• 23 Μαΐου 2024,

μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Ήταν σίγουρος νέος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ ο Νίκος Παναγιωτόπουλος. Τον μνημόνευαν πολύ συγκεκριμένα οι διαρροές από το κόμμα, την είδηση μετέδιδαν την προηγούμενη εβδομάδα όλα τα κεντρικά μέσα ενημέρωσης. Ως που τα δεδομένα άλλαξαν και μας προέκυψε (από το πουθενά) Βρούτσης. Προχθές ο συμπολίτης βουλευτής «κλείδωσε» τη θέση του συντονιστή. Ήταν κάτι που ο νέος πρόεδρος του κατά κάποιο τρόπο του το χρωστούσε. Μένει μόνο η επίσημη ανακοίνωση, η οποία δεν έγινε χθες.
Ο αντιδήμαρχος Γιώργος Φιλόσογλου και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Γραμμένος είχαν την ευθύνη της συνάντησης στο Δημαρχείο την Δευτέρα το απόγευμα. Η δημοτική ομάδα της πλειοψηφίας συζήτησε τα θέματα της σημερινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, χωρίς τη δήμαρχο. Η οποία απουσίαζε στην Αθήνα. Η προσέλευση μελών της ομάδας ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητική.
Αυτό ήταν ένα καλό νέο για όλους. Η ομάδα διατηρεί την ενότητα της ακόμη κι όταν η κ. Τσανάκα λείπει στην Αθήνα για δουλειές του Δήμου. Στην ίδια συνάντηση η κ. Κορίνα Χιώτη Πρασσά κέρασε τους συναδέλφους της επειδή είχε γενέθλια, ο δε Φίλιππος Φιλιππίδης κέρασε επίσης επειδή η θυγατέρα του ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην ιατρική. Όλα αυτά έγιναν χωρίς να μετέχει στην προ συνεδρίαση ο κ. Μιχάλης Λύχουνας. Όπως θα διαβάσετε αμέσως τώρα, ήταν νοερά μαζί τους…

 

«Ξαναχτύπησε» ο Μιχάλης Λυχούνας. Προχθές το απόγευμα ανήρτησε κείμενο που καταπιάνεται με τα θέματα της Θεσσαλονίκης, με αφορμή την διήμερη επίσκεψη στη συμπρωτεύουσα του Υπουργού Πολιτισμού. Με αυτόν τον τρόπο ο πρώην αντιδήμαρχος δεν … ξεχνά το ΔΗΠΕΘΕ, την Τσανάκα αλλά και τον Σιμιτσή!  Κατά βάθος ασχολείται και με τον Πετρόπουλο αλλά και με τον Γκόνη. Κάπως έτσι η ζωή συνεχίζεται (και τα κείμενα Λυχούνα το ίδιο).
Να το πιστέψουμε; Την πρώτη μέρα που άρχισε δρομολόγια στην γραμμή και του Πρίνου και του Λιμένα το υδροπτέρυγο «Ήλιδα ΙΙ» δέχθηκε την πρώτη καταγγελία από ανταγωνιστή. Δηλαδή εταιρία φέρι μποτ. Η καταγγελία έγινε στο Λιμεναρχείο, ελέγχθηκε και δεν επιβεβαιώθηκε. Τον κ. Αντίοχο φέρεται να κατήγγειλε αυτός που λίγη ώρα νωρίτερα τον είχε συναντήσει στη Θάσο, του είχε ευχηθεί καλή επιτυχία. Του είχε υποσχεθεί κάθε δυνατή βοήθεια!
Φέτος τον Μάρτιο θα συμπληρώσουμε έναν χρόνο από την κατολίσθηση στην Παράκαμψη Καβάλας. Μέσα σε αυτό το διάστημα το πρόβλημα λύθηκε, ο δρόμος δεν επανήλθε στην προηγούμενη του κατάσταση. Κάτι τέτοιο είναι εύκολο να γίνει από τη στιγμή που χώματα απομακρύνθηκαν, ο λόφος από τον οποίο έγινε η κατολίσθηση προστατεύτηκε με τα απαραίτητα έργα. Φαίνεται δεν έχει χρόνο η Εγνατία οδός ΑΕ να απομακρύνει την σήμανση, να απελευθερώσει το ρεύμα κυκλοφορίας προς Ξάνθη.
Θυμίζουμε ότι η Εγνατία Οδός ΑΕ εκτός του προαναφερθέντος ζητήματος έχει υποσχεθεί να βοηθήσει το Νοσοκομείο Καβάλας προκειμένου αυτό να βρει τρόπο να αυξήσει τις θέσεις στάθμευσης στον περιβάλλοντα χώρο του. Η μελέτη συμφωνήθηκε να γίνει από τους μηχανικούς της Εγνατίας Οδού ΑΕ αλλά νέα έχουμε καιρό να μάθουμε.

