Πολύ νωρίς για προλήψεις και αποφάσεις …

 Πολύ νωρίς για προλήψεις και αποφάσεις …

Ο Ντάϊσεμπλούμ προχθές Δευτέρα ως επικεφαλής του Euro group είπε οτι είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για προληπτική βοήθεια προς την Ελλάδα ενώ ήτανε αρκετά επιφυλακτικός στο σενάριο της νωρίτερης εξόδου της χώρας μας απο τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ και την σκληρή ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ η οποία είναι συμφωνημένη να γίνει πρίν το τέλος του χρόνου αλλα θα την κάνουν να φανεί δύσκολη και ώς επίτευγμα της συγκυβέρνησης που με αυτή την επιτυχία θα κατέβει να πάρει τις εκλογές.

Βέβαια θα πρέπει να γνωρίζει η συγκυβέρνηση οτι η απαλλαγή απο τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ είναι κάτι αλλα οχι το παν και θα πρέπει αυτή η έξοδο να συνοδευτεί απο σειρά μέτρων φοροελάφρυνσης αφού δεν πάει άλλο για τους έλληνες πολίτες.

Αν θέλουν οι Σαμαράς Βενιζέλος να κοιτάξουν στα μάτια τον Τσίπρα θα πρέπει πρώτα να ανακοινώσουν φοροελαφρύνσεις ουσίας και μετά να ανακοινώσουν και την έξοδο της χώρας απο την επιτήρηση.

Θα δείτε τους επόμενους μήνες τις σκληρές και καλά μάχες που θα δώσει η ελληνική κυβέρνηση για να πετύχει αυτά τα δύο που θα τις δώσουν το δικαίωμα να ελπίζει στις βουλευτικές εκλογές του Μάρτη.

Ολα είναι συμφωνημένα και κανονισμένα.

Θα κάνουν αυτή την πορεία της οριστικής απαλλαγής απο τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ να φαίνεται πολύ δύσκολη και βασανιστική για να μπορέσουν να δώσουν και τον πανυγηρικό χαρακτήρα που θέλουν όταν την καταφέρουν.

Παλιές ιστορίες αυτές.

Το ψηφιδωτό της Αμφίπολης έχει εντυπωσιάσει τους πάντες και αυτό που απεικονίζει είναι ένα άρμα σε κίνηση που σύρεται απο δύο άσπρα άλογα και οδηγεί ένας γενειοφόρος με στεφάνι δάφνης στο κεφάλι.

Αυτό που δεν φαίνεται λόγω φθοράς είναι ο αναβάτης του αλόγου που δεν είναι άλλος απο τον Αλέξη Τσίπρα που έρχεται για να πάρει την εξουσία στις επόμενες εκλογές.

Φυσικά αστειεύομαι και είμαι σίγουρος οτι και το υπόλοιπο κομμάτι του ψηφιδωτού αυτού έργου τέχνης θα αποκατασταθεί αφού τα βότσαλα υπάρχουν στα χώματα που έχουν βγεί απο το μνημείο σε παλαιότερες ανασκαφές.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν οι αρχαιολόγοι.

Έφθασε προχθές το απόγευμα η Αλαμουντίν στην Αθήνα και έξω απο το ξενοδοχείο της την περιμένανε δεκάδες δημοσιογράφοι αφού ώς σύζυγος του Κλούνεϊ απο εδώ και στο εξής θα έχει διαφορετική αντιμετώπιση απο τα ΜΜΕ.

Μπορεί πρίν τον γάμο της με τον Κλούνεϊ να ήτανε μια δικηγόρος παγκοσμίου φήμης αλλα σε καμμία περίπτωση δεν θα τραβούσε τα φλάς των φωτορεπόρτερ όπως τώρα που είναι κ.Κλούνεϊ.

Μακάρι η κ.Κλούνεϊ να μπορέσει να κάνει δουλειά και να βοηθήσει την Ελλάδα που επέλεξε να ακολουθήσει άλλη ρότα στην προσπάθεια αυτή της επιστροφής των μαρμάρων στην χώρα μας.

Αγχωμένος και φουριόζος φάνηκε στην εκπομπή του Νίκο Χατζηνικολάου ‘ΕΝΙΚΟΣ” ο πρόεδρος του “ΠΟΤΑΜΙΟΥ” Θόδωρος Θοδωράκης που προσπάθησε μέσα απο μια δίωρη περίπου εκπομπή να δώσει το πολιτικό στίγμα του κόμματος του αλλα και του ίδιου ως προέδρου.

Οι δημοσκοπήσεις σήμερα του δίνουν γύρω στο 6% πάνω και απο το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ και καταλαβαίνει ο Θοδωράκης οτι οι εκλογές που έρχονται θα είναι η πρώτη και τελευταία ευκαιρία του κόμματος του για να μπεί στο ελληνικό κοινοβούλιο και για τον λόγο αυτό τα δίνει όλα.

Αυτά και για σήμερα.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης