• 19 Μαΐου 2024,

Οι κινητοποιήσεις συνεχίστηκαν το διήμερο

 Οι κινητοποιήσεις συνεχίστηκαν το διήμερο

Οι κινητοποιήσεις των δημοτικών υπαλλήλων Καβάλας συνεχίστηκαν δυναμικά το σαββατοκύριακο, όπου οι περισσότεροι δημοτικοί υπάλληλοι απείχαν από την εργασία τους. Δεν έγινε καθόλου αποκομιδή σκουπιδιών, με αποτέλεσμα να τα σκουπίδια να παρουσιάζονται πολλά στο κέντρο στις συνοικίες της Καβάλας.

Το Σάββατο το προσωπικό της δημοτικής αστυνομίας δεν εμφανίστηκε στην Λαϊκή Αγορά, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη η πρόσβαση σε αυτήν, λόγω του ότι οι καταναλωτές έπρεπε μόνοι τους να σταματήσουν την κυκλοφορία να διασχίσουν την οδό Ερυθρού Σταυρού για να βρεθούν στη Λαϊκή Αγορά ή ν΄ αποχωρήσουν από αυτή.

Μετά το τέλος της λαϊκής αγοράς το προσωπικό ασφαλείας της υπηρεσίας καθαριότητας καθάρισε τον χώρο. Το προσωπικό ασφαλείας καθαρίζει και κάδους όπου κι όταν μπορεί.

Οι εκτιμήσεις είναι ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη. Αυτό άλλωστε αποφάσισε η ομοσπονδία δημοτικών υπαλλήλων στην Αθήνα, η οποία παρουσίασε συγκεκριμένο πρόγραμμα κινητοποιήσεων για την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, λόγω της δίκης που θα γίνει στο μέσο της εβδομάδας εργαζομένων στους δήμους που αποδοκίμασαν τον πρόξενο της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη.

Όπως όλα δείχνουν οι πιέσεις εντείνονται, την ίδια ώρα που το υπουργείο διοικητικής μεταρρύθμισης παρουσιάζει μία στάση αλλοπρόσαλλη. Ο υπουργός κατηγορείται ότι δεν ξεκαθαρίζει το τι πρόκειται να γίνει με τις διαθεσιμότητες, αποφεύγοντας να έχει οποιαδήποτε επικοινωνία με το διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας.

 

Διαβάστε επίσης