Ο «άσσος» του Υπεραστικού ΚΤΕΛ – Ένα άψογα οργανωμένο γραφείο γενικού τουρισμού

 Ο «άσσος» του Υπεραστικού ΚΤΕΛ – Ένα άψογα οργανωμένο γραφείο γενικού τουρισμού

Μια έξυπνη κίνηση που εφαρμόστηκε προ ετών και απέδωσε καρπούς για το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας ήταν η δημιουργία του Γραφείου Γενικού Τουρισμού. Πρόκειται για ένα καλοστημένο ταξιδιωτικό γραφείο το οποίο οργανώνει με ποιότητα και ασφάλεια ταξίδια αναψυχής και επαγγελματικά ταξίδια. Ξεχωρίζει για το σύγχρονο στόλο των λεωφορείων που διαθέτουν όλες τις ανέσεις (WiFi, TV, VIDEO, WC) και εξασφαλίζουν ένα άνετο και ασφαλές ταξίδι με το ευγενικό, ανθρώπινο και πρόθυμο προσωπικό του. Μέσω του συγκεκριμένου γραφείου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προγραμματίσουν και να υλοποιήσουν άριστες εκδρομές σε πολλούς προορισμούς. Η επιτυχία του τουριστικού γραφείου έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία, ενώ σημαντικός παράγοντας είναι και ο στόλος των σύγχρονων λεωφορείων, που θεωρείται ένας από τους καλύτερους σε πανελλήνιο επίπεδο.
Στην ιστοσελίδα του Υπεραστικού ΚΤΕΛ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν πληροφορίες για εκδρομικές προτάσεις όπως οι ακόλουθες:
•3ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ & ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ
•4ΗΜΕΡΗ ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΕ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
•7ΗΜΕΡΗ ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ
•ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΣΕ ΠΡΑΓΑ – ΡΩΜΗ – ΣΟΦΙΑ
•ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ & ΣΧΟΛΙΚΕΣ
Ελλιπής όμως φαίνεται πως είναι ακόμη η ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας σχετικά με το δρομολόγιο προς Κωνσταντινούπολη το οποίο εμφανίζεται να είναι περισσότερο δημοφιλές στους ξένους τουρίστες. Υπάρχουν οργανωμένα εκδρομικά γκρουπ τα οποία χρησιμοποιούν ναυλωμένα δρομολόγια του καβαλιώτικου ΚΤΕΛ ώστε να ταξιδέψουν προς την Κωνσταντινούπολη και στη συνέχεια να πετάξουν από εκεί με φθηνές πτήσεις για πολλούς ευρωπαϊκού προορισμούς.
Δύο γραμμές προς Βουλγαρία διατηρεί η επιχείρηση με την κίνηση να εμφανίζεται ικανοποιητική. Πρόκειται για καθημερινά δρομολόγια βουλγάρικων εταιρειών προς Σόφια και Φιλιππούπολη την πρακτόρευση των οποίων διατηρεί το Υπεραστικό ΚΤΕΛ της Καβάλας. Η χαμηλή τιμολογιακή πολιτική που ακολουθεί με συνέπεια η διοίκηση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ δικαιώνεται, εν μέρει όμως κι όχι όσο θα επιθυμούσαν οι μέτοχοι.
Πλείστους όσους κλάδους έχουν επηρεάσει οι «τρελές» καιρικές συνθήκες του φετινού καλοκαιριού που ακόμη δεν έχουν σταθεροποιηθεί και παραπέμπουν περισσότερο σε φθινόπωρο. Οι διαρκείς συννεφιές και τα ξαφνικά μπουρίνια δεν έχουν επιτρέψει στον κόσμο να εκδράμει στις παραλίες για τα γνωστά «μπάνια του λαού». Η μειωμένη κίνηση προς τις παραλίες επηρέασε δυσμενώς και το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας. Μάλιστα ο πρόεδρος Παναγιώτης Τσεντεμεϊδης δε δίστασε να αποφανθεί ότι το φετινό καλοκαίρι είναι χαμένο για την επιχείρηση, αφού η καλοκαιρινή κίνηση θα απάλυνε τις δυσάρεστες εντυπώσεις του υπόλοιπου έτους.
Μειωμένη είναι δυστυχώς η επιβατική κίνηση και στα δύο άλλοτε κερδοφόρα δρομολόγια προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη, παρά το γεγονός ότι η επιχείρηση διατηρεί «παγωμένη» την τιμολογιακή πολιτική των εισιτηρίων. Σχετικά ικανοποιητική είναι η κίνηση που καταγράφεται τους καλοκαιρινούς μήνες προς το αεροδρόμιο, η δε σταδιακή ενημέρωση των επιβατών ευτυχώς αύξησε την προτίμηση για τις μεταφορές τους.

 

Διαβάστε επίσης