Ολοι έχουμε χάσει τον ύπνο τους …

 Ολοι έχουμε χάσει τον ύπνο τους …

Ρε αυτοί οι έλληνες οι πολιτικοί που κατα καιρούς έχουν βρεθεί σε αυτές τις κυβερνήσεις εθνικής προσπάθειας με στόχο την μεγάλη έξοδο απο την κρίση έχουν φάει κάτι ξενύχτια στις Βρυξέλες φοβερά.

Θα μου πείς εδώ ξενυχτάνε οι περισσότεροι έλληνες κάθε βράδυ αφού δεν ξέρουν τι να πρωτοπληρώσουν απο τα χαράτσια που έρχονται γιατί να μην ξενυχτήσουν και λίγο αυτοί που μας μπλέξανε στην κρίση ;

Και τα ξενύχτια δεν με ενδιαφέρουν καθόλου, αυτό που με τρελαίνει είναι οτι δεν μπορούνε να βρούνε άκρη.

Συσκέψεις επι συσκέψεων απο το πρωί μέχρι τα ξημερώματα της άλλης μέρας και δεν καταλήγουν πουθενά γιατί δεν θέλουν να καταλήξουν πουθενά.

Αποδείχθηκε σήμερα , μετά απο τρία περίπου χρόνια οτι αν θέλανε να δώσουν μια πραγματική λύση και βιώσιμη θα το κάνανε απο την πρώτη στιγμή.

Αλλα δεν το κάνανε γιατί η μη βιώσιμη λύση βοηθούσε και βοηθάει ακόμα και σήμερα κάποιους να βγάζουν λεφτά.

Για τον λόγο αυτό πέφτουν στις Βρυξέλες κορμιά Γερμανικά προκειμένου να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση της αβεβαιότητας και προκειμένου να μην δοθεί η πραγματική λύση που θα δώσει τέλος στο πρόβλημα οριστικά όπως δήλωσε και η Λαγκάρντ.

Η δήλωση της Λαγκάρντ με το που έφθασε στις Βρυξέλες περί πραγματικής λύσης στο ελληνικό πρόβλημα τα λέει όλα.

Είναι σα να μας λέει το κορίτσι με το καρέ μαλί οτι μέχρι τώρα αντί να δώσουμε λύση παίζαμε με ευθύνη κυρίως των Γερμανών που απο αυτά τα παιχνίδια βγάζανε μεροκάματο και τώρα που ήρθε η ώρα της πραγματικής λύσης σφυρίζουν αδιάφορα και τσινάνε κιόλας.

Για τον λόγο αυτό υπάρχει και η μεγάλη κόντρα μεταξύ του ΔΝΤ και της Ευρώπης και κυρίως των Γερμανών που δεν δέχονται να κουρευτούνε τα επιτόκια στα καινούργια δάνεια έτσι ώστε το χρέος της Ελλάδας να γίνει βιώσιμο και να πάμε παρακάτω.

Δεν θέλουν κανενός είδους κούρεμα γιατί δεν θέλουν να χάσουν που λέει ο λόγος ούτε ένα σέντς.

Ούτε απο τα κερδισμένα.

Και εδώ είναι που θα δοθούν οι μεγαλύτερες μάχες μεταξύ Αμερικανών και Γερμανών και πραγματικά είμαι περίεργος για να δώ ποιός θα κάνει πίσω.

Μακάρι οι Γερμανοί, γιατί σε αυτήν την κόντρα αυτοί που είναι μαζί μας και προς το συμφέρον μας είναι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Είναι αυτοί που μιλάνε πρώτη φορά για πραγματική λύση δια μέσω Λάγκαρντ και είναι αυτοί που ξέρουν ποιά είναι η πραγματική λύση.

Βέβαι κάπου μέσα σε αυτήν την κόντρα που μόλις ξεκίνησε υπάρχουν και τα λεφτά της δόσης που είναι να πάρουμε που είναι έτοιμα για εκταμίευση αλλα καθυστερούν γιατί είναι απο τα όπλα που έχουν στο οπλοστάσιο τους οι Γερμανοί για να εκβιάσουν το ΔΝΤ να κάνει πίσω και να αφήσει τις θεωρίες περί πραγματικών λύσεων.

Σε αυτήν την μάχη οτι έχει ο καθένας θα το χρησιμοποιήσει.

Και να περιμένετε και πολλά χτυπήματα ΄και κάτω απο την μέση.

Το γαμώτο είναι οτι δεν έχουμε πολλά περιθώρια χρονικά για πολλές ζυμώσεις που είναι αγαπημένο σπόρ και των δύο ( ΔΝΤ – ΄Ευρωπαϊκού Μηχανισμού στήριξης) και αυτό είναι πρόβλημα γιατί τα λεφτά στα ελληνικά ταμεία τελειώνουν αλλα δεν ξέρω αν αυτό λέει κάτι σε αυτούς αφού το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι τα κέρδη.

Και αν δεν τους λέει τίποτα το γεγονός οτι τελειώνουν τα λεφτά δεν ξέρω αν θα τους πεί κάτι η άτακτη χρεωκοπία στην οποία θα οδηγηθούμε αν τελειώσουν τα λεφτά και δεν έχουν έρθει τα δανεικά.

Είμαι σίγουρος οτι αν αφήσουν την Ελλάδα να χρεωκοπήσει θα τους πάρει η μπάλα όλους.

Και τους Ευρωπαίους και του Αμερικάνους που έτσι και αλλιώς τους τελευταίους μήνες φλερτάρουν συνεχώς με μια νέα οικονομική κρίση.

Και οι Γερμανοί που το παίζουν υπεδύναμη της Ευρώπης έχουν αρχίσει να τρώνε τους πρώτους κλυδονισμούς και να παίρνουν μια γεύση απο αυτά που ζούνε οι χώρες της του Νότου τα τελευταία χρόνια.

Κατα τα άλλα ο καιρός σφίγγει απο Τετάρτη και μετά και μαζί με τον καιρό σφίγγουν και οι κώλοι μας αν και πιστεύω οτι το περισσότερο κρύο θα το κάνει στην Νότια Ελλάδα και οχι στην Βόρεια που είμαστε εμείς.

Στην Καβάλα και στην ευρύτερη περιοχή ο καιρός σε γενικές γραμμ.ές θα είναι καλός και η κατώτερη θερμοκρασία θα είναι 8-9 βαθμοί που είναι πολύ λογικοί για την μήνα που διανύουμε.

Σήμερα στην σελίδα φιλοξενούμε την πρώτη γυναίκα master chef που ΄μπορεί να σας φτιάξει απο γιουβαρλάκια μέχρι γιουβέτσι θαλασσινών.

Η επιλογή είναι δική σας.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

Πάμε καλά και θα πάμε καλύτερα όταν θα αρχίσουμε να στολίζουμε τα Χριστουγεννιάτικα.

Να είστε καλά και να προσέχετε εχθρούς και φίλους και ιδιαίτερα τους φίλους γιατί τους εχθρούς τους ξέρεις και φυλάγεσαι.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

Διαβάστε επίσης