• 4 Μαΐου 2024,

Οι δανειστές πιέζουν το ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ αλλάζει και οι αγρότες στους δρόμους …

 Οι δανειστές πιέζουν το ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ αλλάζει και οι αγρότες στους δρόμους …

΄Όταν αρχίζουν τα τελεσίγραφα απο την πλευρά των δανειστών σημαίνει οτι τα πράγματα δεν πάνε καλά.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου και διαρροές απο το Μέγαρου Μαξίμου το σχέδιο για το ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ που στείλαμε δεν τους κάνει και ζητούν αλλαγές αλλιώς μην τον είδατε τον Παναή …

Δεν έρχονται αν κάνουμε τις αλλαγές που ζητάνε εδώ και τώρα.

Και θα πρέπει όλα να γίνουν πολύ γρήγορα έτσι ώστε το αργότερο μέσα στο πρώτο 15θήμερο του Φλεβάρη να έχουν καταλήξει σε ένα νομοσχέδιο που θα είναι έτοιμο προς ψήφιση.

Ηδη το επιτελείο του υπουργείου Εργασίας γράφει και σβήνει ΄προκειμένουν να το φέρει εκεί που θέλουν οι δανειστές οι οποίοι σύμφωνα πάλι με δημοσιεύματα απορρίπτει την αύξηση των εισφορών και ζητά απευθείας μείωση των συντάξεων.

Θέλω να πω οτι οι αλλαγές που ζητάνε να γίνουν θα κάνουν το νομοσχέδιο ακόμα πιο σκηρό για τους έλληνες εργαζόμενους.

Αυτή είναι η μία όψη του νομίσματος αφού η άλλη έχει τις κινητοποιήσεις διαφόρων κοινωνικών ομάδων με πρώτους και καλύτερους του αγρότες που θέλουν να το πάρουν πάνω τους και μπούνε επικεφαλείς στις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας.

Έχουν επιλέξει τα 9 σημεία στο Εθνικό δίκτυο όπου θα βγούνε φόρα παρτίδα τα τρακτέρ και προειδοποιούν για κλείσιμο των δρόμων χωρίς ευαισθησίες.

Κλείσιμο διαρκείας  των δρόμων και οχι κάποιες συγκεκριμένες ώρες στην διάρκεια της ημέρας θυμίζοντας τις κινητοποιήσεις άλλων δεκαετιών.

Το κλίμα δεν είναι καλό και η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να βρεί την άκρη που βρίσκεται μεταξύ εταίρων και όλων αυτών των κοινωνικών στρωμάτων που θίγονται απο το Ασφαλίστικό που προωθούν και δηλώνουν αποφασισμένοι για την μητέρα όλων των μαχών.

Η κυβέρνηση φέρνει την άλλη εβδομάδα το Ασφαλιστικό στην βουλή προκειμένου να πιέσει και τον φρέσκο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να πάρει θέση αφού οποιαδήποτε διαφοροποίηση σύμφωνα με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα σημαίνει αλλαγή πορείας και επαναφορά στο δρόμο του GREXIT.

Ιδού η Ευρώπη – θα πεί – ο Τσίρπας στα κόμματα της αντοπολίτευσης , ιδού και το πήδημα.

Τα πράγματα είναι δύσκολα και οι δύο αυτές εβδομάδες μέχρι το τέλος του Γενάρη είναι πολύ κρίσιμες οχι μόνο για τον μέλλον της κυβέρνσης αλλά και για το μέλλον του προγράμματος αφού αν δεν συμφωνήσουμε στο εσωτερικό της χώρας κινδυνεύουν να τιναχτούν όλα στον αέρα.

Στο ΠΑΣΟΚ η Φώφη που βλέπει την μεγάλη (κάποτε) Δημοκρατική Παράταξη να μικραίνει συνεχώς ζητά συστράτευση όλου του αριστερού χώρου με φιλοευρωπαϊκό προφίλ και την ίδρυση ενός νέου κόμματος με την εκλογή νέου αρχηγού.

ΠΑΣΟΚ , ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΠΟΤΑΜΙ να γίνουν ένα και να διεκδικήσουν την διακυβέρνηση της χώρας.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ όλη αυτή την εβδομάδα είναι πολλές οι πιθανότητες χιονόπτωσης.

Μάλιστα απο χθες το δελτίο της ΕΜΥ δίνει ακραία καιρικά φαινόμενα και για σήμερα Τετάρτη εδώ στην Καβάλα που μέχρι σήμερα όμως πάμε καλά και δεν έχει αντιμετώπίσει ιδιαίτερα προβλήματα όπως σε άλλες περιοχές της χώρας που έχει πέσει χιόνι με το τσουβάλι.

Χιόνι αρκετό έχει και στο χιονοδρομικό κέντρο ΦΑΛΑΚΡΟ που όμως δεν λειτουργεί για λόγους οικονομικούς και έτσι ένα απο τα καλύτερα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας με τις περισσότερες ΄πίστες είναι παροπλισμένο και οι λάτρεις των χειμερινών σπόρ αναγκάζονται να φεύγουν προς Βουλγαρία μεριά.

Κάποια στιγμή στο χιονοδρομικό κέντρο του ΦΑΛΑΚΡΟΥ θα πρέπει να δοθεί μια λύση και να γίνει μια επένδυση που θα αναδείξει τις δινατότητες του κέντρου που έχει όλες τις προδιαγραφές για να αποτελέσει ένα απο τους καλύτερους χειμερινούς προορισμούς.

Ένα μπλόκο όλη η Ελλάδα λένε οι αγρότες απο την Τετάρτη και μετά αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα το ραντεβού του πρωθυπουργού με τον πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη που έγινε χθες χωρίς ιδιαίτερερς προσδοκίες αφού ο Κυριάκος ευελπιστεί να είναι ο καλύτερος και πιο σκληρός αντίπαλος του Τσίπρα που μέσα στο 2015 είναι 3 συνεχόμενες εκλογικές νίκες.

Σίγουρα τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα ούτε για τον  Τσίπρα που έχει απέναντι του εκτός απο τον Μητσοτάκη όλη την τρόϊκα αλλα και για τον Κυριάκο που εκλέχτηκε πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας για να κερδίσει τον Τσίπρα.

Αυτά και για σήμερα.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης