Οι διακοπές είναι στο DNA μας !

 Οι διακοπές είναι στο DNA μας !

Τελικά όλοι οι Αύγουστοι στην Ελλάδα είναι ίδιοι.

Για τους έλληνες πολίτες με το που δείξει το ημερολόγιο 1 Αυγούστου χτυπάει αυτόματα μέσα τους το καμπανάκι της καλοκαιρνής φυγής.

Απλά τώρα με την κρίση γίνονται καλοκαιρινοί δραπέτες αφού στην ουσία δραπετεύουν απο μια δύσκολη και σκληρή καθημερινότητα.

Απο το 2010 και μετά οι χειμώνες στην Ελλάδα είναι ατέλειωτοι που λέει και το τραγούδι και τα καλοκαίρια μικρά.

Παρόλα αυτά ο έλληνας πολίτης δεν έχει χάσει τον αυθορμητισμό και την διάθεση για έστω και λίγα 24άωρα διακοπών με χαμηλές παροχές και χαμηλό κόστος.

Ο Αύγουστος είναι ο μήνας των ελλήνων αφού οι διακοπές είναι στο DNA μας.

Για τον λόγο αυτό και προ κρίσης η Ελλάδα ήταν η μόνη χώρα που οι τράπεζες της  δίνανε δάνειο για διακοπές.

Σε καμμιά άλλη χώρα δεν υπήρχε αυτή η πρόβλεψη αφού σε όλες τις άλλες χώρες οι διακοπές είναι πολυτέλεια και οχι απαραίτητες όπως είναι εδώ στην Ελλάδα.

Στην Ελλάδα, ακόμα και της κρίσης, οι διακοπές είναι σαν το οξυγόνο.

Ο έλληνας τον Αύγουστο θα κάνει τις διακοπές του για να μπορέσει να γεμίσει μπαταρίες και να βγάλει τον χειμώνα.

Προχθές 1 Αυγούστου η εικόνα απο το λιμάνι του Πειραιά θύμιζε Ελλάδα της δεκαετίας της δεκαετίας του 80 (Τσοβόλα δώστα όλα) με τους έλληνες κατά χιλιάδες να εγκαταλείπουν το κλεινόν άστυ.

Όπου φύγει – φύγει , αρκεί να φύγει.

Με λιγότερα ή περισσότερα λεφτά ο έλληνας θα την βρεί την άκρη γιατί είμαστε γεννημένοι για να βρίσκουμε την άκρη.

Αυτή την άκρη που άλλοι λαοί ακόμα δεν έχουν βρεί και ίσως να μην βρούνε ποτέ γιατί δεν μπορούν.

Βέβαια απο την άλλη αυτή η υπερβολή και η εξτραλοσύνη σε όλες μας τις συμπεριφορές μας έχει φέρει εδώ που είμαστε σήμερα αλλα έχουμε και το σθένος και τα κουράγια να γυρίσουμε το κλίμα και να φέρουμε και πάλι το καράβι σε ασφαλή πορεία.

Έχει μεγάλη σημαία να κλείσει η συμφωνία μέσα στο πρώτο 15μερο του Αυγούστου για να μπορέσουμε να πάμε παρακάγω αφού δυστυχώς για άλλη μια φορά το απαραίτητο αυτό παρακάτω για την Ελλάδα περνάει μέσα απο τις συρτάρια των δανειστών των εταίρων και του ΔΝΤ.

Απλά αυτή την φορά μέσα στα συρτάρια των σωτήρων μας υπάρχει και η ελάφρυνση του χρέους που είναι απαραίτητη για να έχει νόημα αυτή η προσπάθεια που θα γίνει απο την πλευρά των ελλήνων.

Θα πρέπει το χρέος μας να γίνει πραγματικά βιώσιμο αν θέλουμε να γυρίσουμε σελίδα αφού εκτός απο το δικό μας αίμα ,απαραίτητο για να πάμε παρακάτω, είναι να πιστέψουν οι ξένοι οτι η Ελλάδα όντως μπορεί να ανταπεξέλθει στις οικονομικές της υποχρεώσεις και οτι έχει διαφύγει οριστικά τον κίνδυνο της χρεοκοπίας ο οποίος θα είναι πάντα ορατός οσο το χρέος δεν είναι βιώσιμο.

Ποιός θα έρθει στην Ελλάδα να επενδύσει όταν γνωρίζει οτι η χώρα δεν μπορεί να πληρώσει αυτά που χρωστάει ;

Πρέπει να μας μειώσουν το χρέος για να μπορέσουν να σβήσουν τις ανασφάλειες των ξένων που θα πρέπει να βρούνε στην Ελλάδα ένας υγιές οικονομικό περινβάλλον  για να έρθουν και να επενδύσουν και να κάνουν την διαφορά γιατί μόνο οι ξένοι μπορούν να κάνουν την διαφορά και να μας δώσουν την φόρα που θέλουμε για να ξεκολλήσουμε απο το τέλμα της χρεοκοπίας και της σκληρής λιτότητας.

Διαβάζουμε στα διάφροα σάϊτ οτι το ΔΝΤ βγήκε μπροστά στις διαπραγματεύσεις και ζητάει προκειμένου να πάμε σε συμφωνία μέσα στο πρώτο 15θήμερο του Αυγούστου 16 νέα μέτρα που έχουν να κάνουν και με νόμους που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και σύμφωνα με τα δημοσιεύματα αυτά θα πρέπει να τους πάρει πίσω.

Ζούμε το γνωστό έργο που πάντα το συνοδεύει η γνωστή παραφιλολογία που τις περισσότερες φορές δεν έχει καμμία σχέση με τα πραγματικά γεγονότα.

Για τον λόγο αυτά κάντε υπομονή αγαπητοί αναγνώτες και μην πιστεύετε οτι διαβάζετε.

Κατά τα άλλα πάμε καλά και συνεχίζουμε να ζούμε καλοκαιρινά με συνθήκες όμως θερμοκηπίου αφού οι ζέστες είναι τροπικές και αφόρητες.

Είναι αλήθεια οτι μας βασανίζουν και μας δυσκολεύουν αρκετά.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη της ερχόμενης εβδομάδα οι ζέστες συνεχίζονται και έρχονται κάτι 37άρια και 38άρια καραμπινάτα απο Τετάρτη και μετά.

Πάντως και εδώ η Καβάλα έχει αδειάσει αφού αρκετοί συμπολίτες μας έχουν φύγει για διακοπές.

Η Θάσος είναι ο πρώτος προορισμός και το νησί έχει αρχίσει να γεμίζει.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

Να είστε καλά να περνάτε καλά και να έχετε το νού σας γιατί οι καιροί εκτός απο ύποπτοι είναι πονηροί και ύπουλοι.

Σίγουρα τα καλύτερα είναι μπροστά μας και σίγουρα δεν θα πρέπει να χάνουμε το κουράγιο μας.

Όπως λέγανε και οι παλιοί αν χάσεις το κουράγιο σου τα έχασες όλα.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

Διαβάστε επίσης