• 16 Μαΐου 2024,

Περιγιάλι: δράση για τα καθημερινά προβλήματα – Σχέδιο για το νέο ΕΣΠΑ

 Περιγιάλι: δράση για τα καθημερινά προβλήματα  – Σχέδιο για το νέο ΕΣΠΑ

Την εγκατάλειψη που υφίσταται η περιοχή του Περιγιαλίου, διαπίστωσε ο ανεξάρτητος υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας, Μάκης Παπαδόπουλος, κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε τη Δευτέρα 5 Μαΐου. Συνοδευόμενος από μέλη του συνδυασμού «Ο Τόπος της Ζωής μας», ο κ. Παπαδόπουλος περπάτησε από άκρη σε άκρη στην περιοχή, συνομίλησε με κατοίκους, άκουσε τους προβληματισμούς τους και κατέγραψε τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν. Στο πλαίσιο της περιοδείας του στον τόπο αυτό, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Το Περιγιάλι το περπάτησα από άκρη σε άκρη. Διαπίστωσα ότι παντού επικρατεί μια πλήρης εγκατάλειψη. Είδα δρόμους κακοσυντηρημένους, ψηλά χόρτα, μια κατάσταση που δείχνει ότι δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον από τη διοίκηση του δήμου. Άκουσα τον κόσμο να διαμαρτύρεται, νιώθω ντροπή για αυτήν την κατάσταση.
Όλοι περιμένουν εδώ και χρόνια την ημέρα που επιτέλους θα μπορέσουν να εκδώσουν οικοδομικές άδειες και να κτίσουν. Τελικά ούτε μέχρι αυτές τις εκλογές δεν έγινε αυτό. Και πάλι όμως ακούμε μεγάλα σχέδια για το μέλλον, χωρίς να υπάρχει δεσμευτική ημερομηνία για την ένταξη του Περιγιαλίου στο Σχέδιο Πόλης.
Η δημοτική αρχή διαφημίζει μια μεγαλόπνοη προοπτική δεκαετίας για το Περιγιάλι, ξεχνώντας ότι τόσα χρόνια δεν ασχολήθηκε ούτε στιγμή με τον προγραμματισμό των αναγκαίων έργων υποδομής, ούτε με την καθημερινότητα των κατοίκων.
Οι μακέτες και οι αεροφωτογραφίες δεν καλύπτουν το κενό της απραξίας δύο θητειών. Άλλωστε τα ίδια υποσχόταν και το 2006 και το 2010, με ανάλογα πολύχρωμα φυλλάδια.
Αυτήν τη στιγμή, η απερχόμενη διοίκηση του δήμου φαίνεται και είναι ανέτοιμη να αντιμετωπίσει την πρόκληση του νέου ΕΣΠΑ, καθώς δεν έχει κάνει ούτε καν διαβούλευση για το θέμα. Πρόσθετα, έχει αποδείξει τη γνωστή αναποτελεσματικότητά της, καταφέρνοντας να αρχίσει τα «έργα» του τρέχοντος ΕΣΠΑ, στο τέλος του προγράμματος και της θητείας της, αναστατώνοντας όλη την πόλη.
Η διαχείριση του νέου ΕΣΠΑ απαιτεί μια νέα διοίκηση, που θα εργάζεται σε συνεχή συνεργασία με τους πολίτες και την κοινωνία, διεκδικώντας δυναμικά χρηματοδοτήσεις, παρουσιάζοντας έγκαιρα τις απαραίτητες προτάσεις και φακέλους».

 

Διαβάστε επίσης