• 20 Μαΐου 2024,

Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ προσποιούνταν τους πελάτες!

 Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ προσποιούνταν τους πελάτες!

Δύο είναι τελικά οι επιχειρήσεις στην πόλη της Καβάλας, που διέκοψαν προσωρινά τη λειτουργία τους, μετά από έλεγχο του ΣΔΟΕ, αφού σ΄ αυτές διαπιστώθηκαν πολλές και σημαντικές φορολογικές παραβάσεις. Όπως έγραφε η εφημερίδα μας χθες, η πρώτη επιχείρηση υγειονομικού ενδιαφέροντος είναι καφετερία μπαρ στο λιμάνι. Η επιχείρηση τοποθέτησε στην είσοδο του καταστήματος, πινακίδες με τις οποίες ενημερώνει τους πελάτες της, ότι θα επαναλειτουργήσει σήμερα Τρίτη.

Στις ίδιες πινακίδες γράφει χαρακτηριστικά ότι υπάρχει τεχνικό πρόβλημα, που δε λειτουργεί, πρόβλημα αναφέρει που οφείλεται στην έντονη βροχόπτωση το βράδυ της Παρασκευής.

Το αστείο και παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι δίπλα σ΄ αυτές τις πινακίδες – ανακοινώσεις, υπάρχουν οι κορδέλες σφράγισης του καταστήματος από το ΣΔΟΕ.

Στην περίπτωση του Καφέ Μπαρ στο λιμάνι, οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ εμφανίστηκαν ως πελάτες. Έκατσαν στο τραπέζι και παρήγγειλαν ποτά. Στα πρώτα ο σερβιτόρος άφησε στο τραπέζι τους κανονικά απόδειξη. Όταν δεύτερα και τρίτα ποτά η απόδειξη δεν ήρθε ποτέ.

Τότε παρουσιάστηκαν ως ελεγκτές του ΣΔΟΕ κι επέβαλαν τη γνωστή ποινή, σφραγίζοντας προσωρινά το κατάστημα.

Την ίδια μέρα έλεγχος έγινε σε ταβέρνα στην περιοχή των Σφαγείων. Εκεί οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ ξεκαθάρισαν από την αρχή την ιδιότητά τους. Άρχισαν τον έλεγχο. Βρήκαν όπως λένε οι ίδιοι – τουλάχιστον – διαφορές στις παραγγελίες σε σχέση με τις αποδείξεις που κόβονταν. Σ΄ ένα μεγάλο τραπέζι μάλιστα διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχαν καθόλου αποδείξεις. Επρόκειτο μάλλον για τραπέζι κάποιας εκδήλωσης.

Μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου στην ταβέρνα, οι ελεγκτές όπως είχαν δικαίωμα σφράγισαν το κατάστημα, για λίγες ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην περίπτωση του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στο λιμάνι ενημερώθηκε για να έχει το νού της και η αστυνομία, κάτι που δεν έγινε γιατί δε χρειάστηκε προφανώς, στον έλεγχο στην ταβέρνα στην περιοχή των Σφαγείων.

 

 

Διαβάστε επίσης