Οι συνταξιούχοι ετοιμάζονται για το συλλαλητήριο της Αθήνας

 Οι συνταξιούχοι  ετοιμάζονται για το συλλαλητήριο της Αθήνας

Μεγάλη περιφερειακού χαρακτήρα σύσκεψη συνταξιούχων πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου. Τα σωματεία συνταξιούχων της Καβάλας, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, από πλευράς διοικήσεών τους είχαν το ρόλο του οικοδεσπότη. Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος διοικήσεις σωματείων, συνταξιούχων από τις Σέρρες έως την Ορεστιάδα. Στην ίδια σύσκεψη παραβρέθηκαν δύο εκπρόσωποι των ομοσπονδιών από την Αθήνα. Δηλαδή εκπρόσωποι των προεδρείων της ομοσπονδίας συνταξιούχων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ.

Όλοι τώρα προετοιμάζονται για να συμμετάσχουν στο μεγάλο συλλαλητήριο συνταξιούχων που θα γίνει στην Αθήνα την 1η Νοέμβρη.

Λεωφορεία από την Καβάλα είναι βέβαιο ότι θα ξεκινήσουν μία ή δύο ημέρες πριν, με προορισμό την Αθήνα. Για να μην ταλαιπωρηθούν συνταξιούχοι της πόλης και του νομού οργανώνεται μία μικρή εκδρομή στην πρωτεύουσα με διανυκτέρευση, πριν από την ημέρα του συλλαλητηρίου.

Ο Στέλιος Μαούνατζης είπε τα εξής: «Νομίζω πως η σημερινή (χθεσινή) συγκέντρωση έχει μεγάλη επιτυχία, γιατί συμμετέχουν όλα τα σωματεία Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, από Σέρρες μέχρι Ορεστιάδα, είναι δύο εκπρόσωποι, ο πρόεδρος των συνταξιούχων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας του ΙΚΑ ο κ. Κουκούρης και ο κ. Τάτσης Παντελής που είναι πρόεδρος της Ομοσπονδίας των συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Νομίζω ότι η Καβάλα είναι ένα «σωματείο» δραστήριο, με μεγάλη δράση, αυτό το αποδεικνύει κι από τη σημερινή συγκέντρωση. Εδώ συμμετέχουν μόνο τα διοικητικά συμβούλια, του ΙΚΑ, του ΟΑΕΕ και του ΝΑΤ».

ΕΡ: Θα πάτε στις 1 του Νοέμβρη στο μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα;

ΑΠ: «Γίνεται μία μεγάλη κινητοποίηση τώρα. Ήδη αρχίσαμε και γράφουμε συνταξιούχους, ποιοι θα κατέβουν κάτω. Εμείς σαν σωματείο της Καβάλας θα έχουμε για τους συνταξιούχους μία διανυκτέρευση, για να μην είναι κουραστικό το ταξίδι, θα κοιμηθούνε σε ξενοδοχείο και το πρωί γύρω στις 11.00 θα γίνει συγκέντρωση και θα συμμετέχουν».

ΕΡ: Με μια κουβέντα σήμερα πως είναι σήμερα συνταξιούχοι;

ΑΠ: «Οι συνταξιούχοι σήμερα βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση, Κάθε μέρα καινούριοι νόμοι και νέες περικοπές».

 

Διαβάστε επίσης