Οι Ρώσοι τουρίστες της Aegean Airlines – Αλλού θα προσγειώνονται κι εδώ θα έρχονται

 Οι Ρώσοι τουρίστες της Aegean Airlines – Αλλού θα προσγειώνονται κι εδώ θα έρχονται

Στις 31 Μαΐου θα αρχίσει η ισχύς της αεροπορικής συνδέσεως Αλεξανδρουπόλεως – Αγία Πετρούπολης, δρομολόγιο που θα εξυπηρετείται από τα σκάφη της Aegean Airlines. Σχετική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην Αλεξανδρούπολη, παρουσία της αντιπεριφερειάρχου Έβρου Γεωργίας Νικολάου, του θεματικού αντιπεριφερειάρχη ανάπτυξης Γιώργου Γερομάρκου, υπηρεσιακών παραγόντων και εκπροσώπου της εταιρείας Aegean Airlines.

Όπως μας εξήγησε ο κ. Γερομάρκος, η προσπάθεια είχε αρχίσει από το περασμένο καλοκαίρι έτσι ο νυν θεματικός αντιπεριφερειάρχης ανέλαβε μια διαδικασία σε εξέλιξη κι απλά έπρεπε να λάβει ορισμένες επιπλέον αποφάσεις. Οι τοπικοί παράγοντες της Αλεξανδρούπολης, εκμεταλλεύθηκαν το σχεδιασμό της Aegean Airlines για άνοιγμα σε νέες γραμμές και παγκόσμιους προορισμούς. Στη διάρκεια της συσκέψεως που έλαβε χώρα την προηγούμενη εβδομάδα, αποφασίστηκε επίσης και η έναρξη δρομολογίου που θα συνδέει την Αλεξανδρούπολη με τη Μόσχα. Επίσης, υπό εξέταση βρίσκεται και μία ακόμη σύνδεση με το Τελ Αβίβ.

Βάσει των στοιχείων που συγκέντρωσε η αεροπορική εταιρεία και κατόπιν εισηγήσεων των τοπικών φορέων, οι προαναφερόμενες συνδέσεις κρίθηκαν ως βιώσιμες. Εκ μέρους του κ. Γερομάρκου τέθηκε μια ενδεχόμενη σύνδεση και του αεροδρομίου της Καβάλας. Ωστόσο ο κ. Μαστραντωνάκης, υπεύθυνος των χερσαίων εγκαταστάσεων της Aegean Airlines σε παγκόσμιο επίπεδο, του απάντησε ότι η Καβάλα μπορεί να εξυπηρετηθεί από τα αεροδρόμια Αλεξανδρουπόλεως και Θεσσαλονίκης. Μάλιστα το υψηλόβαθμο στέλεχος της αεροπορικής εταιρείας εξήγησε ότι ένα υψηλό ποσοστό των τουριστικών πακέτων αφορά στην Καβάλα και στη Θάσο. Κοντολογίς, η Aegean Airlines εκτιμά ότι αφού η τουριστική κίνηση θα κατευθυνθεί προς την περιφερειακή ενότητα Καβάλας, δε θα ενοχλήσει εάν η αεροπορική εξυπηρέτηση του κοινού γίνει από άλλα αεροδρόμια.

Κατά το παρελθόν πάντως, είχε επιχειρηθεί αεροπορική σύνδεση της Αλεξανδρουπόλεως με τη Ρωσία, ωστόσο το εγχείρημα των πτήσεων τσάρτερ είχε αποτύχει παταγωδώς με δρομολόγια που μετέφεραν ελάχιστους πελάτες. Ο προκάτοχος του νυν θεματικού αντιπεριφερειάρχη, Κώστας Παπακοσμάς, είχε μεθοδεύσει τη συνεργασία και την προβολή της Καβάλας προκειμένου να αυξηθεί η προσβασιμότητά της από τους Ρώσους τουρίστες που θα επιλέξουν τα συγκεκριμένα αεροπορικά δρομολόγια.

 

Διαβάστε επίσης