«Οι διαβεβαιώσεις στην Αθήνα δεν σημαίνουν τίποτα»

 «Οι διαβεβαιώσεις στην Αθήνα δεν σημαίνουν τίποτα»

Κάθε μέρα είναι και ζωηρότερη η κίνηση στο τουριστικό περίπτερο στην πλατεία Κονσουλίδη, κίνηση που αφορά την προετοιμασία, την υποστήριξη του συλλαλητηρίου της 3ης Ιουλίου κατά του πλωτού LNG.
Χθες το πρωί – για παράδειγμα – ήταν για αρκετή ώρα στο περίπτερο, ο Λάζαρος Βασιλειάδης και ο Ηλίας Ιωαννίδης.
Κι άλλοι εκπρόσωποι τοπικών φορέων που ενδιαφέρονται για το θέμα που συμμετέχουν ενεργά στην προετοιμασία του συλλαλητηρίου, περνούν ή μένουν στο χώρο του περιπτέρου για αρκετή ώρα, κυρίως το πρωί.
Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι η κοινωνία ενημερώνεται και ευαισθητοποιείται, συμμετέχει στην προετοιμασία του συλλαλητηρίου, το οποίο από τώρα μπορεί να πει κανείς ότι θα είναι δυναμικό και μεγάλο. Ο Λάζαρος Βασιλειάδης εκτιμά ότι υπάρχουν ημέρες προκειμένου να προετοιμαστεί κατάλληλα, θα εκμεταλλευτούν οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου όλες τις ευκαιρίες που τους παρουσιάζονται, προκειμένου να το δυναμώσουν ακόμα περισσότερο.
Έτσι στο σημερινό, αυριανό και μεθαυριανό αεροπορικό σόου δεν αποκλείεται οι πολίτες να βρεθούν μπροστά και σε μία τέτοιου είδους ενημέρωση.
Ο Λ. Βασιλειάδης είναι από τους ανθρώπους, όπως και όλα τα υπόλοιπα μέλη της συντονιστικής επιτροπής, που δεν πιστεύουν ότι μέχρι το συλλαλητήριο τα δεδομένα της υπόθεσης θ΄ αλλάξουν, ούτε θεωρούν ότι η ΔΕΠΑ είναι συνομιλητής που κάποιος μπορεί να τη δει με αξιοπιστία. Ρωτήσαμε χθες τον κ. Βασιλειάδη, για τυχόν αναδίπλωση της άλλης πλευράς και απάντησε με τρόπο συγκεκριμένο και κατηγορηματικό. Είπε τα εξής: «Έχω πληροφορηθεί πριν από λίγο για κάποιες δηλώσεις του κ. Καλαντζή. Δεν τις γνωρίζω, αλλά δε νομίζω ότι αυτά τα θέματα λύνονται έτσι εύκολα, με κάποιες διαβεβαιώσεις στην Αθήνα. Αυτό για μας δεν σημαίνει τίποτε. Άλλωστε το έργο αυτό το έχουμε δει πάρα πολλές φορές. Και σε πιο ήπια θέματα, να σας θυμίσω μόνο το 12%, το οποίο εδώ και χρόνια λύνεται και δε λύθηκε ποτέ.
Το LNG είναι άλλου μεγέθους θέμα, όπως και ο Λιθάνθρακας ήταν άλλους μεγέθους, γι΄ αυτό και η κοινωνία πρέπει να συνεχίσει να οργανώνεται και να προβάλει την αντίστασή της. Η αντίσταση είναι φυσική κατάληξη… Με την ευκαιρία αυτή ν΄ απαντήσω και σε αυτά που ακούγονται τον τελευταίο καιρό, ότι λέμε συνεχώς όχι. Όχι, δεν λέμε συνεχώς όχι. Λέμε και θα λέμε συνεχώς όχι, σε οτιδήποτε σχεδιάζεται ερήμην της τοπικής κοινωνίας, εν κρυπτώ, κυρίως και το οποίο ενώ δε θα φέρει κανένα όφελος, είναι απολύτως βέβαιο ότι θα βλάψει στον ένα ή στον άλλο βαθμό την τοπική κοινωνία.
Λέμε ναι, με χαρά, σε ήπιες επενδύσεις, οι οποίες ταιριάζουνε με τη φυσιογνωμία και την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής. Στον τουρισμό, στον πρωτογενή τομέα, στην αλιεία, στην παροχή υπηρεσιών, στον τριτογενή τομέα κ.λ.π.».

Χθες το μεσημέρι εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου:

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ LNG
Η Ν. Καρβάλη ενωμένη και αποφασισμένη-Τα παιδιά οι «πρωταγωνιστές» του συλλαλητηρίου

Συνεδρίασαν το απόγευμα της Τετάρτης οι Σύλλογοι της Ν. Καρβάλης και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου, προκειμένου να μεθοδεύσουν τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο κατά του LNG που θα γίνει την Πέμπτη, 3 Ιουλίου 2014 στην πλατεία Ελευθερίας της Καβάλας. Κάτοικοι και φορείς της Ν. Καρβάλης είναι αποφασισμένοι να δώσουν δυναμικό «παρών» στο συλλαλητήριο, αλλά και να στείλουν μήνυμα στη ΔΕΠΑ και την κυβέρνηση ότι δεν εκχωρούν το μέλλον των παιδιών τους. Δεν είναι τυχαίο ότι κεντρικός ομιλητής στο συλλαλητήριο θα είναι μαθητής του Γυμνασίου της Ν. Καρβάλης. Κατά την προχθεσινή σύσκεψη αποφασίστηκε η άφιξη των Καρβαλιωτών στην πόλη της Καβάλας να γίνει συντεταγμένα με λεωφορεία που θα ναυλώσουν. Ήδη ανταποκρίθηκε θετικά ο Σύλλογος Γονέων της Ν. Καρβάλης στο αίτημα της Συντονιστικής Επιτροπής, παιδιά των σχολείων συνοδευόμενα από τους γονείς τους ή τα μέλη του συλλόγου, να διανείμουν το ψήφισμα της Οργανωτικής Επιτροπής χέρι- χέρι στους πολίτες που θα συγκεντρωθούν στην παραλία της Καβάλας για να απολαύσουν το υπερθέαμα του Air Sea Show.
Ενεργή συμμετοχή στην προετοιμασία του συλλαλητηρίου από το Σύλλογο Ανέργων
Παρά το γεγονός ότι τα μέλη του Συλλόγου Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων έχουν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της ανεργίας και του παροπλισμού τους από την αγορά εργασίας, το αγωνιστικό τους φρόνημα καλά κρατεί. Μέλη του συλλόγου προσφέρθηκαν να διανείμουν το ψήφισμα και να συμβάλλουν με όποιον τρόπο μπορούν στην επιτυχή διοργάνωση του συλλαλητηρίου. Η ενεργός συμμετοχή των ανέργων συμπολιτών μας έχει πολύ μεγάλη και συμβολική σημασία για τα μέλη της Συντονιστικής, αφού οι «υπέρμαχοι» της επένδυσης, επιχειρώντας να χρυσώσουν το χάπι και να κατευνάσουν τις αντιδράσεις της κοινωνίας, υπόσχονται θέσεις εργασίας.
ΥΠΕΥΝΘΥΜΙΣΗ
Από τις 08:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ στο Περίπτερο Ενημέρωσης Τουριστών της «Δημωφέλεια» λειτουργεί η γραμματεία της Συντονιστικής, ενώ συνεχίζεται η συγκέντρωση υπογραφών.
Τηλ. 2510620566
Email: syntonistikikatalng@gmail.com
Μη ξεχνάτε να ενημερώνεστε για τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες της Συντονιστικής από την ιστοσελίδα www.oxilngkavala.gr

Διαβάστε επίσης