Ομιλία Βαγγέλη Παππά στη Χωράφα: Η Καβάλα χρειάζεται ανθρώπους οι οποίοι γνωρίζουν πως να διοικούν

 Ομιλία Βαγγέλη Παππά στη Χωράφα: Η Καβάλα χρειάζεται ανθρώπους οι οποίοι γνωρίζουν πως να διοικούν

Από την περιοχή της Χωράφας, ξεκίνησε ο κύκλος ανοιχτών ομιλιών στις συνοικίες του δήμου που προγραμματίζει για τις επόμενες μέρες ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας Βαγγέλης Παππάς.
Στην ομιλία του ο επικεφαλής της «Κοινωνικής Αποτελεσματικής Παρέμβασης» αναφέρθηκε στις προτάσεις του συνδυασμού για την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού και της εκκίνησης κρουαζιέρας που θα δημιουργήσουν προοπτικές για απασχόληση με στόχο τη μείωση της ανεργίας, καθώς και σε θέματα κοινωνικής πολιτικής.
«Λένε ότι η Καβάλα είναι ένα μικρό Μονακό. Για να γίνει όμως πραγματικά κάτι τέτοιο, χρειάζονται άνθρωποι που να ξέρουν να διοικούν», τόνισε ο κ. Παππάς και συμπλήρωσε ότι «δεν μπορούμε να παραμένουμε στις διαπιστώσεις για την ομορφιά του δήμου Καβάλας χωρίς να εκμεταλλευόμαστε την γεωγραφική της θέση και τις τουριστικές προοπτικές».
Ο επικεφαλής της «Κοινωνικής Αποτελεσματικής Παρέμβασης», μίλησε για την απραξία των προηγούμενων ετών λέγοντας μεταξύ άλλων:
«Όλα αυτά τα χρόνια δεν έκαναν τίποτε για τα θέματα αυτά ούτε οι πολιτικοί, ούτε ο δήμος. Γι αυτό και λέμε ότι διαφέρουμε, εμείς έχουμε αποτελεσματικότητα. Δεν μπορεί να συνεχίσουμε με την ίδια μιζέρια και το κεφάλι σκυφτό. Χρειάζονται αγώνες, γνωρίζουμε πως δίνονται οι αγώνες αλλά, πρέπει να υπάρχει και αποτέλεσμα για να έχει νόημα η προσπάθεια. Αλλιώς δεν υπάρχει αντίκρισμα. Στους αγώνες αυτούς για αναβάθμιση του δήμου θέλουμε τον λαό μαζί μας κι όχι τα κομματικά παρτάλια που όλο μας φέρνουν «μαντάτα» από την Αθήνα και τελικά τίποτε δεν γίνεται.
Όχι, δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Διαλέξαμε αυτόν τον δρόμο της σύγκρουσης και της ανατροπής και θα αρνηθούμε να προβάλουμε δικαιολογίες ότι φταίει ο τάδε από την κεντρική διοίκηση. Δώστε μας τη δύναμη για να συγκρουστούμε με τον κάθε μασκαρά που εμποδίζει την πρόοδο της πόλης».
Ακολούθησε συζήτηση με τους κατοίκους, οι οποίοι του απηύθυναν στον κ. Παππά ερωτήματα για τοπικά θέματα της συνοικίας.

Συνεχίζονται οι συναντήσεις του Βαγγέλη Παππά
σε υπηρεσίες υγείας και κοινωνικών δομών

Συνεχίζονται οι επαφές του υποψηφίου δημάρχου Καβάλας Βαγγέλη Παππά με φορείς κι υπηρεσίες των οποίων οι αρμοδιότητες εμπλέκονται με την λειτουργία της πόλης, της κοινωνίας και την εξυπηρέτηση των δημοτών.
Ο κ. Παππάς μαζί με υποψήφιους συμβούλους του συνδυασμού «Κοινωνική Αποτελεσματική Παρέμβαση», επισκέφθηκε το 1ο Ειδικό Σχολείο – Νηπιαγωγείο κι ενημερώθηκε για το κύριο πρόβλημα που είναι το κτηριακό μια και σήμερα φιλοξενείται στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις.
Ακολούθως, ενημερώθηκε από την υπεύθυνη του Παραρτήματος Προστασίας Παιδιού (πρώην Παιδόπολη) Μαρίνα Φιλιππίδου, για τη λειτουργία και τα προβλήματα που υπάρχουν, με κυριότερα ζητήματα αυτά που σχετίζονται με τη συντήρηση των υποδομών, το προσωπικό αλλά και την ανάγκη για αποκατάσταση που έχουν τα φιλοξενούμενα παιδιά μόλις συμπληρώσουν το 18ο έτος της ηλικίας τους ή ολοκληρώσουν τις σπουδές τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Στη συνέχεια, συνομίλησε με το προσωπικό του ΕΚΑΒ όπου αφού άκουσε με προσοχή τα ζωτικής σημασίας προβλήματα που αντιμετωπίζει η υπηρεσία και τα οποία αναμένεται να ενταθούν ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου, ο κ. Παππάς δήλωσε προς τους εργαζόμενους:
«Θα παλέψουμε μαζί σας για να έχουμε μια ασφαλή πόλη και σε αυτόν τον τομέα της υγείας, ο οποίος για μας είναι εξαιρετικά σημαντικός στην προσπάθεια της τουριστικής ανάπτυξης για την Καβάλα. Η άμεση ιατρική φροντίδα για έκτακτα περιστατικά αποτελεί προϋπόθεση που πρέπει να εξασφαλίσουμε στους ξένους που θα επιλέξουν να επισκεφτούν το δήμο μας. Δεν μπορούμε συνέχεια να καλύπτουμε τις αδυναμίες που υπάρχουν στέλνοντας υπομνήματα. Η λογική αυτή δεν απέδωσε. Πλέον μόνος δρόμος είναι η πίεση της κοινωνίας. Εμείς βάζουμε στην άκρη τις ξεπερασμένες λογικές και θα συστρατευτούμε για την κάλυψη των αναγκών αυτών».
Οι εργαζόμενοι έθεσαν στον κ. Παππά και ζητήματα στα οποία θα μπορούσε άμεσα να παρέμβει ο δήμος, όπως το να υπάρχει ένα ευέλικτο όχημα για τις δύσκολες περιοχές της πόλης όπως πχ η συνοικία της Παναγίας, αλλά και η ύπαρξη ενός λειτουργικού σταθμού που θα εξυπηρετεί αμεσότερα τα περιστατικά στο κέντρο και προς την ανατολική πλευρά του δήμου.
Τέλος, ο κ. Παππάς συναντήθηκε με τον διοικητή του νοσοκομείου Χρήστο Κοπατσάρη, την υποδιοικήτρια Στέλλα Παπαδοπούλου και την πρόεδρο των εργαζομένων Κατερίνα Πετράκη, με τους οποίους συζήτησε τα θέματα πιστοποίησης τμημάτων και κλινικών.
Εξάλλου, τονίστηκε το πρόβλημα έλλειψης ικανών χώρων στάθμευσης και τα έργα του δρόμου προς το νοσοκομείο, η ολοκλήρωση των οποίων θα έπρεπε να έχει προηγηθεί και να αποτελούν προϋπόθεση για τη λειτουργία του κτηρίου.

Εκδήλωση για τα οφέλη του home port

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Κοινωνική Αποτελεσματική Παρέμβαση», υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας Βαγγέλης Παππάς, σας προσκαλεί στην εκδήλωση με θέμα: «Η ανάπτυξη της κρουαζιέρας και τα οφέλη του home port για την τοπική κοινωνία» την Πέμπτη 8 Μαΐου στις 18.00 στο ξενοδοχείο «Ωκεανίς». Το θέμα της εκδήλωσης και αναλυτικά στοιχεία για το πώς μπορεί να ωφεληθεί μια πόλη όταν γίνει επιλογή του λιμανιού της για εκκίνησης κρουαζιέρας, θα αναπτύξει ο κ. Μιχάλης Νομικός, εκπρόσωπος εταιρειών κρουαζιέρας.

Διαβάστε επίσης