• 17 Μαΐου 2024,

Οδός Χρυσοστόμου Σμύρνης, όπως οδός Τενέδου!

 Οδός Χρυσοστόμου Σμύρνης, όπως οδός Τενέδου!

Την διετία 2009 – 2010 η τοπική κοινωνία συζητούσε τα απαραίτητα κυκλοφοριακά μέτρα στην οδό Τενέδου καθώς εκείνη την περίοδο το ένα τροχαίο ατύχημα διαδέχονταν το άλλο. Αναφερόμαστε στην περιοχή από το Άγαλμα του Ακρίτα του Πόντου μέχρι περίπου την Καλαμίτσα, Εκείνα τα χρόνια σε τροχαία δυστυχήματα στην οδό Τενέδου είχαν χάσει τη ζωή τους άνθρωποι, περιστατικά ίδια με αυτό που έγινε την Κυριακή το μεσημέρι στο δρόμο πριν από την οδό Τενέδου, στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης. Με λίγα λόγια τα προβλήματα της οδού Τενέδου διαπιστώνονται τώρα στην Χρυσοστ. Σμύρνης όπου μία ακόμη φορά ένας ανυποψίαστος πολίτης έχασε τη ζωή του όταν παρασύρθηκε από δίκυκλη μοτοσικλέτα. Είναι φανερό ότι είτε η τοπική αυτοδιοίκηση είτε το κράτος δεν έκαναν όσα μπορούσαν, όσα έπρεπε, προκειμένου οι κυκλοφοριακές συνθήκες σε οδηγούς και πεζούς να παρέχουν τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια.

Το συγκεκριμένο τμήμα της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης από το Περιστέρι μέχρι τον κόμβο Φαλήρου, έχει μήκος μεγαλύτερο ίσως του ενός χιλιομέτρου, αυτή η απόσταση στο μεγαλύτερό της μέρος είναι ευθεία, άρα ευνοεί την ανάπτυξη μεγάλων ταχυτήτων από δίκυκλα κι αυτοκίνητα, παρά το ότι υπάρχουν παρά το ότι υπάρχουν φωτεινοί σηματοδότες.

Κατά μήκος τμήματος της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης υπάρχουν διαβάσει πεζών, είναι όλες ξεθωριασμένες. Το λιγότερο που πρέπει να γίνει είναι να ξαναβαφτούν. Τώρα το καλοκαίρι υπάρχει μεγάλη κίνηση πεζών, καθώς η Ακτή της Ραψάνης δέχεται κάθε μέρα μικρούς και μεγάλους. Από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ.

Πως οι άνθρωποι αυτοί θα περάσουν από το πεζοδρόμιο στο απέναντι, από το πολυκλαδικό προς τη θάλασσα και το αντίστροφο; Είναι σαν να παίζουν τη ζωή τους κορώνα – γράμμα.

Επίσης τώρα το καλοκαίρι, αλλά και γενικότερα κατά τη σημερινή περίοδο, στον ίδιο δρόμο, εννοούμε στο πεζοδρόμιο από την πλευρά του σχολείου ή από την πλευρά της θάλασσας, είναι συχνή η κίνηση των μαθητών. Στην περιοχή λειτουργούν γυμνάσια, λύκεια, αλλά και δημοτικά σχολεία. Με λίγα λόγια το τροχαίο δυστύχημα της Κυριακής πρέπει να αφυπνίσει πρωτίστως την τοπική αυτοδιοίκηση, προκειμένου να βρει λύσεις για να υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια για όλους. Η δήμαρχος έχει ήδη ανακοινώσει μέτρα που θα διευκολύνουν τη ροή των αυτοκινήτων προς τη Δυτική πλευρά της πόλης, κινούμενα από τον κόμβο Φαλήρου. Τα μέτρα αυτά πρέπει να συμπληρωθούν με άλλες παρεμβάσεις προκειμένου οι ταχύτητες που αναπτύσσονται και στο ένα ρεύμα κυκλοφορίας και στο άλλο, να μην είναι μεγάλες.

Όσο για το περιστατικό της Κυριακής από την προανάκριση προέκυψε ότι η άτυχη γυναίκα μόλις είχε κάνει το μπάνιο της με τον εγγονό της στην Ακτή της Ραψάνης, επιχείρησε να περάσει το δρόμο, από το πεζοδρόμιο δίπλα  στη θάλασσα, προς το απέναντι πεζοδρόμιο μπροστά ακριβώς από το Πολυκλαδικό λύκειο. Για το τι ακριβώς συνέβη ανάμεσα στην άτυχη γυναίκα, τον εγγονό της και τον οδηγό του δικύκλου η προανάκριση συνεχίζεται, καθώς υπάρχουν πολλοί αυτόπτες μάρτυρες που κι εκείνη την ώρα δήλωσαν το τι είδαν στο προσωπικό της τροχαίας.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης