην ουσία τον πεζόδρομο, ενώ υπάρχει το έκτακτο αλλά συνηθισμένο πρόβλημα, όταν την κλινική προσεγγίζει ασθενοφόρο να μην υπάρχει χώρος για να σταθμεύσει.

Η δημοτική αρχή έχει δεχθεί πολλές φορές παράπονα καταστηματαρχών. Έχει υποσχεθεί να δώσει λύση. Δείχνει αλλά αποσπασματικό ενδιαφέρον, με αποτέλεσμα στην Κωστή Παλαμά από την πλευρά της οδού Αβέρωφ να υπάρχουν άλλοι νόμοι, άλλοι πεζόδρομοι, μια σταθερή ταλαιπωρία, μιας σειράς καταστηματαρχών που δεν ξέρουν πλέον που ν΄ αποτανθούν. Κάποιοι από αυτούς σκέφτονται ακόμη και το ενδεχόμενο να καταθέσουν μήνυση στο Δήμο Καβάλας, ζητώντας του αποζημίωση καθώς ο πεζόδρομος δε λειτουργεί συστηματικά, με αποτέλεσμα τα αυτοκίνητα να κυκλοφορούν στο συγκεκριμένο τμήμα της Κωστής Παλαμά πιο συχνά κι από τα αυτοκίνητα των χρηματαποστολών

 

 

Διαβάστε επίσης