• 3 Μαΐου 2024,

Οι δανειστές αναβάλουν συνεχώς τις συζητήσεις για το χρέος …

 Οι δανειστές αναβάλουν συνεχώς τις συζητήσεις για το χρέος …

Πήρε χαμπάρι ο Σαμαράς και η κυβέρνηση του οτι οι εταίροι , δανειστές και πιστωτές μας δεν τα έχουν στο μυαλό τους όπως τα έχει ο ίδιος , αφού αναβάλουν συνεχώς την συζήτηση για την μείωση του χρέους που θα ανάψει επι της ουσίας το πράσινο φώς για την αλλαγή πορείας της χώρας προς την περιβόητη ανάπτυξη και έξοδο απο την κρίση, και προσδοκούν πλέον σε μια απλή δήλωση στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά την επισημοποίηση του πρωτογενούς πλεονάσματος που είναι για εμάς τα πάντα και για αυτούς τίποτα το ιδιαίτερο ή αυτό θέλουν να δείχνουν προς τα έξω προκειμένου να ψαλιδίζουν τις ελληνικές προσδοκίες.

Είναι καραμπινάτες γυριστρούλες και πλέον το παιχνίδι που παίζουν έχει πολλά χτυπήματα κάτω απο την ζώνη.

Θέλουν να περάσουν με κάθε τρόπο στην ελληνική κυβέρνηση οτι για αυτούς το πρωτογενές πλεόνασμα είναι κάτι αλλα οχι τα πάντα και οτι δεν πρόκειται να επηρεάσει την πορεία του προγράμματος που θα πρέπει να παραμείνει στον άξονα της σκληρής λιτότητα και της αυστηρής επιτήρησης.

Η Ελλάδα απαλλαγμένη απο ΜΝΗΜΟΝΙΑ και ΤΡΟΙΚΑ δεν υπάρχει στα άμεσα πλάνα τους.

Οι δικές μας οι σκέψεις δεν έχουν καμμία σχέση με τον δικό τους προγραμματισμό και προσπαθούν με κάθε τρόπο να καθυστερήσουν οποιαδήποτε συζήτηση για την μείωση ή την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Στην αρχή μας είπαμε άνοιξη μετά μας είπανε καλοκαίρι και τώρα μας λένε οτι το Φθινόπωρο θα κάτσουν να μιλήσουν για το χρέος.

Το Φθινόπωρο θα γίνει Χριστούγεννα και κάπως έτσι θα το φάμε και το 2014.

Μέχρι τότε θα μας έχουν ξαναδέσει χειροπόδαρα με ένα νέο πακέτο στήριξης που κατα την γνώμη τους είναι απαραίτητο και καταλαβαίνετε οτι η μείωση του χρέους θα περάσει σε δεύτερη μοίρα αφού αυτά που θα έχουμε υπογράψει πρίν τις τελικές αποφάσεις για το χρέος θα μας έχουν υπο καθεστώς πείνας άλλα τόσα χρόνια.

Το θέμα και το ζητούμενο είναι να γίνει βιώσιμο το χρέος απο την μια αλλα απο την άλλη είναι να γίνει και πάλι αξιοπρεπής και η ζωή των ελλήνων.

Ένα βιώσιμο χρέος χωρίς αντίκτυπο στην καθημερινότητα των ελλήνων δεν σημαίνει τίποτα.

Ο Σαμαράς θα δώσει μάχη έτσι ώστε οι δανειστές να πάρουν τα λιγότερα μέχρι να φθάσουμε στην συζήτηση για το χρέος , γιατί σίγουρα κάτι θα πάρουν με τα πακέτα βοήθειας που ετοιμάζουν.

Το έγκλημα είναι οργανωμέμο και η ελληνική κυβέρνηση καλείται να τους χαλάσει τα σχέδια.

Εκτός και αν μέρος του σχεδίου είναι να πέσει αυτή η κυβέρνηση και να έρθει πιο γρήγορα απο όσο όλοι περιμένουμε ο Αλέξης.

Διότι έτσι που την πάνε την δουλειά και τα αναβάλουν όλα για μετά τις Ευρωεκλογές και μετά το καλοκαίρι βλέπω να έρχονται πολύ δύσκολες μέρες για την συγκυβέρνηση.

Η δήλωση στήριξης που ζητάει σήμερα ο Σαμαράς δεν νομίζω οτι μπορεί να βοηθήσει την κυβέρνηση και δεν είναι αυτή η δήλωση αυτό που ζητάνε οι έλληνες οι οποίο τόσα χρόνια στέκονται υπομονετικά στις ουρές των τραπεζών για να πληρώνουν τα χαράτσια και τους φόρους τους.

ΑΛΟΡΑ !

 

Διαβάστε επίσης