• 8 Μαΐου 2024,

Αισιοδοξία στο ΣΥΡΙΖΑ, παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο

 Αισιοδοξία στο ΣΥΡΙΖΑ, παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο

Το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Καβάλας παρουσιάστηκε επίσημα σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε χθες το πρωί στο Στέκι της Νέας Πόλης. Την παρουσίαση του ψηφοδελτίου έκανε ο Παντελής Λασκαρίδης, ενώ μίλησαν και οι έξι παρόντες υποψήφιοι βουλευτές. Ο κ. Λασκαρίδης είπε ότι το ψηφοδέλτιο είναι ανανεωμένο στα τέσσερα έκτατου, θα τύχει προέβλεψε ευρείας αποδοχής από την τοπική κοινωνία. Αναφέρθηκε στη στενή σχέση με τη Θάσο του Παπαφιλίππου και της κας Μιρλή. Είπε για την Ελένη Δοβλέτη ότι είναι επαγγελματίας από τη Θεσσαλονίκη που μεγάλωσε όμως στο Νέστο, με καταγωγή από την Νέα Καρυά και τη Θάσο. Τόνισε επίσης ότι στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπούνται όλες οι επαρχίες του Νομού, όλες οι ηλικίες.

Σε ερώτηση για τη μη συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο του κ. Ταστσόγλου και της κας Γεροστεργίου, ο Παντ. Λασκαρίδης απάντησε: «Η απόφαση είναι απόφαση της κεντρικής εκλογικής επιτροπής. Η κα Γεροστεργίου αποφάσισε να μην είναι υποψήφια. Τα υπόλοιπα πρόσωπα αποφασίστηκαν από την κεντρική εκλογική επιτροπή. Εμείς στείλαμε σε αυτήν το σύνολο των αιτήσεων που κατατέθηκαν».

Στη συνέχεια μίλησαν οι υποψήφιοι βουλευτές. Ο Τάκης Εμμανουηλίδης είπε: «Επτά μήνες δείξαμε πολιτική καθαρότητα κι αγωνιστικότητα. Αυτό είναι το στοιχείο της πολιτικής υπεροχής του ΣΥΡΙΖΑ. Η κοινωνία μας δίνει προσμονή, ακόμη κι αυτοδυναμίας. Στο δύσκολο σημείο που βρισκόμαστε όλες οι πολιτικές δυνάμεις μπορούν να συνεισφέρουν».

Ο Γιώργος Παπαφιλίππου είπε: «Είναι εφικτός στόχος η αυτοδυναμία. Είμαι βέβαιος ότι κι ο λαός με την ψήφο του δεν θα επαναφέρει το παλιό πολιτικό σύστημα. Έξοδο από την κρίση με την κοινωνία και τους πολίτες όρθιους, είναι ο στόχος του κόμματός μας. Δυστυχώς υπάρχει πάλι μνημόνιο, αλλά έπρεπε να κρατήσουμε την κοινωνία όρθια».

Ο Κώστας Μορφίδης μεταξύ των άλλων είπε: «Είναι δέσμευση το μνημόνιο, που μας επιβλήθηκε κι όχι δική μας επιλογή, κυβερνητικό πρόγραμμα. Συνθηκολογήσαμε με βαριά καρδιά για να μην καταστραφεί η χώρα. Παλέψαμε και παλεύουμε».

Ο Γιώργος Καρατσιουμπάνης είπε: «Όσο καιρό η κυβέρνησή μας διαπραγματεύονταν υπήρχε αναλυτική ενημέρωση των πολιτών και διαφάνεια. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μέτρα αντιστροφής της λιτότητας. Μπορούμε να γλυτώσουμε τη λιτότητα. Υπάρχουν τα περιθώρια».

Η κα Μιρλή είπε: «Είμαστε εδώ γιατί πιστεύουμε ότι μπορούμε να βοηθήσουμε την εφαρμογή του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ. Θέλουμε τον κόσμο να έρθει κοντά μας. Η προσπάθεια είναι συλλογική».

Τέλος η κα Δοβλέτη είπε: «Δήλωσα διαθέσιμη κι αμέσως δέχθηκα την πρόταση να είμαι υποψήφια στην Καβάλα. Όσο περνούν τα χρόνια έχει μεγαλύτερη σημασία ν΄ αποκτούμε στενές σχέσεις με τις ρίζες μας. Θα προσπαθήσω να είμαι εδώ και να ενδιαφέρομαι για τα προβλήματα του Νομού Καβάλας».

 

 

Διαβάστε επίσης