• 10 Μαΐου 2024,

Πανηγυρική προέγκριση στο Τζάμπο

 Πανηγυρική προέγκριση στο Τζάμπο

Ιδιαίτερα σύντομη ήταν χθες το μεσημέρι η συνεδρίαση της δημοτικής επιτροπής ποιότητας ζωής. Το κατάστημα Τζάμπο στον Αμυγδαλεώνα, θα λέγαμε ότι εξασφάλισε πανηγυρικά προέγκριση ίδρυσης καταστήματος για την πώληση τυποποιημένων συσκευασμένων προϊόντων, σοκολατοποιΐας, μπισκοτοποιΐας, αναψυκτικών και καραμελοποιΐας.

Σε αυτό ρόλο έπαιξε ο νέος νόμος, περί αυθαιρέτων, όπου όπως αναφέρθηκε από τον εκπρόσωπο της αρμόδιας υπηρεσίας, ο συγκεκριμένος νέος νόμος, δεν θεωρεί απαραίτητη τη βεβαίωση κύριας χρήσης από την πολεοδομία – στην περίπτωση από την πολεοδομία Καβάλας – αρκεί δηλαδή μία υπεύθυνη δήλωση του μηχανικού του καταστήματος.

Αυτό έκανε το κατάστημα Τζάμπο κι απλοποίησε τα πράγματα. Βέβαια ο δικηγόρος του Δήμου Καβάλας Απόστολος Αγελαράκης ισχυρίστηκε ότι η ΚΥΑ του 2011 που διέπει τη λειτουργία τέτοιων καταστημάτων, τη διαδικασία δε της προέγκρισης, δεν θεωρεί απαραίτητη βεβαίωση κύριας χρήσης, ακόμη κι αν τη βεβαίωση τη ζητά με απόφασή του το δημοτικό συμβούλιο. Με λίγα λόγια ο δικηγόρος του Δήμου ισχυρίστηκε ότι έπρεπε να δοθεί η προέγκριση στο κατάστημα Τζάμπο, και χωρίς την προϋπόθεση της βεβαίωσης κύριας χρήσης, άμεσα ή έμμεσα από την πολεοδομία Καβάλας.

Διαφώνησε ο Θόδωρος Μουριάδης, που υποστήριξε ότι κατά την άποψή του χρειάζεται βεβαίωση κύριας χρήσης από την πολεοδομία. Δήλωσε απλά την παρουσία του. Όλα τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής ψήφισαν υπέρ της εισήγησης της αρμόδιας υπηρεσίας, δηλαδή της χορήγησης προέγκρισης. Τώρα το κατάστημα έχει πέντε μήνες στη διάθεσή του να επανέλθει με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, για να πάρει την απαραίτητη άδεια λειτουργίας.

«Δεν έχω καμιά αμφιβολία μετά τα όσα άκουσα», είπε ο αντιδήμαρχος Τάσος Χατζηαναστασίου. «Εμένα η πολεοδομία μου είπε άλλα, δηλώνω μόνο την παρουσία μου», υποστήριξε ο Θόδωρος Μουριάδης.

Ένα άλλο θέμα που απασχόλησε τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής ήταν αυτό περί προσωρινής ανάκλησης άδειας ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος ψαροταβέρνας στο λιμάνι. Το θέμα αναβλήθηκε για το τέλος του μήνα ή αρχές του επόμενου, μετά από σχετικό αίτημα δικηγόρου εκπροσώπου της επιχείρησης.

«Ταχτοποιήσαμε τα υγειονομικά ζητήματα, περιμένουμε από τις 20 Αυγούστου, έλεγχο από τη διεύθυνση υγείας», είπε ο νομικός σύμβουλος, που εξήγησε ότι σύντομα το κατάστημα θα επωφεληθεί των διατάξεων του νόμου περί αυθαιρέτων.

 

 

 

 

 

 

 

 

=

 

 

 

Διαβάστε επίσης