• 19 Μαΐου 2024,

Οι αγώνες των ομάδων μας στην Γ’ Εθνική

 Οι αγώνες των ομάδων μας στην Γ’ Εθνική

Φώτο : Γιάννης Σιαπέρας

Ορφέας- Βυζάντιο Κοκκινοχώματος 0-0: Δίκαιο αποτέλεσμα… εμφύλιος στο τέλος

Γράφει ο Τάσος Πατσίδης

Σε γενικές γραμμές δίκαιο χαρακτηρίζεται το αποτέλεσμα ανάμεσα στον Ορφέα και το Βυζάντιο. Ηταν ένα παιχνίδι τακτικής.

Οι γηπεδούχοι έχοντας μερικές σημαντικές απουσίες, παρουσιάστηκαν σε μεγάλο βαθμό αγχωμένοι. Δεν είχαν ρυθμό, τους έλειψε το πάθος και η έκρηξη. Πάντως ο Ορφέας δημιούργησε 3-4 κλασσικές ευκαιρίες, όπου θα μπορούσε να είχε σημειώσει τουλάχιστον ένα γκολ. Από την άλλη το Βυζάντιο, θέλησε να ελέγξει το ρυθμό του αγώνα αλλά είχε αρκετά λάθη στην κυκλοφορία. Ο Κατρακυλάκης πήγε να πάρει το ματς, στο τελευταίο 20λεπτο, όπου το Βυζάντιο είχε μεγαλύτερη φρεσκάδα και με τις αλλαγές που έγιναν.

Πολλά κρίθηκαν στο διάστημα 50`-53` όπου χάθηκαν 3 κλασσικές ευκαιρίες. Δυο από τους γηπεδούχους και μια από τους φιλοξενούμενους.

Ο Ορφέας είχε και πάλι παίκτες ατού… να είναι αλλού. Δε δικαιολογούνται με τίποτα.

Καλύτεροι ο Κωνσταντινίδης, ο Κ. Ελευθεριάδης και ο Χριστοδουλίδης, Σταματόπουλος.

Επικίνδυνος σε αρκετές περιπτώσεις ο Αλέξης Βλάχος.

Αυτοί πάλεψαν…

Από το Βυζάντιο, Σαμαράς και Παυλίδης ήταν θετικότατοι ενώ ο Πτηνόπουλος είχε μερικές ωραίες ενέργειες. Ο Σουμουλίδης σταθερός κάτω από τα δοκάρια. Αθόρυβη δουλειά ο Σπυρίδης.

Το γήπεδο της Ελευθερούπολης ήταν κατάμεστο, χωρίς να σημειωθούν παρατράγουδα με φιλάθλους των δυο ομάδων.

Αντίθετα στο στρατόπεδο του Ορφέα, στο τέλος του αγώνα έγινε… ροντέο. Μικρή μερίδα φιλάθλων τα είχε με τον Καραμπιμπέρη για την αλλαγή στην αλλαγή του Σαββατιανού( δε φάνηκε καθόλου στα λεπτά που έπαιξε).

Εκεί ανακατεύτηκαν και παίκτες των γηπεδούχων( Παπαδάτος), με αποτέλεσμα να απειληθούν σοβαρά επεισόδια.

Η κατάσταση μύριζε μπαρούτι από τις αρχές του β` μέρους.

Το φιλμ του αγώνα

10` Σέντρα- σουτ Οτέμπερη δύσκολη απόκρουση του Σουμουλίδη.

15` Παράλληλη σέντρα Μπρατσιάνι σε κόρνερ ο Καραβελίδης, πριν ο Πτηνόπουλος βρεθεί σε φάση για γκολ.

30` Παράλληλη σέντρα Βλάχου, πλασέ του Οτέμπερη η μπάλα ελάχιστα άουτ.

39` Σουτ του Τσίλογλου άουτ,

47` Σέντρα σουτ του Πτηνόπουλου, δεν προλαβαίνει ο Τσίλογλου να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα.

48` Σουτ Μπρατσιάνι πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

51` Πλάσε του Βλάχου, σώζει πάνω από τη γραμμή ο Παυλίδης.

52` Σέντρα του Π. Σταματόπουλος, μόνος του ο Τσαπέγια, αστοχεί με κεφαλιά.

53` Σέντρα Μπρατσιάνι, πλασέ από τα 3 μέτρα του Παντελίδη άουτ.

90` + Σουτ του Εμινίδη από καλή θέση άουτ.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων.

Ορφέας: Καραβελίδης, Π. Σταματόπουλος, Φιλιππίδης, Κ. Ελευθεριάδης, Κωνσταντινίδης, Παπαδάτος, Χριστοδουλίδης, Βλάχος, Οτέμπερη 63` Σαββατιανός 84` Εμινίδης, Τσαπέγια 85` Πασχαλίδης, Ευθυμιάδης.

Βυζάντιο: Σουμουλίδης, Κωνσταντινίδης, Προβατίδης, Σαμαράς, Παυλίδης, Σπυρίδης, Τσίλογλου 63` Καπνόπουλος, Μπρατσιάνι, Πτηνόπουλος 88` Αϊβάζης, Τσορμπατζής, Παντελίδης 56` Λόλης.

*Παραιτήθηκε ο Καραμπιμπέρης- Αποφάσιζε χθες το βράδυ η διοίκηση

Ο Νίκος Καραμπιμπέρης παραιτήθηκε από τον πάγκο του Ορφέα λίγο μετά τη λήξη του αγώνα, με το Βυζάντιο.

