μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Πυροτεχνήματα

Πολλά και εντυπωσιακά πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό της Καβάλας αργά το βράδυ του Σαββάτου. Προέρχονταν από το ξενοδοχείο Ιμαρέτ όπου τελούνταν γάμος. Ο γαμπρός αν και εργάζεται στο εξωτερικό, κατάγεται από την Καβάλα. Εκεί παρέθεσε το γαμήλιο δείπνο. Προς ενίσχυση της χαράς των νεόνυμφων τα πυροτεχνήματα «έσκαγαν» για αρκετή ώρα στον ουρανό δίνοντας σε αυτόν ποικίλα χρώματα.

 

============================================================================

Η Κυβέρνηση επιμένει και συντηρεί τη συζήτηση για τα μέσα ενημέρωσης. Ασχολείται με τα μεγάλα κανάλια, τις μεγάλες εφημερίδες, ραδιοσταθμούς κτλ. Έχει τους λόγους της. Προσπαθεί να πάρει την πολιτική της εκδίκηση επειδή της άσκησαν και της ασκούν υπερβολική κι άδικη κριτική. Προσπαθεί να γεμίσει τα κρατικά ταμεία από τις άδειες που δεν δόθηκαν ποτέ (τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές). Η Κυβέρνηση έχει γενικότερο συμφέρον να στρέφεται κατά ιδιοκτητών μέσων ενημέρωσης που κάνουν κι άλλες δουλειές. Τις περισσότερες φορές με το δημόσιο.

 

Το καταλαβαίνουμε. Επαναλαμβάνουμε ότι όποιος ασχολείται με την ενημέρωση πρέπει να απαγορευτεί να έχει οποιαδήποτε άλλη συναλλαγή με το κράτος. Αυτό- θα πει κάποιος- δεν ισχύει πουθενά στον υπόλοιπο κόσμο. Ε και; Στην Ελλάδα με όσα είδαν τα μάτια μας τελευταία (δημόσια έργα, συμβάσεις με το δημόσιο κτλ) έστω προσωρινά πρέπει να εφαρμοστεί. Για το καλό όχι μόνο της Κυβέρνησης αλλά και της αξιοπιστίας των μέσων. Η οποία το τελευταία διάστημα έγινε κουρέλι! Δυστυχώς η… μπάλα τους παίρνει σβάρνα όλους. Ακόμη κι αυτούς που προσπαθούν να αντισταθούν. Όποτε κάτι τέτοιο επιχειρήθηκε.

 

Μένουμε στο ίδιο θέμα, αλλάζουμε γήπεδο. Τα περιφερειακά μέσα ενημέρωσης (τα περισσότερα) δεν έχουν τις ίδιες επιδόσεις. Κι αν προσπάθησαν να μοιάσουν στα μεγάλα, δεν τα κατάφεραν ποτέ. Στην επαρχία όλα είναι αλλιώς. Κανείς δεν μπορεί να γίνει το τοπικό Μέγκα, το τοπικό CNN κτλ. Η Κυβέρνηση ετοιμάζεται να ζητήσει μέχρι και 200.000 ευρώ για μια άδεια τηλεόρασης π.χ. στην Ανατολική Μακεδονία Θράκη. Δεν θίγει καθόλου την Digea, η οποία κατά γενική ομολογία δεν κάνει καλά τη δουλειά της. Υπό αυτές τις συνθήκες το βάρος πέφτει στους μικρούς. Κι όποιος αντέξει. Μόνο που στο τέλος δεν θα τα καταφέρει κανείς!

