Υποψηφιότητα Μητρόπουλου με κριτική στο πρόγραμμα «ΑΘΗΝΑ»

 Υποψηφιότητα Μητρόπουλου με κριτική στο πρόγραμμα «ΑΘΗΝΑ»

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΤΕΙ Καβάλας Νάσος Μητρόπουλος παρουσίασε τις ιδέες, τις προτάσεις του για το μέλλον του ιδρύματος σε διαδικασία ανοικτής διαβούλευσης που έγινε χθες το πρωί στην αίθουσα του αμφιθεάτρου του ΤΕΙ Καβάλας.

Ο χώρος ήταν κατάμεστος από καθηγητές του ιδρύματος, εργαζόμενους, συνεργάτες του ΤΕΙ Καβάλας. Παρών ήταν κι ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου καθηγητής πανεπιστημίου των Ηνωμένων Πολιτειών Νίκος Κατοπόδης.

Στη χθεσινή συνάντηση ο Νάσος Μητρόπουλος προσήλθε ιδιαίτερα έτοιμος. Είχε καταθέσει και είχε μοιράσει στους συναδέλφους του προτάσεις για διάφορα ζητήματα στα οποία εφόσον εκλεγεί πρόεδρος θα δώσει προτεραιότητα.

Πρόκειται για 22 μέτρα που αφορούν το ΤΕΙ Καβάλας, αφορούν ειδικότερα την παραγωγή του διοικητικού έργου, τις υποδομές και την ακαδημαϊκή ανάπτυξη. Ο Νάσος Μητρόπουλος επιθυμεί επέκταση του ΤΕΙ Καβάλας. Είναι αντίθετος στο σχέδιο «Αθηνά», που κακά τα ψέματα προβλέπει λιγότερα πανεπιστήμια και ΤΕΙ σ΄ όλη τη χώρα.

Άλλωστε πάνω σ΄ αυτό το κλίμα έγινε και η χθεσινή συζήτηση. Μετά την εισήγηση του κ. Μητρόπουλου, οι περισσότεροι από αυτούς που πήραν το λόγο και έμπλεξαν το εγκώμιο του υποψήφιου προέδρου, δεν έκρυψαν την ανησυχία τους για το πρόγραμμα «Αθηνά», ένα πρόγραμμα του υπουργείου παιδείας.

Τις εντυπώσεις έκλεψε κι ο Νίκος Κατοπόδης, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ΤΕΙ Καβάλας, που δεν είπε πολλά. Μίλησε εύστοχα και ευγενικά στην άτυπη διαδικασία της χθεσινής συνέλευσης.

Πριν από αυτήν ο Νάσος Μητρόπουλος είπε στους δημοσιογράφους τα εξής:

 

«Είναι εξόχως τιμητική για μένα αυτή η μοναδικότητα της υποψηφιότητάς μου, αλλά αυτό δεν μας απαλλάσσει, τουλάχιστον εμένα το να εκθέσω όλες τις απόψεις που έχω, ενώπιον της κοινότητας και να τιμήσω κάθε έναν εκλογέα χωριστά, διότι θεωρώ ότι η περίοδος είναι τέτοια που απαιτείται ενότητα, μία συμπαγής δύναμη, έτσι ώστε ν΄ αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που έρχονται».

ΕΡ: Το σχέδιο «Αθηνά» αισθάνεστε ότι απειλεί το ίδρυμα;

ΑΠ: «Θα έλεγα ότι το σχέδιο «Αθηνά» δεν απειλεί το ίδρυμα. Αυτά που απειλούν το ίδρυμα είναι οι αντικρουόμενες δυνάμεις και τα συμφέροντα που υπάρχουν στο χώρο της εκπαίδευσης καθένα εκ των οποίων δεν ενδιαφέρεται για την καλή πορεία της ανώτερης εκπαίδευσης, ενδιαφέρεται για πολύ μικρά μικροσυμφέροντα τα οποία κάθε μία απ΄ αυτές τις δυνάμεις εκφράζει».

ΕΡ: Από οικονομικής πλευράς το ίδρυμα έχει πρόβλημα;

ΑΠ: «Από οικονομικής πλευράς το ίδρυμα δεν έχει κανένα πρόβλημα. Δεν χρωστάμε πουθενά. Είμαστε νοικοκυραίοι σε ότι αφορά αυτά που πρέπει να κάνουμε αλλά περαιτέρω το έχουμε ξαναπεί, ότι η περικοπή πάνω από 50 – 55% που έχει γίνει, είναι οριακή. Τα ιδρύματα θα πρέπει να τύχουν μιας έκτακτης επιχορήγησης».

 

Διαβάστε επίσης