• 19 Μαΐου 2024,

Οι πολίτες βοηθούν την αστυνομία για το περιστατικό στην «Κακόπλακα»

 Οι πολίτες βοηθούν την αστυνομία για το περιστατικό στην «Κακόπλακα»

Πέρασαν περίπου δέκα  ημέρες από το περιστατικό στη θέση «Κακόπλακα», πλησίον της Ακτής του Μπάτη. Ουδείς ξέχασε το συμβάν. Πολύ περισσότερο η ελληνική αστυνομία. Η αστυνομική διεύθυνση Καβάλας συνεχίζει τις έρευνες καθώς επιδιώκει να εξιχνιάσει την υπόθεση, δηλαδή να βρει τα στοιχεία και τον άγνωστο άνδρα που εκείνο το μεσημέρι επιτέθηκε σε ανήλικο κορίτσι, που προέρχονταν από τη θαλάσσια περιοχή της «Κακόπλακας», καθώς αυτό μαζί με την παρέα του βάδιζε προς τον επαρχιακό δρόμο Καβάλας – Νέας Περάμου.

Οι έρευνες συνεχίζουν να μην έχουν συγκεκριμένα αποτελέσματα, με δύο χαρακτηριστικά. Τη μεγάλη προθυμία των πολιτών να βοηθήσουν την έρευνα της ελληνικής αστυνομίας, ειδικά από τότε που δημοσιοποιήθηκε το περιστατικό. Το 2ο χαρακτηριστικό αφορά τις προσαγωγές υπόπτων που όπως φαίνεται έγιναν την ίδια ημέρα ή την επόμενη, πλην όμως οι ύποπτοι αυτοί δεν συνδέθηκαν με το περιστατικό. Κατά ορισμένες πληροφορίες δεν αναγνωρίστηκαν από τα παιδιά που είχαν τη συνάντηση με τον άγνωστο άνδρα, έστω κι αν τον είδαν αστραπιαία υπό δύσκολες συνθήκες, για λίγα μόνο λεπτά.

Ας δούμε και τα δύο χαρακτηριστικά πιο αναλυτικά: Όταν το επεισόδιο δημοσιοποιήθηκε οι πολίτες ανησύχησαν, ενδιαφέρθηκαν, έδωσαν πληροφορίες και στοιχεία στην αστυνομική διεύθυνση Καβάλας, στη οποία πρόθυμα τηλεφώνησαν. Τα στοιχεία αυτά αφορούσαν ως επί τω πλείστον μεμονωμένα άτομα που κινούνταν εκείνη την περίοδο στην ακτή της Καλαμίτσας, σ΄ αυτή του Μπάτη, ακόμη και στην Τόσκα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρονταν σε συγκεκριμένες περιγραφές ανδρών τις περισσότερες φορές που κινούνταν στον επαρχιακό δρόμο Καβάλας – Νέας Περάμου, με προθέσεις οι οποίες ήταν το λιγότερο άγνωστες. Η αστυνομία συγκέντρωσε όλο αυτό το υλικό, προσπαθεί να το αξιοποιήσει.

Οι ίδιες έρευνες είχαν ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό ορισμένων ανδρών – υπόπτων – οι οποίοι προσήχθησαν στην αστυνομική διεύθυνση Καβάλας.

Αρνήθηκαν οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση, όλοι τους αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού προηγουμένως τα παιδιά που ενεπλάκησαν στο επεισόδιο άθελά τους φυσικά, δεν αναγνώρισαν κανένα.

Σημειώνουμε και μία 3η παράμετρο της ίδιας υπόθεσης. Από το επεισόδιο και μετά η περιοχή «Κακόπλακα» ενώ ήταν πολυσύχναστη για παιδιά του γυμνασίου και του λυκείου, διασκέδαζαν κάνοντας το θαλασσινό τους μπάνιο στην ευρύτερη περιοχή ανάμεσα στην Καλαμίτσα και το Μπάτη, πλέον η ίδια περιοχή είναι εντελώς έρημη. Το πρωί και το μεσημέρι που συνήθως στην «Κακόπλακα» μπορούσες να συναντήσεις ακόμη και δέκα – δεκαπέντε παιδιά, τώρα δεν υπάρχει κανένα.

Η αστυνομική διεύθυνση Καβάλας παρά το ότι έχουμε απομακρυνθεί αρκετά από το περιστατικό, ο χρόνος σε αυτές τις περιπτώσεις δεν είναι υπέρ των αστυνομικών ερευνών, αισιοδοξεί ότι αργά ή γρήγορα θα φτάσει στο δράστη καθώς το επεισόδιο θεωρείται και είναι ιδιαίτερα σοβαρό, έχει δημιουργήσει μία γενικότερη ανησυχία στην τοπική κοινωνία, γεγονός που αντιλαμβάνονται οι αστυνομικοί, οι οποίοι συνεχίζουν και δουλεύουν την υπόθεση, αθόρυβα και μεθοδικά.

 

 

Διαβάστε επίσης