• 17 Μαΐου 2024,

Οι γιατροί έκοψαν την πίτα τους – Βράβευσαν συνταξιούχους κι άκουσαν περί Αμφίπολης

 Οι γιατροί έκοψαν την πίτα τους – Βράβευσαν συνταξιούχους κι άκουσαν περί Αμφίπολης

Το απόγευμα της Τετάρτης στην αίθουσα Φίλιππος του Galaxy Hotel ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας έκοψε την παραδοσιακή βασιλόπιτα, συνδυάζοντας ταυτόχρονα τη βράβευση των συνταξιοδοτηθέντων γιατρών αλλά και την επιστημονική διάλεξη με θέμα «Η Αμφίπολη από την προϊστορία μέχρι την ύστερη αρχαιότητα» και ομιλήτρια την αρχαιολόγο Πηνελόπη Μάλαμα. Αυτή ήταν η εναρκτήρια εκδήλωση του 2015 για το σύλλογο στο πλαίσιο της οποίας τιμήθηκαν οι «ευδοκίμως τερματίσαντες» την επαγγελματική τους θητεία και ειδικότερα η μικροβιολόγος Αναγνωστίδου Βουγιούκα Ταρσή, ο καρδιολόγος Θωμάς Γόγγης, ο μαιευτήρας – γυναικολόγος Διονύσης Κηπουρίδης, ο παθολόγος Γιώργος Σιμιτός, καθώς και η πνευμονολόγος και δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα.

Ο σύλλογος τίμησε τους γιατρούς εγκαταλείπουν πλέον την ενεργό ιατρική τους δράση χωρίς να συνεχίζουν κάποια εξω-νοσοκομειακή δράση. Ο φετινός κατάλογος περιείχε πέντε μόνο ονόματα γιατρών, αριθμός μικρότερος συγκριτικά με προηγούμενες χρονιές. Τα κενά που αφήνουν πίσω τους οι συγκεκριμένοι γιατροί δυστυχώς δεν καλύπτονται, ούτε ποσοτικά αλλά ούτε και ποιοτικά αφού συγκεντρώνουν εργασιακή εμπειρία τριάντα και πλέον ετών.

Η προσκεκλημένη ομιλήτρια Πηνελόπη Μάλαμα είναι αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών και σύζυγος του παθολόγου Θανάση Ρίβα, η οποία παρέθεσε στοιχεία για την προϊστορία, τις αρχαιολογικές ανασκαφές και τα ευρήματα της Αμφίπολης.

Ο Ιατρικός Σύλλογος θα οργανώσει την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου ενημερωτική εκδήλωση με θέματα σχετιζόμενα με το ΤΣΑΥ, τον ασφαλιστικό φορέα του ιατρικού κλάδου που διανύει κρίσιμη περίοδο. Αν και λέγεται ότι το ασφαλιστικό ταμείο θα είναι βιώσιμο έως το 2020, ωστόσο ταλαιπωρεί αρκούντως τον ιατρικό κλάδο λόγω καθυστερήσεως στην έναρξη των συνταξιοδοτήσεων. Για το θέμα προσκλήθηκαν να μιλήσουν ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας Ντίνος Γιαννακόπουλος και ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας Γιάννης Μακρυγιάννης. Η συνδικαλιστική εμπειρία των ομιλητών κρίθηκε ως χρήσιμη για την ενημέρωση των συναδέλφων τους της Καβάλας.

Τον ερχόμενο Ιούνιο, ο σύλλογος προγραμματίζει τη διοργάνωση τριθεματικού συνεδρίου, ενώ τον Οκτώβριο ανάλογη διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή της Χειρουργικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος. Επιπλέον, κατόπιν πρωτοβουλίας που εκδηλώνεται από δύο ιατρικά στελέχη του εξωτερικού ιατρείου πόνου, θα φιλοξενηθεί στην Καβάλα συνέδριο παρηγορητικής ιατρικής και ανακούφισης του πόνου. Ο σύλλογος φιλοδοξεί να αποκεντρώσει τις δράσεις του σε όλη την έκταση της περιφερειακής ενότητας.

 

 

Διαβάστε επίσης