• 3 Μαΐου 2024,

Ολοένα και πιο κοντά στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αλέξης …

 Ολοένα και πιο κοντά στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αλέξης …

Σύμφωνα με την Κομισιόν για την καθυστέρηση της άφιξης της τρόϊκας στην Αθήνα ευθύνεται η ελληνικής κυβέρνηση που δεν έχει δώσει πειστικές απαντήσεις για την κάλυψη του δημοσινομικού κενού το 2014 – 2015.

Εγώ λέω οτι έτσι που την πάνε οι Ευρωπαίοι το κενό αυτό είναι πιθανότερο να το διαπραγματευτούν με τον Αλέξη που με όλα αυτά που συμβαίνουν έρχεται ολοένα και πιο κοντά στο Μαξίμου.

Βέβαια το ερώτημα είναι οταν θα έρθει ο Αλέξης στα πράγματα, γιατί κάποια στιγμή αργά ή γρήγορα θα έρθει θα λέει στους Ευρωπαίους αυτά που λέει σήμερα ώς αντιπολίτευση ;

Αυτό είναι ένα δύσκολο ερώτημα που μόνο ο Αλέξης θα μπορέσει να μας απαντήσει όταν έρθει η ώρα να κυβερνήσει.

Πάντως σύμφωνα με την Κομισιόν που δεν έχει καταλάνει μάλλον οτι έξω απο το Μαξίμου ο Σαμαράς αισθάνεται και ακούει την ανάσα του Αλέξη έρχεται τις επόμενες ημέρες οχι όμως αυτής της εβδομάδας.

Οι εκπρόσωποι της τρόϊκας θα τσικνίσουν εκτός Ελλάδας και θα έρθουν την επόμενη.

Μετά τις ψαρούκλες που έχουν φάει στην Αθήνα , στα καλύτερα εστιατόρια τι να έρθουν να κάνουν την Τσικνοπέμπτη ;

Δεν τους λείπουν οι μπριτζόλες γάλακτος αλλα οι καμακίσιες οι τσιπούρες που τις τρώς και ξεχνάς το όνομα σου.

Μπορούνε σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης να φάνε τα ψάρια που τρώνε στην Ελλάδα.

Στα καλά εστιατόρια των Βρυξελών που πηγαίνουν για να χαλαρώσουν όταν τελειώνουν τους ελέγχους το καλύτερο που μπορεί να φάνε είναι κανα καβούρι που μοιάζει με γρύλο αυτοκινήτου.

Τέλος πάντων η ουσία είναι οτι όποτε έρθουν θα πρέπει να τους κόψουμε τον βήχα για νέα μέτρα αφού άλλα έχουν στο μυαλό τους αυτοί και άλλα ο Σαμαράς που έχει επιστρέψει το 80% του πλεονάσματος υπο μορδή παροχών στου έλληνες.

Ναι πως , πως ….

Αυτά ακούνε οι τροϊκανοί και γυρνάνε τα άντερα και τα μάτια τους.

Απο ότι φαίνεται δανειστές και έλληνες είναι ξημερωμένοι σε δύο διαφορετικούς κόσμους.

Στον δικό μας κόσμο έρχεται η επόμενη μέρα μακριά απο ΜΝΗΜΟΝΙΑ και ΤΡΟΪΚΕΣ ενώ στο δικό τους το αυστηρό πρόγραμμα προσαρμογής συνεχίζεται με νέο δανεισμό νέα μέτρα και νέες απολύσεις.

Στο ερώτημα σε ποιό κόσμο τελικά θα συνεχιστεί η πορεία της Ελλάδας θα φανεί τους επόμενους μήνες.

Πάντως αυτά που λέει ο Σαμαράς δεν έχουν καμμία σχέση με αυτά που σκέφθονται οι πιστωτές μας που βλέπουν ελλείψεις και παραλείψεις απο την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης και σπεύδουν να μας ενημερώσουν οτι οποιαδήποτε συζήτηση για νέο δανεισό ή μείωση του χρέους έτσι όπως αυτοί βέβαια τον αντιλαμβάνονται μετά τον Σεπτέμβρη.

Καλά που είναι ο καιρός καλός και ανεβαίνει λίγο το ηθικό μας.

Για τον καιρό τα νέα είναι καλά αφού οι βροχές της Πέμπτης δεν φαίνεται οτι είναι ικανές να μας το χαλάσουν το πάρτυ αφού σε γενικές γραμμές όπως είπε και μια μετερεωλόγος στο ΣΚΑΙ ο καιρός τον Φλεβάρη θα είναι καλός και δεν πρόκειται να μας ανησυχήσει.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

Να είστε καλά μέχρι αύριο που θα τα ξαναπούμε.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

Διαβάστε επίσης