Οδεύουμε σε σύσκεψη φορέων, ενημερώθηκε ο Κλειτσιώτης

 Οδεύουμε σε σύσκεψη φορέων, ενημερώθηκε ο Κλειτσιώτης

Στις 7.00 σήμερα το απόγευμα συνεδριάζει στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας το διοικητικό συμβούλιο του ΟΛΚ. Η συνεδρίαση είναι πολύ κρίσιμη γιατί εκτός ημερήσιας διάταξης θα συζητηθεί το γνωστό σχέδιο του υπουργείου εμπορικής ναυτιλίας που συγχωνεύει τους περιφερειακούς λιμένες της χώρας.

Η διοίκηση του ΟΛΚ δεν κρύβει την αντίθεσή της στο σενάριο ο τοπικός Οργανισμός ν΄ απορροφηθεί από τον Οργανισμό Λιμένα Θεσσαλονίκης.

Είναι ήδη σε συζητήσεις και με το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, όπου κι εκεί υπάρχει η ίδια αντίδραση.

Σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα η διοίκηση του Οργανισμού θ΄ αποφασίσει να πραγματοποιηθεί σύντομα σύσκεψη τοπικών φορέων, υπόψη των οποίων θα τεθεί το θέμα και οι συνέπειες στο λιμάνι της Καβάλας να διοικείται από τη Θεσσαλονίκη.

Ήδη ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Μηνάς Τάτσης ενημέρωσε το Σάββατο το βουλευτή Καβάλας Ντίνο Κλειτσιώτη. Ο συγκεκριμένος βουλευτής μίλησε χθες στο τηλέφωνο με τον υπουργό Κώστα Μουσουρούλη, με τον οποίο έχει ραντεβού στην Αθήνα αύριο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ντ. Κλειτσιώτης από τη μια είναι αντίθετος στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία του υπουργείου, από την άλλη διαπιστώνει ότι το υπουργείο επιμένει στην προοπτική να συγχωνευτούν τα μικρά λιμάνια με τα μεγάλα λιμάνια του Πειραιά, της Θεσσαλονίκης, του Ηρακλείου Κρήτης και της Πάτρας.

«Εάν συμβεί κάτι τέτοιο θα είναι ότι χειρότερο για την Καβάλα», είπε ήδη ο Ντ. Κλειτσιώτης, ο οποιος συμπλήρωσε ότι στην τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Κώστα Μουσουρούλη, δεν έμαθε λεπτομέρειες του νέου αυτού σχεδιασμού.

Ο κ. Κλειτσιώτης που ξέρει καλά την τοπική πραγματικότητα είναι προς το παρόν τουλάχιστον ιδιαίτερα αρνητικός στην απορρόφηση του λιμανιού Καβάλας από αυτό της Θεσσαλονίκης.

 

 

Διαβάστε επίσης