Οι κόκκινες γραμμές των διαπραγματεύσεων

 Οι κόκκινες γραμμές των διαπραγματεύσεων

Κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές υπάρχουν γραμμές που ξεκινάνε και είναι κόκκινες , γίνονται στην πορεία κίτρινες και μετά κάποια στιγμή δια μαγείας γίνονται αόρατες και εξαφανίζονται.

Η ελληνική κυβέρνηση στην προσπάθεια της να προλάβει να πείσει τους εταίρους για τις μεταρρυθμιστικές της προθέσεις αυτές τις γραμμές τις κόκκινες τις βάζει όπου θέλει.

Μπορεί να μην τις αλλάζει χρώμα όπως έκαναν οι προηγούμενοι αλλα τις βάζει όπου θέλει όταν θέλει.

Την ίδια ώρα που ο Βαρουφάκης απο το βήμα της βουλής δηλώνει οτι δεν θα είναι αυτός που θα υπογράψει αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά πρώτης γραμμής ο κυβερνητικός εκπρόσωπος  δηλώνει οτι αυτό το ζήτημα είναι ακόμα ανοιχτό.

Αυτά μέχρι και την Μεγάλη Δευτέρα γιατί την Μεγάλη Τρίτη πάλι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άλλαξε πλεύση και είπε οτι η διατήρηση του συνετελστή ΦΠΑ και στα νησιά ώς έχει αποτελεί κόκκινη γραμμή για την ελληνική κυβέρνηση.

Καταλαβαίνετε και εσείς οτι υπάρχει μια σύγχυση που προκαλεί προβλήματα αφού ακόμα και η ίδια η κυβέρνηση δεν έχει καταλήξει τι θέλει , τι ζητάει , τι δίνει και τι δεν συζητάει καθόλου.

Συμφωνώ οτι όλα αυτά μπορεί να γίνονται στο πλαίσιο μια μεγάλης προσπάθειας οι διαπραγματεύσεις απο εδώ και στο εξής με τους εταίρους να μην συμπεριλαμβάνουν άλλα μέτρα υφεσιακά αλλα απο την άλλη  η αλήθεια είναι οτι η πολιτική του Αλέξη Τσίπρα μέχει σήμερα μας πήγε πίσω.

Απο την ημέρα της εκλογής της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ δεν κουνιέται τίποτα και όλο είναι παγωμένα.

Το κράτος δεν πληρώνει τίποτα άλλο εκτός απο συντάξεις και μισθούς και οι τράπεζες λειτουργούν μόνο για εισπρακτικούς λόγους.

Και πρίν την εκλογή του Τσίπρα είμασταν χάλια αλλα τουλάχιστον κάτι κουνιόταν.

Εδώ και τρείς μήνες δεν κουνιέται φύλλο.

Για τον λόγο αυτό ο Τσίπρας θα πρέπει να βιαστεί να συμφωνήσει και να βάλει και πάλι την χώρα στην πορεία της ανάκαμψης.

Αν μπορεί με πιο εύκολους όρους τόσο το καλύτερο αλλα σβέλτα γιατί οι έλληνες πλέον μετά απο 4 χρόνια βαριάς και βαθειάς κρίσης δεν έχουν ούτε άλλες αντοχές ούτε άλλες ανοχές.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ ο καιρός στρώνει και η διαφορά φαίνεται απο σήμερα Μεγάλη Πέμπτη.

Μεγάλη Παρασκευή ο ήλιος κυριαρχεί χωρίς καμμία ενόχληση και Μεγάλο Σάββατο και Κυριακή του ΠΑΣΧΑ η άνοιξη είναι εδώ.

Μακάρι γιατί το έχουμε ανάγκη.

Μετά απο ένα χειμώνα με πολλές βροχές και αρκετά κρύα έχουμε ανάγκη ένα σερί ηλιοφάνειας μήπως και αλλάξει λίγο η διάθεση μας.

Πάντως είναι μεγάλη υπόθεση οτι την Κυριακή του ΠΑΣΧΑ θα είμαστε με τα κοντομάνικα.

Άντε με τα φούτερ για να μην είμαι υπερβολικός.

Πάντως ο καιρός έχει αρχίσει και γίνεται ανοιξιάτικος.

Αυτό που μένει είναι να γίνει ανοιξιάτικη και η θερμοκρασία που νωρίς το πρώι και αργά το βράδυ μας πάει σε άλλες εποχές.

Μου κάνει εντύπωση η μανία με την οποία ο Λάκης Λαζόπουλος υπερασπίζεται την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ  αφού η τηλεοπτική του εκπομπή Αλ Τσαντίρι έχει καταλάξει να είναι το ορμητήριο της κυβέρνησης με καταμέτωπο επίθεση σε όσους της επιτίθενται.

Η εκπομπή του Λαζόπουλου είναι πλεόν πιο πολιτική στο περιεχόμενο της και απο την εκπομπή του Πρετεντέρη στο ΜΕΓΚΑ.

Να είστε καλά και να έχετε το νού σας γιατί οι καιροί εκτός απο δύσκολοι είναι  πονηροί και ύπουλοι.

Σίγουρα τα καλύτερα είναι είναι μπροστά μας αλλα θα πρέπει να βιαστούμε.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

Διαβάστε επίσης