• 10 Μαΐου 2024,

μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Κι άλλο βραβείο σε σχολείο της πόλης

Στα πλαίσια ευαισθητοποίησης των παιδιών τυπικής εκπαίδευσης απέναντι στα άτομα με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες,  υλοποιήθηκε ένα πρόγραμμα e-twinning με θέμα «Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση μαθητών/τριων σχετικά με τα ΑμεΑ How can a teacher inform and sensitize his/her the students about disability». Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε το σχολικό έτος 2014-2015, από τους μαθητές του Β1 και την εκπαιδευτικό του τμήματος Παναγιώτα Νεοκοσμίδου του 8ου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας, σε συνεργασία με την εκπαιδευτικό ειδικής αγωγής Δήμητρα Μυλοπούλου.

Στη συγκεκριμένη δράση το σχολείο και η εκπαιδευτικός βραβεύθηκαν με την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας.

*Το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας και το ΚΠΕ Φιλίππων, στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας για τα Άτομα με Αναπηρία, 3 Δεκεμβρίου, συνδιοργανώνουν βιωματική επιμορφωτική δράση με θέμα: «Η ετερότητα στο πλαίσιο των προγραμμάτων». Η επιμορφωτική δράση αφορά εργαστήρια που θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ φιλίππων στις 5 και 6 Δεκεμβρίου 2015 και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας.

 

 

Η Δημωφέλεια πληρώνει τις εκδηλώσεις των εορτών

Συνεδριάζει εντός των ημερών η διοίκηση της δημοτικής επιχείρησης Δημωφέλεια. Ένα από τα κυριότερα θέματα της συνεδρίασης είναι η χρηματοδότηση των εορταστικών εκδηλώσεων τον ερχόμενο μήνα στην πόλη μας. Αν και το αρχικό πλάνο προέβλεπε δαπάνες άνω των 100.000 ευρώ, φημολογείται απόφαση της διοίκησης μείωσης του ποσού. Όπως και χθες γνωστοποιήθηκε στη συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου Καβάλας, το κόστος των εκδηλώσεων θα κυμαίνεται πλησίον του ποσού των 80.000 ευρώ.

 

Εκδήλωση του Συνδέσμου Πολιτικών Συνταξιούχων

Ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων Νομού Καβάλας οργανώνει εκδήλωση την Κυριακή 29 Νοέμβρη στις 11 το πρωί στην Δ. Βιβλιοθήκη. Ομιλητές θα είναι ο διακεκριμένος συμπολίτης ιατρός Συμεωνίδης Δαβίδ (καρδιολόγος) και η διατροφολόγος Ιωάννα Παντερμά. Θέμα της εκδήλωσης «Υπέρταση και Διατροφή». Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας κ. Ξενοφώντα Κροκίδη.

 

Νέα υπόσχεση Αλεξιάδη για την ΑΜΘ

Μια σημαντική διευκρίνιση για το είδος των ειδικών φορολογικών ζωνών που σχεδιάζει η κυβέρνηση για τη Βόρεια Ελλάδα έδωσε μιλώντας στην πρωινή ενημέρωση της ΕΡΤ Ο Υφυπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης. Ο αρμόδιος Υφυπουργός ανέφερε ότι η κυβέρνηση αναγνωρίζει τα προβλήματα που έχουν οι διασυνοριακές περιοχές με τους διαφορετικούς συντελεστές που ισχύουν στους βόρειους γείτονες και ειδικά στη Βουλγαρία. Ετσι , επιχειρώντας να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα των περιοχών, μελετούν την ύπαρξη ειδικών φορολογικών κινήτρων για τις περιοχές όπως η Θράκη και η Ανατολική Μακεδονία. Μάλιστα, ερωτηθείς από τη δημοσιογράφο Μαριλένα Κατσίμη, αν αυτό το μέτρο σχετίζεται με όσα είχαν ακουστεί στο παρελθόν για μειωμένη εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας και άλλες τέτοιες πρακτικές, υπήρξε κατηγορηματικός λέγοντας ότι η κυβέρνηση δεν μελετά τη δημιουργία «ΕΟΖ» αλλά μόνο ειδικών φορολογικών ζωνών. Έτσι, για ένα θέμα που απασχολεί την περιοχή εδώ και αρκετά χρόνια, υπήρξε μια σαφής απάντηση για πρώτη φορά σε σχέση με τις προθέσεις που υπάρχουν για την αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτής της διασυνοριακότητας. (Πηγή Xanthipress. Gr)

 

 

 

Διαβάστε επίσης