 

Σενάριο συνεργασίας των ΕΛΠΕ με την Ενεργειακή Αιγαίου αποκάλυψε πρόσφατα η ιστοσελίδα Energypress. Η οποία αναδημοσίευσε σχετικό κείμενο της λιγότερο γνωστής ιστοσελίδας euro2day. Ο δημοσιογράφος κ. Καλαϊτζίδης γράφει μεταξύ των άλλων «…παρά το αρχικά «εχθρικό» κλίμα στις σχέσεις μεταξύ των δύο εταιρειών, βρέθηκαν δίαυλοι επικοινωνίας σε επίπεδο διοίκησης εταιρειών και θεωρείται πολύ πιθανόν να επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ ΕΛ.ΠΕ. και Energean για την από κοινού ανάληψη της παραχώρησης για τις έρευνες πετρελαίου σε Αιτωλοακαρνανία, ΒΔ Πελοπόννησο και Άρτα-Πρέβεζα».

 

Ο ίδιος δημοσιογράφος σημειώνει ότι αυτή η συνεργασία αν οριστικοποιηθεί, θα υλοποιηθεί με τη σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου υπουργείου Περιβάλλοντος. ΕΛΠΕ και Ενεργειακή δεν είχαν για καιρό καλές σχέσεις, με αποκορύφωμα την περίοδο των σεισμικών στον κόλπο της Καβάλας. Τότε τα ΕΛΠΕ είχαν προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά της Ενεργειακής!

 

Δήλωση του Άγγελου Τσατσούλη: «Έχουμε κοινά συμφέροντα οι αγρότες με τους επιχειρηματίες». Δήλωση που έγινε στη συνάντηση της Δευτέρας, με θέμα το ασφαλιστικό. Δήλωση που έγινε πρώτη φορά. Ποτέ άλλοτε αγρότες και επιχειρηματίες δεν είχαν κοινά συμφέροντα. Κι αν είχαν, ποτέ άλλοτε οι επιχειρηματίες το παραδέχονταν και το δήλωναν δημόσια!

 

Στέλεχος του τοπικού ΠΑΣΟΚ μας παρακάλεσε να μεταφέρουμε την άποψη του για τη λειτουργία της Νομαρχιακής Επιτροπής. Αυτό έγινε γιατί προχθές, στην επίσκεψη Θεοχαρόπουλου- Κεφαλίδου- κάποια πράγματα δεν εξελίχθηκαν σωστά. Μας είπε λοιπόν ότι: «Ο Ιορδάνης Χοροζίδης είναι εντελώς μόνος στη Νομαρχιακή Επιτροπή. Κι επειδή είναι μόνος, χωρίς καμιά άλλη βοήθεια, δεν τα προλαβαίνει όλα. Σε αυτό το σημείο φθάσαμε στο ΠΑΣΟΚ. Μια ολόκληρη νομαρχιακή επιτροπή, στην ουσία ένας άνθρωπος». Φοβόμαστε ότι η περιγραφή είναι ακριβής.

 

Έληξε χθες η προθεσμία κατάθεσης αιτήσεων για τις θέσεις διοικητών κι αναπληρωτών διοικητών των δημόσιων Νοσοκομείων της χώρας. Η χθεσινή ημερησία σημείωνε για την διαδικασία που θα ακολουθήσει: «η Επιτροπή Αξιολόγησης θα αναλάβει να ελέγξει τις υποψηφιότητες, ενώ σε δεύτερη φάση θα προχωρήσει σε αξιολόγηση μέσω προσωπικής συνέντευξης και κατάρτιση λίστας υποψηφίων».

 

Μιας και τα θέματα των αγροτών είναι επίκαιρα, καλό είναι να αναφέρουμε την κακή συνήθεια αρκετών στο Νέστο. Τώρα, μέσα στη βαρυχειμωνιά, βάζουν φωτιά στα χωράφια τους για να κάψουν γεωργικά υπολείμματα και καλαμιές. Οι καπνοί προδίδουν τη δραστηριότητα τους, η οποία τάχα περνά απαρατήρητη. «Η καύση καλαμιών απαγορεύεται όλο το έτος, είτε βρισκόμαστε στην περιοχή των Τεναγών είτε όχι» δήλωσε χθες ο πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ ΑΜ Ζαφείρης Μυστακίδης. Υποσχέθηκε να ερευνήσει τις καταγγελίες. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία η δραστηριότητα που προαναφέραμε, εφόσον εντοπιστεί συγκεκριμένα, προβλέπει ακόμη και επιβολή προστίμων!

 

===============================================================
Αναλυτικό δελτίο τύπου
Την υπογραφή του προέδρου των Λογιστών Νίκου Πατέλη έχει το αναλυτικό δελτίο τύπου που εκδόθηκε χθες, σχετικά με την σύσκεψη της Δευτέρας για το ασφαλιστικό. Θα μπορούσε κάποιος- διαβάζοντας το δελτίο τύπου- να την χαρακτηρίσει σύσκεψη προέδρων. Σε αυτήν μετρήσαμε 9 προέδρους.

Η ανακοίνωση αναφέρεται και στους παρόντες και στις αποφάσεις που πάρθηκαν: Παρόντες ήταν Πρόεδροι αλλά και Μέλη Τοπικών Διοικήσεων των εξής οργάνων: Επαγγελματικό Επιμελητήριο Καβάλας – εκπροσωπούμενο από τον Πρόεδρό του, Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας – Παράρτημα Ανατ. Μακεδονίας – Εκπροσωπούμενο από τον Πρόεδρό του, Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας – Εκπροσωπούμενο από τον Πρόεδρο της Τ.Δ. Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας – Εκπροσωπούμενο από Μέλος του 2ου Π.Τ. Σύλλογος Λογιστών – Φοροτεχνικών  Ελευθέρων Επαγγελματιών Ν. Καβάλας (όλο το Δ.Σ.) Δικηγορικός Σύλλογος Καβάλας – Εκπροσωπούμενος από τον Πρόεδρό του, Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας – Εκπροσωπούμενος από τον Πρόεδρό του, Φαρμακευτικός Σύλλογος Καβάλας – Εκπροσωπούμενος από την Πρόεδρό του, Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας – Εκπροσωπούμενος από τον Πρόεδρό του, Εμπορικός Σύλλογος Χρυσούπολης – Εκπροσωπούμενος από Μέλος του Δ.Σ. Αγροτικός Σύλλογος Νέστου Ν. Καβάλας – Εκπροσωπούμενος από τον κο Πασσαλίδη, Σύλλογος Δικαστικών Αντιπροσώπων Καβάλας – Εκπροσωπούμενος από τον Πρόεδρό του

Αποφασίσθηκαν τα κάτωθι κατά σειρά:
1.Να συνταχθεί κοινό ψήφισμα από τους Προέδρους των Συλλόγων Δικηγόρων κ. Αθ.Αθανασίου και Λογιστών κ.Ν. Πατέλη που θα δοθεί την Τετάρτη 20/1 το απόγευμα (5μμ ή 7μμ) στον Υπουργό Γεωργίας που θα επισκεφθεί την Καβάλα ερχόμενος από Κομοτηνή
2. Να δοθεί κοινή συνέντευξη τύπου την Τετάρτη 20/1 και ώρα 14,30 στο Επιμελητήριο Καβάλας
3.Να συμμετέχουν όλοι οι φορείς με εκπροσώπους τους στην κινητοποίηση των Αγροτών στην διασταύρωση Χρυσούπολης την Πέμπτη 21/1 το μεσημέρι (έναρξη κατάληψης από 13.00 περίπου) . Ίσως μπει λεωφορείο για την μεταφορά των Δ.Σ. των φορέων που θα συμμετέχουν στο μπλόκο για μια ώρα σε ένδειξη της κοινής προσπάθειας για αλλαγή του νομοσχεδίου

Διαβάστε επίσης