• 7 Μαΐου 2024,

Οι 100 δόσεις ανέβαλαν και τις 36 υποθέσεις στο τριμελές

 Οι 100 δόσεις ανέβαλαν και τις 36 υποθέσεις στο τριμελές

Την Παρασκευή 14 Νοέμβρη στις 9 το πρωί άρχισε η συνεδρίαση του Τριμελούς Καβάλας. Υποθέσεις 36. Η αίθουσα γεμάτη από επαγγελματίες- εμπόρους- επιχειρηματίες όλων των κατηγοριών. Από την πόλη και τον Νομό Καβάλας Μαζεμένοι όλοι μαζί στο ίδιο σημείο του μεγάλου ακροατηρίου  περισσότεροι από 5 υπάλληλοι της Δ.Ο.Υ. Καβάλας. Επρόκειτο για τους μάρτυρες κατηγορίας.

Ήταν φανερό ότι οι περισσότερες υποθέσεις αφορούσαν χρέη στην εφορία. Όπως αποδείχθηκε όλες οι υποθέσεις είχαν αυτό το αντικείμενο . Από την πρώτη στιγμή το δικαστήριο άρχισε να τις αναβάλει. Όλοι οι κατηγορούμενοι ζητούσαν αναβολή για να εκμεταλλευτούν τη νέα ρύθμιση των 100 δόσεων. Η εισαγγελέας της έδρας συμφωνούσε, οι δικαστές επίσης. Δόθηκαν 36 αναβολές για νέες ημερομηνίες τον Μάη και τον Ιούνη του 2015. Η διαδικασία τέλειωσε μετά από μία ώρα. Στις 10 το πρωί η συνεδρίαση είχε ολοκληρωθεί με αυτό το ρεκόρ των 36 αναβολών και στις 36 υποθέσεις. Οι παρόντες δικηγόροι ανέμεναν τις πολλές αναβολές αλλά όχι και στις 36 υποθέσεις. Δεν είχαν προσέξει στο πινάκιο ότι όλες οι υποθέσεις ήταν υποθέσεις χρεών. Είναι χαρακτηριστικό ότι το δικαστήριο ανέβαλε υπόθεση στην οποία ο κατηγορούμενος (για χρέη στο δημόσιο) δεν παρουσιάστηκε. Η συγκεκριμένη αναβολή δόθηκε επειδή απουσίαζε και η εφοριακός μάρτυρας κατηγορίας! Σε γενικές γραμμές οι δίκες αυτή την περίοδο στο Πρωτοδικείο Καβάλας για χρέη στο δημόσιο αναβάλλονται λόγω της επικείμενης νέας ρύθμισης. Αλλά ας επανέλθουμε στην ακροαματική διαδικασία της Παρασκευής.

Οι 36 κατηγορούμενοι καλούνταν να διατυπώσουν οι ίδιοι το αίτημα της αναβολής επαναλαμβάνοντας όλοι το ίδιο επιχείρημα. «Θα εκπλαγόμουν αν δεν υποβάλατε αίτημα αναβολής για να ενταχτείτε στη ρύθμιση» σχολίασε η Πρόεδρος του δικαστηρίου ακούγοντας του κατηγορούμενους να ζητούν νέα δικάσιμο. Σε άλλες περιπτώσεις που ο κατηγορούμενος είχε και συνήγορο υπεράσπισης ο τελευταίος αποσύρονταν αφού η αναβολή εξασφαλίζονταν εύκολα από τον πελάτη. Σε υπόθεση με κατηγορούμενο εργολάβο δημοσίων έργων αυτός είπε στο δικαστήριο: «Δεν πληρώθηκα για το έργο κι έκανα αγωγή. Υπάχθηκα στη ρύθμιση των 10 δόσεων, τώρα θα μπω στη ρύθμιση των 100».

Αυτή την εβδομάδα τα δικαστήρια συνεδριάζουν πάλι. Στις προγραμματισμένες υποθέσεις φυσικά και υπάρχουν αυτές των χρεών. Φαίνεται ωστόσο ότι αυτή την εβδομάδα υπάρχουν κι άλλου είδους υποθέσεις που θα απασχολήσουν τους δικαστές.

Διαβάστε επίσης