• 15 Μαΐου 2024,

Οι διοικήσεις της ΔΕΥΑΚ στο δικαστήριο για το έργο των Χιλίων

 Οι διοικήσεις της ΔΕΥΑΚ στο δικαστήριο για το έργο των Χιλίων

Μέλη διοικητικών συμβουλίων της ΔΕΥΑ Καβάλας αυτών αλλά και των προηγούμενων ετών βρέθηκαν χθες στο δικαστικό μέγαρο, έδωσαν εξηγήσεις στον ανακριτή, σχετικά με το έργο αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης στα Χίλια. Οι περισσότεροι προσήλθαν στη διαδικασία έτοιμοι, παραδίδοντας γραπτό υπόμνημα. Ο ανακριτής που ερευνά το θέμα των παρατάσεων, πέντε στον αριθμό, μέχρι την ολοκλήρωση του έργου, αναμένεται να μελετήσει αυτά τα απολογητικά σημειώματα και να δρομολογήσει το επόμενο βημα της διαδικασίας που όπως όλα δείχνουν θα είναι η ανάκληση.

Αυτό εκτιμά ο Δημήτρης Θεοδοσίου,μέλος κι αυτής αλλά και της προηγούμενης διοίκησης της ΔΕΥΑ Καβάλας. Στο τέλος λέει με νόημα θα είμαστε όλοι κατηγορούμενοι. Από την άλλη πλευρά αισιοδοξεί ότι δεν υπάρχει ουσία, γιατί θεωρεί ότι σωστά δόθηκαν πέντε παρατάσεις στον κατασκευαστή για να τελειώσει το έργο. Σημειώνει μάλιστα ότι ο ίδιος διαφώνησε με κάποιες από τις παρατάσεις, αλλά τώρα κρίνει ότι οι αποφάσεις των διοικητικών συμβουλίων της ΔΕΥΑ Καβάλας ήταν σωστές.

Το πρωί εμφανίστηκαν στο δικαστήριο ο Βασίλης Ιωαννίδης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Καβάλας Χρήστος Τσοχανταρίδης, φυσικά ο κ. Θεοδοσίου και όλα τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της επιχείρησης.

Ο Δημήτρης Θεοδοσίου είπε στην εφημερίδα μας, τα εξής: «Σήμερα ήρθαμε να καταθέσουμε, μάλλον να δώσουμε στον κ. ανακριτή μία προανάκριση που γίνεται για το έργο των Χιλίων της ΔΕΥΑΚ. Συμμετέχω στο διοικητικό συμβούλιο από την παράταξη του κ. Εριφυλλίδη, σ΄ αυτή τη θητεία, 2010 – 2014 και κληθήκαμε να δώσουμε κάποιες εξηγήσεις για τις παρατάσεις που δοθήκανε στο έργο αυτό, από το 2008 κι εντεύθεν».

ΕΡ: Ποια είναι η γνώμη σας για την ουσία του θέματος, έτσι περιληπτικά;

ΑΠ: «Παρόλο που είχα αντίθετη άποψη στην τελευταία παράταση, πιστεύω πως καλώς πράξανε και δώσανε αυτές τις παρατάσεις προκειμένου το έργο ν΄ αποπερατωθεί. Εξάλλου κάποιες παρατάσεις τις δικαιολογεί η υπηρεσία των δημοσίων έργων».

 

Διαβάστε επίσης