• 7 Μαΐου 2024,

Οι υποψήφιοι βουλευτές ίδιοι με τον Γενάρη

 Οι υποψήφιοι βουλευτές ίδιοι με τον Γενάρη

Συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ στο νομό Καβάλας, δόθηκε χθες. Στη συνέντευξη τύπου παραβρέθηκαν οι πέντε από τους έξι υποψήφιους βουλευτές. Απουσίαζε ο προερχόμενος από τη Θάσο Νίκος Χρυσάφης. Παραβρέθηκαν επίσης στελέχη του κόμματος όπως ο Τάκης Βελισσάρης, ο Δήμος Ζαχαριάδης, ο Πέτρος Ταχματζίδης, ο Αναγνώστης Καραμπατζάκης, ο Φάνης Γκερλεκτσής, ο Θόδωρος Κοντογεωργίου κ.α.

Εισαγωγική ομιλία έκανε ο γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής Βασίλης Κατοποδης. Μεταξύ των άλλων διάβασε το βιογραφικό των υποψήφιων βουλευτών που είναι ακριβώς οι ίδιοι υποψήφιοι βουλευτές που εκπροσώπησαν το ΚΚΕ στο νομό Καβάλας στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές του Ιανουαρίου.

Οι κ. Κατοπόδης μεταξύ των άλλων είπε:

Σας καλωσορίζουμε στη σημερινή παρουσίαση του ψ/δ του ΚΚΕ για την ΠΕ Καβάλας και σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας. Μετά τη σύντομη εισήγηση και την παρουσίαση των υποψηφίων θα σας δοθεί η δυνατότητα για πιθανές ερωτήσεις που έχετε. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης οι υποψήφιοι βουλευτές θα κάνουν σύντομες παρεμβάσεις.

Από την επόμενη μέρα των εκλογών στις 20 Σεπτέμβρη οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι αγρότες, η νεολαία της Καβάλας όπως και όλης της χώρας θα συνεχίσουν να βρίσκονται αντιμέτωποι με μια σκληρή πραγματικότητα που συνεχώς επιδεινώνεται. Όλα τα τελευταία χρόνια κληθήκαμε να πληρώσουμε τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης που φόρτωσαν στις πλάτες μας οι κυβερνήσεις που υπηρέτησαν με συνέπεια μια πολιτική η οποία βγάζει λάδι την άρχουσα τάξη, τους βιομήχανους, τους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες. Τα χρόνια πριν από την κρίση μας καλούσαν να υποταχθούμε, να μην διεκδικούμε τα δικαιώματά μας, να μην επιδιώκουμε καλυτέρευση της θέσης μας για να πετύχουμε κάθε φορά το καινούργιο “εθνικό όραμα”. Πότε την ένταξη στην ΕΕ, πότε την ένταξη στην ευρωζώνη, ακόμα και στα χρόνια πριν από μια δεκαετία που ο ελληνικός καπιταλισμός κάλπαζε με ρυθμούς ανάπτυξης πάνω από το μέσο όρο της ΕΕ, ο λαός σταθερά ήταν το υποζύγιο. Τελικά σε κάθε περίπτωση ο λαός πληρώνει και οι λίγοι κερδίζουν!

Τώρα με την ψήφιση του 3ου επαίσχυντου μνημονίου από την πρώτη φορά αριστερά κυβέρνηση που κορόιδεψε τον ελληνικό λαό μαζί με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ αλλά και ΑΝΕΛ με τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ συγκυβέρνησε, ο χειμώνας που έρχεται θα είναι ακόμα βαρύτερος. Τα μέτρα φωτιά που θα εφαρμόσει η επόμενη κυβέρνηση με όποια σύνθεση προκύψει – αυτό άλλωστε μικρή σημασία έχει, αφού οι πρόθυμοι είναι πολλοί – θα φτάσουν στα όρια της επιβίωσης ακόμα και όσους μέχρι χθες είδαν τη ζωή τους να χειροτερεύει δραματικά, αλλά κατάφερναν σε ένα βαθμό, με άγχος και περικοπές, με καθημερινό αγώνα, να στέκονται όρθιοι.

Και το ερώτημα που προκύπτει είναι ένα: θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια, θα τους αφήσουμε να μας τσακίσουν ολοκληρωτικά; ποιος μπορεί να ορθώσει εμπόδια στην αντιλαϊκή λαίλαπα; ποιος θα μπει μπροστά στην οργάνωση των νέων μαζικών αγώνων που είναι απαραίτητοι για να βάλουμε φρένο σε όσα έρχονται και παράλληλα να ανοίξει το δρόμο της ελπιδοφόρας προοπτικής;

Το ερώτημα έχει απάντηση! Είναι εκείνη η πολιτική δύναμη που δεν είπε ποτέ ψέματα στον ελληνικό λαό, δεν υποχώρησε μπροστά στις δυσκολίες, μπροστά στον αρνητικό συσχετισμό δύναμης, δεν λογάριασε κόπους και θυσίες. Το Κόμμα που είναι και δοκιμασμένο και έμπειρο, αλλά κυρίως αποφασισμένο να το πάει μέχρι το τέλος, μέχρι την τελική νίκη του λαού μας. Το Κόμμα που δεν λογάριασε το λεγόμενο πολιτικό κόστος για να πει αυτές τις αλήθειες στον ελληνικό λαό: ότι η ΕΕ δεν αλλάζει προς το καλύτερο, μόνο χειρότερη γίνεται, γιατί είναι Ένωση του κεφαλαίου, των μεγάλων επιχειρήσεων και όχι των λαών. Ότι οποιαδήποτε κυβέρνηση αποδέχεται την ΕΕ και θέλει να υπηρετήσει την ανταγωνιστικότητα, την κερδοφορία των μονοπωλίων, όπως και αν αυτοπροσδιορίζεται – αριστερή, αντιμνημονιακή, πατριωτική ή όπως αλλιώς – θα είναι από χέρι μια αντιλαϊκή κυβέρνηση που θα βρεθεί απέναντι στα λαϊκά συμφέροντα. Ότι τελικά τα περί “σκληρής και περήφανης διαπραγμάτευσης” μέσα σε αυτό το βάρβαρο πλαίσιο θα φέρουν νέα βάρβαρα μνημόνια. Ότι ο διαχωρισμός σε μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς είναι ψευδεπίγραφος, τον χρησιμοποιούν για να παγιδεύσουν λαϊκές συνειδήσεις. Αυτό το Κόμμα όλος ο λαός γνωρίζει πως είναι το ΚΚΕ! Για αυτό πρέπει να δυναμώσει με χιλιάδες νέες ψήφους εργαζομένων, απλών ανθρώπων του μόχθου, νεολαίας. Για να μην χαθεί η πραγματική ελπίδα που βρίσκεται στα δικά μας χέρια, στους δικούς μας αγώνες, στη δική μας συμμαχία…

 

Διαβάστε επίσης