Οι εκδηλώσεις που ξάφνιασαν τους πολίτες

 Οι εκδηλώσεις που ξάφνιασαν τους πολίτες

Άρχισαν χθες στην πλατεία «Κρίτωνα Κονσουλίδη» δίπλα από το τουριστικό περίπτερο, εκδηλώσεις τοπικών συλλόγων με κοινό στόχο την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. Οι εκδηλώσεις γίνονται με αφορμή την χθεσινή ημέρα 25η Νοεμβρίου, ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Πολλοί και διάφοροι συνεργάστηκαν στις χθεσινές εκδηλώσεις που είχαν επιτυχία έστω κι αν ξάφνιαζαν τους διερχόμενους πολίτες. Φωνές από θεατρικές παραστάσεις, μαθήματα αυτοάμυνας, ήταν μία έκπληξη γι΄ αυτούς που έτυχε να περνούνε από την περιοχή. Αρχικά ήταν τέτοια η φύση των γεγονότων που οι πολίτες τρόμαξαν ότι κάτι κακό συμβαίνει.

Κατάλαβαν τελικά ότι επρόκειτο για μία πρωτοβουλία προκειμένου οι γυναίκες ν΄ αντιμετωπίζουν όσο λιγότερο γίνεται περιστατικά βίας. Όλα λειτούργησαν με άριστο τρόπο. Δόθηκαν οδηγίες αυτοάμυνας, όπου μαθήτριες και μαθητές σχολείων έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον. Μάλιστα ο εκπαιδευτής έμεινε αρκετά στο χώρο για ν΄ απαντήσει και στις ερωτήσεις τους.

Γράφτηκαν μηνύματα, έγινε ζωγραφική, για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. Ερασιτέχνες ηθοποιοί έπαιξαν θέατρο. Μέσω skype επικοινώνησε η Καβάλα με το Λονδίνο, με παρόμοιου περιεχομένου εκδήλωση.

Στο χώρο των εκδηλώσεων παραβρέθηκε η δημοτική επιτροπή ισότητας των δύο φύλων και η αντιδήμαρχος Κορίνα Χιώτη Πρασσά, δραστήρια κινήθηκε για τη διοργάνωση η Ελένη Φώτου της ομάδας Βία stop, ενώ την ίδια ώρα και χθες το πρωί μαθητές λυκείων ενημερώνονταν για τα θέματα της εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών, σε ομιλίες στελεχών του συμβουλευτικού κέντρου του Δήμου Καβάλας, στη δημοτική βιβλιοθήκη.

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται σήμερα το απόγευμα. Το ραντεβού των θεατρικών ομάδων είναι μετά τις 7.00 το απόγευμα στην πλατεία Καπνεργάτη. Και όταν οι σύντομες θεατρικές παραστάσεις ερασιτεχνών ολοκληρωθούν, περίπου στις 8.30 σήμερα το απόγευμα, θα γίνει σιωπηρή πορεία στο κέντρο της πόλης όπου με αυτόν τον τρόπο θα επιχειρηθεί να μεταδοθεί το ίδιο μήνυμα, δηλαδή να εξαλειφθεί η βία κατά των γυναικών.

Διαβάστε επίσης