• 25 Απριλίου 2024,

Ολα ΘΑ γίνουν !!!

 Ολα ΘΑ γίνουν !!!

Και την δόση ΘΑ πάρουμε και κούρεμα των επιτοκίων ΘΑ γίνει.

Γιατί και εμείς να μην είμαστε ευχαριστημένοι απο τις εξελίξεις ;

ΘΑ μπουρούσανε να είναι τα πράγματα χειρότερα για την Ελλάδα γιατί για τους έλληνες δεν υπάρχει χειρότερο απο αυτό που ζούμε.

Κρατάμε τα καλά της συμφωνίας των εταίρων και δανειστών μας και πάμε στην επόμενη μέρα που σύμφωνα με τον Σαμαρά θα είναι και η πρώτη μέρα για ένα καινούργιο ξεκίνημα της ελληνικής οικονομίας.

Καλά ο Σαμαράς με αυτά που λέει αν δεν είσαι κάτοικος Ελλάδας και τον ακούσεις να λέει αυτά που λέει θα νομίζεις οτι απο την άλλη Δευτέρα θα αρχίσουν να μοιράζουν λεφτά στην Ελλάδα.

Είπαμε οτι απο όλα τα κακά που περιμέναμε μας ήρθε το μικρότερο αφού και οι μέρες που έρθουν μετά την συμφωνία του προχθεσινού Eurogroup δεν θα είναι παραδισένιες.

Έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας και μάλιστα ανηφορικό απλά με την συμφνωνία κυρίως για το κούρεμα του χρέους βάζουμε πάτο στο βαρέλι και σταματάμε την πορεία της κατρακύλας.

Κάτι είναι και αυτό.

Τα δανεικά σύμφωνα με τα όσα αποφασίσανε οι ευρωπαίοι επιστήμονες θα τα πάρουμε μέχρι τις 13 του Δεκέμβρη και θα πάρουμε την πρώτη και βαρβάτη δόση των 34 εκατομμυρίων αφού τα υπόλοιπα 9 θα μας έρθουν σε τρείς δόσεις τους πρώτους μήνες του 2013 που θα είναι επίσης ένα έτος ύφεσης.

Ενω πρίν απο μερικούς μήνες μας λέγανε οτι το δεύτερο εξάμηνο του 2013 θα είχαμε οριακή ανάπτυξη τώρα μας τα γυρίζουμε και μας λένε οτι και το 2013 θα είναι μπλούμ.

Αυτά άραγε τα ακούει ο πρώην υπουργός οικονομικών ο Παπακωνσταντίνου που έλεγε οτι το 2010 θα βγαίναμε στις διεθνείς αγορές ;

Το 2009 κληθήκαμε να πάρουμε τα πρώτα δραστικά μέτρα και τέλη του 2010 μας έταζε διεθνείς αγορές και πετραχείλια.

Τόσο βαθειά νυχτωμένος ήτανε ο άνθρωπος που είχε τα κλειδιά του ταμείου στην χειρότερη φάση της σύγχρονης ιστορίας της Ελλάδας.

Και μετά αναρωτιούνται γιατί ο κόσμος τους βρίζει ;

Τι να σας κάνει ρε δαρματαγάνια να ανοίγει τα σπίτια του και να σας φωνάζει για τραπεζώματα ;

Δηλαδή έλεος ρε λεβέντες.

Μας χαντακώσατε μας παραμυθιάσατε και θέλετε να σας πούμε και μπράβο ;

Κάτι τέτοιοι πολιτικοί σαν τον Παπακωνσταντίνου φέρανε την Ελλάδα στο χείλους του γκρεμνού.

Οχι γκρεμού αλλα γκρεμνού που λέει και ο Γιαννίτσης ο πρώην υπουργός επι Σημίτη εποχή.

Και το σωστό είναι γκρεμνός άσχετα αν εμείς απο συνήθεια λέμε γκρεμός.

Ασε με να κάνω λάθος που λέει και ένα τραγούδι.

Αν δεν παίρναμε την δόση θα παίρναμε τα βουνά !

Κατα τα άλλα τίποτα το ιδιαίτερο και νομίζω οτι σε γενικές γραμμές θα πάμε καλύτερα τώρα που θα πάρουμε και την δόση.

Διότι σκεφθείτε οτι αν δεν παίρναμε την δόση θα παίρναμε τα βουνά.

Η Ελλάδα έτσι όπως ήρθανε τα πράγματα και έτσι όπως μας οδηγούν οι εξελίξεις δεν έχει άλλες επιλογές απο το να δηλώνει ευχαριστημένη.

Δεν μπορούσε κάτω απο αυτές τις συνθήκες να γίνει τίποτα άλλο καλύτερο απο αυτό που έγινε.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει οτι βγαίνουμε και πανυγηρίζουμε γιατί δεν είναι δυνατόν στην κατάσταση που είμαστε και μετά απο όλα αυτά που έχουμε ζήσει και αυτά που έρχονται να βγαίνουμε και να πετάμε την σκούφια μας απο την χαρά μας.

Μετά την απόφαση του Eurogroup ο Σαμαράς που υπόσχεται ένα νέο ξεκίνημα για την ελληνική οικονομία θέλει να σχεδιάσει τα επόμενα βήματα του μέσα στα οποία είναι και ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης με μεγαλύτερη συμμετοχή υπουργών απο το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ.

Αυτό έχει υποσχεθεί να κάνει ο Σαμράς και αυτό θα κάνει γιατί θα πρέπει και ο Βενιζέλος με τον Κουβέλη να πάρουν μερίδιο απο την επιτυχία του Eurogroup.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

Να είστε καλά μέχρι αύριο που θα τα ξαναπούμρ και να προσέχετε τον ευατό σας και τους γύρω σας.

Με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

Διαβάστε επίσης