 

Από σήμερα Δευτέρα οι καθημερινές εφημερίδες της Καβάλας λιγοστεύουν απελπιστικά. Λόγω αδειών ένα σωρό διακόπτουν προσωρινά και νόμιμα την έκδοση τους. Ανακοινώνοντας αυτή την απόφαση- ορισμένες πρώτη φορά στην μακρά ιστορία τους- τονίζουν τους λόγους. Δεν είναι μόνο οι άδειες για το προσωπικό. Είναι κι η γενικότερη κατάσταση. Η οικονομική κρίση. Την ώρα που τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης προσπαθούν να σώσουν το τομάρι τους για να διατηρήσουν το δικαίωμα να κάνουν κι άλλες δουλειές με το δημόσιο, τα μικρά «χαροπαλεύουν». Έχετε σκεφθεί την Καβάλα χωρίς κανέναν τηλεοπτικό σταθμό; Είναι δυνατόν στο Ν. Καβάλας όλοι οι ραδιοφωνικοί σταθμοί να μεταδίδουν μόνο λαϊκά τραγούδια κι οι εφημερίδες να περιοριστούν σε 1 ή 2;

 

Η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει επιτέλους να καταλάβει δύο πράγματα. Δεν είναι όλοι Μπόμπολες, το πρώτο. Τα μέσα ενημέρωσης δεν είναι εργαλείο για να αυξηθούν τα δημόσια έσοδα, το δεύτερο. Πρέπει να αντιληφθεί ότι η επιθετική της πολιτική δεν πλήττει τους μεγάλους, δημιουργεί (ως τώρα τουλάχιστον) προβλήματα μόνο στους μικρούς. Με λίγα λόγια οι ισχυροί παίκτες θα τα καταφέρουν και θα επιζήσουν. Ακόμη κι αν σε αυτούς στοχεύει η Κυβέρνηση, μοιάζει αναπόφευκτο τη νύφη να τη πληρώσουν οι μικροί. Αυτοί που ποτέ δεν τύπωσαν βιβλία για δημόσιο οργανισμό, όσοι ποτέ δεν εκτέλεσαν δημόσια έργα, δεν προμήθευσαν το δημόσιο με το παραμικρό.

 

Σημαντική η σημερινή βραδιά στο Δημαρχείο. Στην τελευταία –όπως φαίνεται- Καλοκαιρινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου θα συζητηθούν όλα τα μείζονος σημασίας τοπικά θέματα. Τα στρατόπεδα κι ο Καμμένος, ο ΤΑΡ κι ο Σκουρλέτης. Η λαχαναγορά, οι πεζόδρομοι, τα εσωτερικά προβλήματα στα Λασπόλουτρα, τα κυκλοφοριακά θέματα της Ερυθρού Σταυρού και πολλά άλλα. Η Δήμαρχος δηλώνει έτοιμη. Η αντιπολίτευση το ίδιο.

 

Για το «Ασημακοπούλου» ο Δήμος Καβάλας πρέπει (με αφετηρία τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου) να οργανώσει την αντεπίθεση του. Την οποία πρέπει άμεσα να υλοποιήσει. Κινδυνεύει να χάσει μέρος ή και όλη τη περιουσία του. Για την αλλαγή όδευσης του ΤΑΡ ο Δήμος Καβάλας επιβεβαιώνει σήμερα την απόφαση του. Συνεχίζει να υποστηρίζει μιαν άλλη όδευση. Τα υπόλοιπα πιο μικρά, καθημερινά  ζητήματα θα πρέπει να συζητηθούν ήρεμα και συναινετικά. Μόνο έτσι η όποια απόφαση και λύση θα είναι η συμφέρουσα. Η καλύτερη δυνατή για την Καβάλα και τους ανθρώπους της.

 

Ικανοποιημένος ο Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης επειδή όλο και περισσότερα έντυπα του εξωτερικού αναφέρονται στις ομορφιές της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. Προβάλλοντας στην ιστοσελίδα του εξώφυλλο περιοδικού σημειώνει «Σειρά προωθητικών δημοσιευμάτων ξένων καθημερινών ΜΜΕ και τουριστικών εντύπων αναφέρονται, με συντονισμένη προσπάθεια των συνεργατών μας, στην Περιφέρειά μας. Σε όλα τα σημεία της. Τελευταία στην Αυστρία και στην στη Ρουμανία. Τους ευχαριστούμε..(Το εξώφυλλο του περιοδικού TRAVELERS MAGAZINE)».

Διαβάστε επίσης