• 16 Μαΐου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 26 ΝΟΕΜΒΡΗ 2015

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 26 ΝΟΕΜΒΡΗ 2015

Η νέα νομοθεσία σχετικά με τις ποινικές διώξεις όσων χρωστούν στο δημόσιο εφαρμόστηκε και χθες στη συνεδρίαση του Μονομελούς Καβάλας. Εξ αυτού του λόγου αθωώθηκαν όλοι οι κατηγορούμενοι αφού τα χρέη τους στην εφορία ήταν μικρότερα των 100.000 ευρώ. Η συνεδρίαση παρά τις 67 υποθέσεις διήρκεσε 45 λεπτά. Αναβλήθηκε υπόθεση εικονικών τιμολογίων αξίας 3 εκ ευρώ.

 

Περίπου 1.400 πρόσφυγες από την Συρία ήρθαν χθες το απόγευμα στο λιμάνι της Καβάλας με το πλοίο τύπου Καταμαράν και το Νήσος Μύκονος. Μοιράστηκε ανθρωπιστική βοήθεια. 20 περίπου άτομα δεν είχαν χρήματα να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην Ειδομένη, ζητήθηκε παρέμβαση του Δήμου Καβάλας. Το δημοτικό συμβούλιο Νέστου ενέκρινε κατά πλειοψηφία τον προϋπολογισμό του 2016, στο ποσό των 15 εκ ευρώ. Κοινή πρόταση κατέθεσαν στο Υπουργείο Παιδείας ΤΕΙ Καβάλας και Δημοκρίτειο. Ζητούν να δημιουργηθεί στην περιφέρεια μας Ανοιχτό Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο. Αγρότες και πολίτες του πρώην Δήμου Φιλίππων προετοιμάζουν τη διαμαρτυρία της Κυριακής για την όδευση του αγωγού ΤΑΡ. Σήμερα δίνουν συνέντευξη τύπου. Δεν εγκρίθηκε από το Τοπικό Συμβούλιο Καβάλας η πρόταση της διοίκησης για την Χριστουγεννιάτικη Αγορά στον Δημοτικό Κήπο. Το θέμα αποσύρθηκε μετά από διαφωνίες όλων των μελών του συμβουλίου.

 

Απολογιστική συνέντευξη τύπου δίνει το μεσημέρι ο Μάκης Παπαδόπουλος. Δικάζονται το πρωί στο Τριμελές ναυτεργάτες, συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από το δικαστήριο. Διαμαρτυρία για την υποβάθμιση της δημόσιας υγείας το μεσημέρι έξω από το Νοσοκομείο. Κλειστά σήμερα δημοτικά και νηπιαγωγεία, γενική συνέλευση στο Αμφιθέατρο δασκάλων- νηπιαγωγών. Το απόγευμα στην αίθουσα του Όσκαρ ομιλία του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Σωτήρη Ζαριανόπουλου. Τόσο η Λαϊκή Ενότητα όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσαν ότι συμμετέχουν στη διαμαρτυρία για την όδευση του αγωγού ΤΑΡ, η οποία θα γίνει την Κυριακή στις Κρηνίδες. Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος προτείνει το ίδρυμα Αγία Μαρίνα να ενταχθεί στη ρύθμιση του νόμου 4321. Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης επανέλαβε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο ειδικών φορολογικών κινήτρων στις επιχειρήσεις της ΑΜΘ λόγω της γειτνίασης τους με την Βουλγαρία.

 

Συνεχίζονται το απόγευμα στο κέντρο της πόλης οι εκδηλώσεις για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. Στις 7 το απόγευμα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη ομιλία του Μιχάλη Χαραλαμπίδη. Και σήμερα στο Αμφιθέατρο η θεατρική παράσταση Πορφυρογέννητη. Προσωπικό του Αεροπορικού Αποσπάσματος Χρυσούπολης προσέφερε εθελοντική εργασία για την συντήρηση των εγκαταστάσεων του ιδρύματος της Αγίας Μαρίνας.

 

Ισόπαλος 1-1 χθες στην Αλεξανδρούπολη ο ΑΟΚ, ισοφάρισε στις καθυστερήσεις με τον Δουμάνη. Τραυματίστηκε κι αποχώρησε από το γήπεδο ο Βλάσης Καζάκης. Εύκολες νίκες και για τον Νέστο και για το Βυζάντιο.

 

Διαβάστε επίσης