• 6 Μαΐου 2024,

Για το δημοτικό σύμβουλο Βασίλη Λιόγκα πρώτα το σκάκι, μετά οι δημοτικές εκλογές

 Για το δημοτικό σύμβουλο Βασίλη Λιόγκα πρώτα το σκάκι, μετά οι δημοτικές εκλογές

Ο δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Λιόγκας, ήταν στην Καβάλα το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου. Βρέθηκε στο σκάκι όπου παρακολούθησε εκδήλωση, με στόχο την προώθηση του αθλήματος στους μικρούς σκακιστές και σκακίστριες. Απ΄ ότι φαίνεται ο Βασίλης Λιόγκας δεν έχει στις άμεσες προτεραιότητές του, τις επόμενες δημοτικές εκλογές, δίνει προτεραιότητα στο σκάκι και βέβαια στην παρουσία του στο υπουργείο περιβάλλοντος στην Αθήνα, ως συνεργάτης του υπουργού Γιάννη Μανιάτη.

«Πρώτα το σκάκι και μετά οι δημοτικές εκλογές», είπε στην εφημερίδα μας, ο Βασίλης Λιόγκας, σε μία συνέντευξη που κινήθηκε ανάμεσα στο σκάκι και τις δημοτικές εκλογές που πλησιάζουν. Ο Β. Λιόγκας θεωρεί ότι υπάρχει ακόμη χρόνο προκειμένου το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να πάρει τις αποφάσεις του. Είπε στην εφημερίδα μας τα εξής:

«Κάθε χρόνο στο σκακιστικό όμιλο γίνεται μία εκδήλωση, στην οποία βοηθάει ο πρωταθλητής μας, πρωταθλητής Ελλάδος, Αντώνης Παυλίδης που σπουδάζει στη Θεσσαλονίκη και γίνεται ένα διήμερο εκδηλώσεων όπου ο ίδιος πρωταγωνιστεί, κάνει ένα σιμουλτανέ, δηλαδή παίζει ταυτόχρονα με πολλούς αντιπάλους, κυρίως νέους ταλαντούχους σκακιστές, από τα παιδιά … ώστε να εξασκηθούν ταυτόχρονα. Το απόγευμα θα δώσει μία διάλεξη όπου θ΄ αναλύσει σκακιστικές παρτίδες, ενδιαφέρουσες και θα δώσει κάποια στοιχεία της εμπειρίας του και σήμερα πρόκειται να γίνει ένας αγώνας χάντικαπ όπου με έξι παίκτες ταυτόχρονα θα παίξει με περιορισμένο χρόνο. Αυτό είναι κάποια από τις εκδηλώσεις του σκακιστικού ομίλου».

ΕΡ: Έχετε προσαρμοστεί στους νέους χώρους;

ΑΠ: «Ναι, ναι, βέβαια. Έχει κυρίως διαμορφωθεί ως σκακιστικό σχολείο. Αυτό που βγήκε δηλαδή είναι ο χώρος αγώνων, που βλέπετε ότι είναι περιορισμένος έξω. Βέβαια μες στο κτήριο αυτό υπάρχουνε τεράστιες αίθουσες άδειες και αναξιοποίητες, που γενικά με κατάλληλη διαμόρφωση θα μπορούσαν να δώσουν τη λύση. Κατά τα άλλα είναι κεντρικό το σημείο, έχει διαμορφωθεί με μεράκι από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και παρέχει όλα τα εχέγγυα μιας σωστής λειτουργίας αυτή τη στιγμή».

ΕΡ: Να κλείσουμε τη συνέντευξη με δύο λόγια από εσάς. Που είσαστε; Απουσιάζετε από τα δρώμενα της πόλης!

ΑΠ: «Δυστυχώς ναι. Θα ήθελα πολύ να συμμετάσχω στα δρώμενα της πόλης, αλλά υπάρχουν υποχρεώσεις υπηρεσιακές στην Αθήνα, εργάζομαι αυτή τη στιγμή στο υπουργείο περιβάλλοντος, στο γραφείο του υπουργού, παρέχοντας υπηρεσίες ως τεχνοκράτης, σε ορισμένα θέματα. Εντάξει προσωρινή η κατάσταση και για μένα είναι μία πρόκληση στην πραγματικότητα κι ένα κακό σχολείο, πάνω στη δημόσια διοίκηση, αλλά και γενικότερα πάνω στα περιβαλλοντικά έργα, μέσα από αυτή τη θέση προσπαθώ να βοηθήσω με τις γνώσεις μου και την εμπειρία μου και στα θέματα της Καβάλας, από τα οποία πολλά από αυτά σχετίζονται με το υπουργείο περιβάλλοντος».

ΕΡ: Τι έχετε να πείτε για τις δημοτικές εκλογές που έρχονται; Σας ενδιαφέρουν;

ΑΠ: «Πάντα με ενδιέφεραν, απλώς δεν είναι η ώρα ν΄ ανακοινωθεί κάτι».

 

 

Διαβάστε επίσης