Χθες το βράδυ θα αποφάσιζε η διοίκηση του Ορφέα αν έκανε δεκτή την παραίτηση του η όχι. Πάντως το κλίμα στην ομάδα της Ελευθερούπολης γενικά είναι βαρύ.

Το βράδυ της Κυριακής η έκρυθμη κατάσταση συνεχίστηκε σε αθλητικό στέκι της πόλης.

Σήμερα θα ανακοινωθούν οι εξελίξεις, γύρω από το θέμα του προπονητή. Ο πρόεδρος της ομάδας Λευθέρης Ποιμενίδης, εξακολουθούσε να στηρίζει τον προπονητή και μετά το τέλος του αγώνα.

 

* Νέστος- Μακεδονικός 3-0: Ηταν κυρίαρχος

Ο Νέστος ήταν πολύ καλύτερος του Μακεδονικού, σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Οι γηπεδούχοι επέβαλαν το ρυθμό τους από το πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Ειδικά στο πρώτο μέρος ο Νέστος, ήταν ο κυρίαρχος του παιχνιδιού.

Το φιλμ του αγώνα.

Στο 10ο λεπτό, ατομική προσπάθεια του Κατρανά που πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του πάσαρε στο Τσομπανόπουλο που δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει για το 1-0. Στο 23 μπαλιά του Μανούκου για τον Μαχαιρούδη που έκανε τη παράλληλη σέντρα στον Τσέκο για το 2-0. Στο 29 κεφαλιά του Μαχαιρούδη, πρόλαβε ο τερματοφύλακας προ του Τσομπανόπουλου. Στο 39 φάουλ του Πεχλιβανίδη, γυριστή κεφαλιά του Μαχαιρούδη μόλις άουτ.

Στο 47 κεφαλιά του Ζαγναφέρη άουτ. Στο 77 σουτ του Κρυστάλλη έδιωξε ο Αμουτζάκης. Στο 82 σουτ του Καμπουρίδη σίρριζα άουτ. Στο 84 όμορφη ενέργεια του Μαχαιρούδη για τον Τσέκο που με διαγώνιο σουτ διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

**Διαιτητές: Δραγάτης, Χριστάκογλου, Μαλανδρής (ΕΠΣ Χαλκιδικής).

Συνθέσεις

Νέστος Χρυσούπολης

Αμουτζάκης, Πεχλιβανίδης, Αϊβάζογλου, Ελευθεριάδης, Παυλακάκης (48 Γαμβρέλης), Μανούκος, Κατράνας, Τζοσκούν, Μαχαιρούδης (86 Ματσκανίδης), Τσομπανόπουλος (66 Καμπουρίδης), Τσέκος.

Μακεδονικός

Σαμπανίδης, Φοιτάς, Καραγιάννης, Δουμάς, Τζιαμπάζης, Κρυστάλλης, Δράμπης, Αράπης (46 Πουρσανίδης), Ζαγναφέρης (60 Φούκας), Μαρίγκος (70 Μαντζίρης), Λένος.

 

 

 

*ΠΑΟ Κοσμίου- Αρης Ακροποτάμου 0-1

 

Ο Αρης ξεπέρασε το σοκ της ήττας μέσα στο Διγενή και κατάφερε να πάρει τους 3 βαθμούς μέσα στην έδρα του ΠΑΟ Κοσμίου.

Ο Νίκος Καραμπετάκης πραγματοποίησε αρκετές αλλαγές στην άμυνα ενώ στο Β` μέρος ο Αρης επέβαλε το ρυθμό του και πέτυχε το νικητήριο γκολ με τον Βασίλη Παπαδόπουλο.

Οι γηπεδούχοι άγγιξαν στο γκολ στο 22ο λεπτό όταν ο Μουστάκας εκτέλεσε το κόρνερ, αλλά η κεφαλιά Παναγιώτου σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Άρης Ακροποτάμου ανέβασε την απόδοσή του και στο 55 από λάθος της άμυνας ο Δούμπλατζης έκανε το σουτ, αλλά ο Πουλακίδας απέκρουσε σωτήρια. Στο 62’ από σέντρα του Σακόπουλου ο Παπαδόπουλος με κεφαλιά έκανε το 0-1, πανηγυρίζοντας έξαλλα το γκολ. Στο 78’ ο Άρης Ακροποτάμου έχασε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά του, όταν ο Αποστολίδης πλάσαρε, αλλά ο Πουλακίδας απέκρουσε και πάλι.

**Διαιτητές: Φωτιάδης, Κωτούλας, Κρυωνάς (ΕΠΣ Σερρών).

Συνθέσεις

ΠΑΟ Κοσμίου (Αϊβάζης)

Πουλακίδας, Βαλσάμης, Καπετάνος (59ʼ Μόσχος), Ζούλης, Παναγιώτου, Γεμενετζής (46’ Φωτιάδης), Μουστάκας, Αθανασίου, Σταύρου, Λυκούδης, Βασιλακάκης (66’ Λαζίδης)

Άρης Ακροποτάμου (Καραμπετάκης)

Χατζηνικολής, Φίλων, Δρούζας, Τσέπα, Σεφερίδης, Σολακίδης (46’ Κάμπατζης), Σακκόπουλος, Καραγιαννίδης, Δούμπλατζης (73’ Σάσσος), Παπαδόπουλος, Αποστολίδης (85’ Κωνσταντινίδης).

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης