• 19 Μαΐου 2024,

Ολοκληρώθηκε η πρώτη γεώτρηση

 Ολοκληρώθηκε η πρώτη γεώτρηση

Στην έναρξη της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Νέστου ο Δήμαρχος Βαγγέλης Τσομπανόπουλος ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της πρώτης γεώτρησης στο έργο της γεωθερμίας. Όπως είπε αυτή έφθασε σε βάθος 750 μέτρων με θετικό αποτέλεσμα δηλαδή βρέθηκε ζεστό νερό. Κατά τον κ. Τσομπανόπουλο το έργο προχωρά στην δεύτερη γεώτρηση. Ανακοινώθηκε επίσης ότι την ερχόμενη εβδομάδα αρχίζει η ενημέρωση των κατοίκων των δημοτικών διαμερισμάτων επί της ανακύκλωσης. Η ενημέρωση και η προετοιμασία της ανακύκλωσης έγινε ήδη στη Χρυσούπολη. Ο κ. Τσομπανόπουλος περιέγραψε στους δημοτικούς συμβούλους το γνωστό πρόβλημα μη έγκρισης του πρώτου τιμολογίου για την πληρωμή του Δήμου Ξάνθης επειδή αυτός δέχεται στον ΧΑΔΑ του τα απορρίμματα του Δήμου Νέστου. Όπως ανακοίνωσε υπάρχει υπόσχεση κυβερνητικού παράγοντα το θέμα να λήξει άμεσα.

Τέλος ο Δήμαρχος Νέστου περιέγραψε τις εξελίξεις που υπήρξαν στην Αθήνα ως προς το δημοτικό ακίνητο- παραλιακό αναψυκτήριο που φέτος δεν λειτουργεί στην Κεραμωτή. Ενώ φάνηκε να υπάρχει συμφωνία για την διαδικασία εξεύρεσης λύσης, η αρμόδια Υπουργός κ. Βαλαβάνη αποχώρησε από την Κυβέρνηση. «Έτσι είμαστε πάλι στην αρχή» είπε ο κ. Τσομπανόπουλος.

*Στο θέμα της έλλειψης των ναυαγοσωστών στις ακτές του Δήμου Νέστου ο κ. Τσομπανόπουλος περιέγραψε μια κατάσταση που χαρακτήρισε τραγελαφική.«Ο Δήμος Νέστου από τον Μάη περιμένει την έγκριση του Υπουργείου Εσωτερικών για να προσλάβει ναυαγοσώστες. Όμως το Υπουργείο δεν απαντά. Ταυτόχρονα το Λιμεναρχείο Καβάλας μας απειλεί με πρόστιμα και μηνύσεις» είπε ο κ. Τσομπανόπουλος. Χθες εισηγήθηκε «μεσοβέζικη» όπως την χαρακτήρισε λύση, να γίνει πρόσληψη δύο ναυαγοσωστών με μπλοκάκι από την Αναπτυξιακή Εταιρία του Δήμου. Ο κ. Σάββας Μιχαηλίδης παρατήρησε ότι όταν το δημόσιο δεν απαντά σε έγγραφο Δήμου εντός 40 ημερών τότε η απάντηση του υπολογίζεται ότι είναι θετική.

Διαβάστε επίσης