• 5 Μαΐου 2024,

Οι έλληνες πουλάνε τα νεφρά τους για να ανταπεξέλθουν !

 Οι έλληνες πουλάνε τα νεφρά τους για να ανταπεξέλθουν !

Η είδηση του 29χρονου ανθρώπου απο την Βέροια που όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης κατέβαινε κάθε μέρα και ένα σκαλοπάτι της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και έφθασε στο σημείο να ψάχνει να βρεί να πουλήσει του νεφρό του για να μπορέσει να απεγκλωβιστεί απο τα χρέη τα λέει όλα.

Αυτήν την Ελλάδα θα αφήσει πίσω της η κρίση αν αναρωτιέστε τι θα γίνει μετά.

Αν νομίζετε οτι ο 29χρονος απο την Βέροια που βρήκε ώς μοναδική λύση στα οικονομικα ΄του αδιέξοδα την πώληση του νεφρού του είναι ο μοναδικός κάνετε λάθος.

Δεν είναι ο μοναδικός αλλά ο μόνος που χωρίς φόβο και πάθος βγήκε και μίλησε για τις σκέψεις του αυτές.

Τα λεφτά της δόσης αργά ή γρήγορα και σίγουρα πρίν έρθει το αυγό στον κώλο θα τα πάρουμε και μαζί ανάσες πολλές αλλα δεν ξέρω αν αυτή η δόση είναι αρκετή για να λύσει το πρόβλημα πλέον επιβίωσης που αντιμετωπίζουν χιλιάδες έλληνες αφού η ζωή στην χώρα αυτή για έναν νομοταγή φορολογούμενο πολίτη έχει γίνει σαν την Άγρια Δύση την εποχή των γουέστερν.

Πάντως ο Σαμαράς όταν ξεμπερδέψει με την δόση θα κάνει ανασχηματισμό γιατί εκλογές δεν κάνει με τίποτα και είναι στις σκέψεις του να βάλει μέσα στο νέο κυβερνητικό σχήμα και τον Βενιζέλο και τον Κουβέλη που αυτήν την φορά θα θελήσουν να είναι μέσα αφού σύμφωνα με το σενάριο θέλουν να είναι στην πρώτη γραμμή προβολής όταν αρχίσουν να φαίνονται τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης για να διεκδικήσουν το μερίδιο που τους αναλογεί.

Ο Βενιζέλος είναι ένα βήμα πρίν το κλείσει το μαγαζί και η τελευταία του ελπίδα δεν είναι ούτε το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ούτε η ευρύτερη συναίνεση με του επικριτέςτου εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ.

Η τελευταία ελπίδα και για τον ίδιο αλλα και για το κόμμα στο οποίο είναι πρόεδρος είναι η ανάκαμψη της χώρας με αυτήν την κυβέρνηση για να μπορέσει και αυτός να εισπράξει μερίδιο της επιτυχίας και της σωστής επιλογής του να στηρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά.

Η διάσωση του ΠΑΣΟΚ περνάει μέσα απο την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και την επιτυχία της κυβέρνησης Σαμαρά.

Σε αντίθετη περίπτωση ξεχάστε και τον Βενιζέλο και τον Σαμαρά και τον Κουβέλη και ετοιμαστείτε για τον Αλεξάκη τον Τσίπρα πάνω στο άλογο.

Αυτά τα γνωρίζει όλα καλά ο Σαμαράς που τα έδωσε όλα για να περάσουν τα μέτρα και περιμένει τα καλύτερα τώρα που περάσανε για την Ελλάδα που απο την άνοιξη του 2013 θα πρέπει να δείχνει σημεία ανάκαμψης.

Βέβαια για τους έλληνες πολίτες αυτό που τους ενδιαφέρει είναι πότε αυτά τα σημάδια ανάκαμψης θα επηρεάσουν την καθημερινότητα του η οποία έχει γίνει εφιαλτική.

Καλή η υπομονή και η φιλοευρωπαϊκή προοπτική αλλα δεν αντέχουμε άλλο.

Χαλάει ο καιρός και έρχεται κρύο …

Κατα τα άλλα ο καιρός χαλάει την ερχόμενη εβδομάδα και απο την Πέμπτη για πρώτη φορά απο τότε που περάσαμε το κατώφλι του φετεινού χειμώνα η κατώτερη θερμοκρασία στην διάρκεια της ημέρας θα πέσει κάτω απο τους 10 βθαμούς.

Η επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει με συννεφιά βαριά θα ακολουθήσουν βροχές ασθενείς , ισχυροί άνεμοι και μετά την Πέμπτη πέφτει και η θεροκρασία.

Πλέον η απόσταση απο τον πραγματικό χειμώνα είναι πολύ μικρή και όλοι νιώθουμε οτι η ώρα του λέβητα και του αιρκοντίσιον έφθασε.

Για τις μέρες αυτές του χειμώνα οι περισσότεροι έλληνες προετοιμαζόμασταν όλο το καλοκαίρι και τώρα ήρθε η ώρα να δούμε τι πουλιά πιάσαμε.

Πάντως θέλω να επαναλάβω οτι θα πρέπει να μείνουμε μακριά απο οτιδήποτε έχει σχέση με ρεύμα αφού τα ταιμλόγια της ΔΕΗ απο εδώ και στο εξής μόνο θα ανεβαίνουν.

Προσοχή γιατί το ρεύμα που θα κάψετε σήμερα θα πρέπει αύριο να το πληρώσετε.

Κανονίστε να μπουμπουνίξετε τα αερόθερμα και τους θερμοπομπούς και όταν έρθει ο λογιαριασμός να κοιτιέστε μεταξύ σας.

Λοιπόν λεβέντες καλή σας ημέρα και καλή εβδομάδα.

Οι δύσκολες μέρες συνεχίζονται αλλα όλοι νομίζω οτι είμαστε πιο έτοιμοι να τις αντιμετωπίσουμε κυρίως απο ψυχολογικής πλευράς.

Να είστε καλά και καλή δύναμη.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

Διαβάστε επίσης