• 18 Μαΐου 2024,

Οι συμφωνίες “κλειδώνουν” η μία μετά την άλλη ….

 Οι συμφωνίες “κλειδώνουν” η μία μετά την άλλη ….

Το πιο σωστό το είπε ο Λεβέντης για τον Τσίπρα.

Φωνάζει , χτυπιέται , κάνει τσαμπουκάδες αλλα στο τέλος τα υπογράφει όλα.

Μέσα σε χρόνο ρεκόρ τελείωσε η διαπραγμάτευση (;) για τα επόμενα προαπαιτούμενα τα οποία βέβαια δεν θα είναι και τα τελευταία αφού και τα τρία χρόνια του 3ου ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ το ελληνικό κοινοβούλιο δεν θα σταματήσει να ψηφίζει νέους νόμους και χαράτσια.

Ο Τσίπρας έχει πάρει φόρα και δεν σταματιέται με τίποτα.

Οι συμφωνίες “κλειδώνουν” η μία μετά την άλλη γιατί οι αντιστάσεις απο την μιά της ελληνικής πλευράς είναι σθεναρές και απο την άλλη βιαζόμαστε να πάμε σε αξιολόγηση ανοίγοντας παράλληλα τον δρόμο για την μείωση του χρέους που είναι το μόνο που μας έχει απομείνει ως διεκδίκηση.

Είναι το μοναδικό αντίδοτο σε αυτή την νέα λαίλαπα μέτρων και μεταρρυθμίσεων που έχουν ώς στόχο να βγάλουν την ελληνική οικονομία απο το φαύλο κύκλο της ύφεσης.

Για τους δανειστές ο μόνος δρόμος για να ανακάμψει η χώρα είναι αυτός των μεταρρυθμίσεων που μας προτείνουν και υιοθετούμε χωρίς δεύτερη κουβέντα γιατί οτι είχαμε να πούμε το είπαμε.

Τώρα το κεφάλι κάτω και γιούργια για να τελειώνουμε μήπως και προλάβουμε να σώσουμε κάτι αφού οι έλληνες περιμένουν μετά το τέλος του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ Νο 3 μέτρα αποκατάστασης των αδικιών.

Με το πόδι στο γκάζι των μεταρρυθμίσεων ο Τσίπρας ευελπιστεί να δώσει περισσότερο χρόνο στην κυβέρνηση του να διαχειριστεί τις τύχες της χώρας με πιο χαλαρούς όρους και επιτήρηση αφού όσο το πρόγραμμα θα προχωράει και θα προχωράει σύμφωνα με το σχέδιο των δανειστών τόσο η επιτήρηση θα χαλαρώνει και η κυβέρνηση θα μπορεί να παίρνει πρωτοβουλίες στο εσωτερικό της χώρας.

Οταν τα νούμερα θα αρχίσουν να βγαίνουν τότε και οι δανειστές θα αρχίσουν να χαλαρώνουν.

Αυτό για να συμβεί θα πρέπει να γίνουν όλα τα προαπαιτούμενα νόμοι του κράτους να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και πετύχουμε και την μείωση του χρέους.

Αυτή είναι η σειρά και δεύτερος μεγάλος μας αντίπαλος μετά το μέτωπο των δανειστών και πιστωτών μας είναι ο χρόνος.

Ο Τσίπρας θέλει πρίν το τέλος της τετραετίας να έχει τελειώσει με το ΜΝΗΜΟΝΙΟ έτσι ώστε να έχει χρόνο για να κάνει και τα δικά του.

Στην Νέα Δημοκρατία τώρα συνεχίζουν να ασχολούνται με τις εσωτερικές τους εκλογές αν και οι δημοσκοπήσεις που γίνονται δείχνουν οτι οι συσχετισμοί έχουν αλλάξει και στην κούρσα της εκλογής για την προεδρία του κόμματος δεν υπάρχουν φαβορί και όλα είναι ανοιχτά.

Ακόμα και η εκλογή προέδρου απο την πρώτη Κυριακή.

Φαίνετε οτι ο Μεϊμαράκης έχει χάσει την πρωτιά αφού έχει χρεωθεί το “φιάσκο” της πρώτης απόπειρας εκλογής προέδρου και οι Τζιτζικώστας – Κυριάκος ΄έρχονται με φόρα.

Ο Άδωνις είναι απρόβλεπτος και κανείς δεν μπορεί να πεί με σιγουριά ποιό θα είναι το ποσοστό που θα πιάσει την πρώτη Κυριακή.

Κατά τα άλλα πάμε καλά και αναμένουμε περισσότερο κρύο τα επόμενα 24άωρα.

Ήλιος με δόντια που το λένε.

Για πρώτη φορά φέτος το χειμώνα η θερμοκρασία θα είναι καθόλη την διάρκεια της ημέρας εκεί γύρω στους 0 βαθμούς.

Πάντως μέχρι και τα Χριστούγεννα ο καιρός θα είναι προβλέψιμος χωρίς τίποτα το ιδιαίτερο και το συγκλονιστικό.

Τα χιόνια που έχουν προβλέψει τα ημερομήνια ακόμα δεν φαίνονται στις προβλέψεις των επιστημόνων.

Θα πρέπει να είμαστε χαλαροί , χαμογελαστοί και αυθόρμητοι και να αντέχουμε.

Η κατάσταση είναι σίγουρα δύσκολη και θα γίνει δυσκολότερη μετά τα Χριστούγεννα που τα φωτάκια θα σβήσουν και το εορταστικό αυτό κλίμα θα λάβει τέλος.

Να είμαστε καλά και να έχουμε μια καλή εβδομάδα.

Καλή δύναμη και καλό κουράγιο και μην ξεχνάτε οτι και φέτος έχουμε χρέος να στηρίξουμε την αγορά της πόλης μας.

Τα λίγα λεφτά που θα ξοδέψουμε θα πρέπει να πάνε σε Καβαλιώτικες επιχειρήσεις για να μείνουν εδώ.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης