• 14 Μαΐου 2024,

‘Ολο και πιο κοντά στο αντάμωμα με Μέρκελ και Σόϊμπλε

 ‘Ολο και πιο κοντά στο αντάμωμα με Μέρκελ και Σόϊμπλε

Όπως θα έχετε καταλάβει και εσείς όλες αυτές οι επαφές με Ευρωπαίους αξιωματούχους και ηγέτες άλλων Ευρωπαϊκών χωρών μας φέρνουν όλο και πιο κοντά στην Μέρκελ και τον Σόϊμπλε που έχουν αρχίσει να στρώνουν το κόκκινο χαλί για την άφιξη του Αλέξη του Αστραπόγιαννου και των άλλων παιδιών.

Η κυβέρνηση του Τσίπρα μου φέρνει στο μυαλό την Εθνική Μπάσκετ του 1987 που είχε πετύχει το ακατόρθωτο και είχε στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Η ομάδα που έχει αναλάβει τα ηνία της χώρας είναι νεανική έχει τον αυθορμητισμό και αρκετά ακόμα κοινά στοιχεία με εκείνη την εκπληκτική ομάδα μπάσκετ που μας είχε κάνει όλους περήφανους.

Αυτό που μένει να δούμε είναι αν και η ομάδα του Τσίπρα θα μας κάνει το ίδιο περήφανους ή θα μας βάλει σε περιπέτειες αφού εκτός απο τις δηλώσεις φιλίας που είναι όντως μια ένδειξη οτι πάει καλά το πράμα δεν έχουμε κάτι άλλο πιο συγκεκριμένο για την πορεία της χώρας απο εδώ και μετά αφού αυτό που μετράει και στην περίπτωση αυτή είναι τα γραπτά και οχι τα λόγια.

Απο λόγια όσα θέλετε.

Σίγουρα το περιβάλλον μέσα στο οποίο η ελληνική πλευρά θα ζητήσει νέα διαπραγμάτευση είναι διαφορετικό απο το περιβάλλον στο οποίο κινούνταν η συγκυβέρνηση Σαμαρά και Βενιζέλου αλλά επιπλέον οι θέσεις ΄Τσίπρα φαίνεται να βρίσκουν και ισχυρούς υποστηρικτές κάτι που έχει ξαφνιάσει και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα.

Μακάρι να τους βγεί γιατί αν δεν τους βγεί θα τρέχουμε όλοι μαζί και όλοι μαζί δεν θα φθάνουμε.

Σύμφωνα με την ρεπορτάζ μπορεί και την επόμενη εβδομάδα να έχουμε το πρώτο αντάμωμα της Μέρκελ και με τον Τσίπρα που πάει και αυτός γύρω – γύρω αλλα κάποια στιγμή η μπίλια θα κάτσει και στο Βερολίνο.

Εκεί έχω την εντύπωση οτι όταν έρθει αυτή η ΄ώρα ο Αλέξης θα πρέπει να πάει με “ελεύθερους σκοπευτές” αφού η μάχη που θα δώσει για την αλλαγή προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής θα είναι η πιο δύσκολη απο τότε που μπήκαμε στην περιπέτεια των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ.

Βέβαια απο την άλλη θα πρέπει να έχετε στο νού σας οτι αν η κυβέρνηση Τσίπρα πετύχει θα πρέπει η κυβέρνηση Σαμαρά να δώσει εξηγήσεις για τις υποχωρήσεις που έκανε και τα μέτρα που πήρε.

Τα πράγματα σίγουρα δεν είναι και τόσο απλά όσο φαίνονται και όλοι περιμένουμε με αγωνία τις εξελίξεις και τις επαφές των επόμενων ημερών.

Πάντως και η Μέρκελ και ο Σόϊμπλε δεν τα περιγράφουν όλα τόσο όμορφα και εύκολα όπως τα περιγράφουν άλλοι.

Όταν έρθει η ώρα θα μας ζορίσουν να είστε σίγουροι για αυτό.

Τέλος ο Αστραπόγιαννος  Βαρουφάκης ΄που έχει ξεκινήσει μια άτυπη Ευρωπαϊκή περιοδεία δηλώνει οτι σύντομα θα έχουμε μια πολιτική λύση για το θέμα της χώρας μας και η λύση αυτή θα είναι οριστική.

Μάλιστα ο Βαρουφάκης υπογραμίζει προς κάθε κατεύθυνση και κυρίως προς το Βερολίνο οτι η Ελλάδα δεν επιθυμέι διαγραφή του χρέους αλλά ανταλλαγή.

Αυτό μπορεί να αποτελεί μια πρώτη στροφή της ελληνικής κυβέρνησης αλλα δεν είναι και τόσο τρομερή αφού το ζητούμενο είναι να γίνει η δουλειά.

Να μην κοιτάμε το δέντρο και χάνουμε το βουνό.

Εαν με την ανταλλαγή ομολόγων μπορέσει να γίνει το ελληνικό χρέος πραγματικά βιώσιμο κανένα πρόβλημα.

Όλοι εσείς που είστε φανατικοί  του Παπακαλιάτη του Χριστόφορου θα πρέπει να περιμένετε το Φθινόπωρο για την νέα του ταινία  “ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΚΟΜΟΣ”.

Παπακαλιάτη ζούμε στην μεγάλη οθόνη να σε δούμε.

Πως , πως , πως …

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

Να έχετε το νού σας .

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης