Οικογενειακό δίτερμα πρίν τον επίσιμο αγώνα …

 Οικογενειακό δίτερμα πρίν τον επίσιμο αγώνα …

Δεν έβγαλε είδηση η επίσκεψη της Μέρκελ στην Αθήνα αφού μετά το τέλος της συνάντησης με τον έλληνα πρωθυπουργό στην κοινή συνέντευξη τύπου δεν είπε τίποτα συγκεκριμένο και τίποτα διαφορετικό απο αυτά που λέει τους τελευταίους μήνες που φαίνεται οτι η Ελλάδα τα καταφέρνει αφού οι Έλληνες σε αντίθεση με την Ελλάδα έχουν κλατάρει.

Όπως συμβαίνει τους τελευταίους μήνες έτσι και αυτή την φορά οι δηλώσεις και του Αντουάν Σαμαρά αλλά και της Μέρκελ έγιναν σε ένα πανηγυρικό κλίμα αφού και οι δύο , για λόγους ευνόητους και κυρίως προεκλογικούς, θέλουν να περάσουν το μήνυμα της αλλαγής πορείας της χώρας και προσέγγισης του στόχου που είναι η έξοδο απο την κρίση.

Πρίν βέβαια απο την έξοδο απο την κρίση έπρεπε να προηγηθεί η έξοδο στις αγορές που θύμισε ένα οικογενειακό δίτερμα πρίν απο το επίσημο παιχνίδι.

Με περίτεχνο τρόπο σε ένα άκρως φιλικό περιβάλλον η χώρα βγήκε στις χώρες και σάρωσε.

Ο αγώνας ήτανε φιλικός και για το επίσημο παιχνίδι θα πρέπει να περιμένουμε μερικούς μήνες ακόμα.

Η Μέρκελ μεταξύ άλλων απο το Μέγαρο Μαξίμου στο οποίο βρέθηκε μόνο λίγες ώρες είπε οτι το χρέος το ελληνικό θα το δούμε το Φθινόπωρο υπο καλύτερους όρους αφού η ελληνική οικονομία θα προέρχεται απο ένα δυνατό σε αφίξεις καλοκαίρι και εισπράξεις και θα παίζει με άλλο αέρα.

Πάντως η Μέρκελ δεν έχανε την ευκαιρία να μας λέει κάθε τόσο οτι η προσπάθεια δεν τελείωσε και οτι πρέπει να γίνουν και άλλες μεταρρυθμίσεις.

Σου λέει ,εντάξει καλά τα πήγατε, αλλα μην παίρνει και ο κώλος σας αέρα.

Σε γενικές γραμμές ήτανε μια Μέρκελ ΄όπως την περιμέναμε και οι δύο – τρείς καλές κουβέντες που είπε τις είπε για λόγους προεκλογικούς.

Αξίζει να σημειωθεί οτι η Άνγκελα ζήτησε αυτή την φορά απο τον πρωθυπουργό ένα παραδοσιακό γεύμα σε ταβερνάκι της ΠΛΑΚΑΣ με παϊδάκια.

Δεν ήθελε ούτε γκουρμέ , ούτε χλείδες αυτή την φορά η Μέρκελ.

Έφαγε το παϊδάκι , χτύπησε και μια μπύρα και πήρε τον δρόμο της επιστροφής διότι στα χρόνια της υπομονής δεν μας θυμήθηκε κανείς.

Κατα τα άλλα πάμε καλά και μπαίνουμε στην Μεγάλη εβδομάδα , την εβομάδα των παθών που θα μας οδηγήσουν στην κορύφωση του θείου δράματος.

Για τους έλληνες βέβαια απο το 2010 και μετά όλες οι εβδομάδες είναι εβδομάδες των παθών χωρίς όμως την κορύφωση του δράματος.

Οι ευχάριστες ειδήσεις έρχονται απο την ΕΜΥ που μας λέει οτι ο καιρός μέχρι και την Μεγάλη Πέμπτη να είναι άστατος και βροχερός αλλα απο το Μεγάλη Παρασκευή και μετά εκτός απροόπτου στρώνει και θα είναι ανοιξιάτικος σε όλη την χώρα με πολύ καλές μάλιστα θερμοκρασίες.

Για τον λόγο αυτό δίπλα στην σούβλα βάλτε την παντοφλίτσα με το δίχαλο αλλά και την μπουρνουζοπετσέτα.

αφού σε ορισμένες περιοχές μπορεί να φθάσει και τους 29 βαθμούς.

Απο την σούβλα στην παραλία …

Καινούργια σενάρια βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την τύχη του αεροπλάνου των Μαλαισιανών γραμμών.

Σύμφωνα λοιπόν με αυτά τα σενάρια στο αεροπλάνο έγινε αεροπειρατία και το αεροπλάνο έχει προσγειωθεί κάπου στο Αφγανιστάν και οι επιβάτες είναι σε καλύβες με ελάχιστο φαγητό.

Αυτό βέβαια το σενάριο που΄ δεν έχει επιβεβαιωθεί προέρχεται απο τις μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας και θα πρέπει να το θεωρούμε πιθανό αφού αν το αεροπλάνο έπεφτε ακόμα και στον Ωκεανό κάτι θα άφηνε πίσω του.

Λοιπόν λεβέντες και λεβέντισες καλημέρα και καλή εβδομάδα.

Καλό κουράγιο και καλή ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.

Τα λέμε και πάλι αύριο.

ΑΛΟΡΑ !

 

Διαβάστε επίσης