• 22 Μαΐου 2024,

Ομιλία Βαγγέλη Παππά στους Φιλίππους: «Ευλογημένος τόπος με πολλές προοπτικές ανάκαμψης»

 Ομιλία Βαγγέλη Παππά στους Φιλίππους: «Ευλογημένος τόπος με πολλές προοπτικές ανάκαμψης»

Προτάσεις του συνδυασμού «Κοινωνική Αποτελεσματική Παρέμβαση», οι οποίες αφορούν κυρίως στην αγροτική ανάπτυξη των οικισμών, θέματα καθημερινότητας και αναβάθμισης των Κοινόχρηστων Χώρων, καθώς και την πρόταση για τον θρησκευτικό τουρισμό σε συνδυασμό με την κρουαζιέρα, ανέπτυξε μιλώντας σε κατοίκους των Φιλίππων, ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας Βαγγέλης Παππάς.
Ζήτησε από τους κατοίκους να κρίνουν προσεκτικά τους υποψήφιους πριν την τελική τους επιλογή στην κάλπη και ν’ απαντήσουν στο ερώτημα: «αυτός που θα αντικαταστήσει την σημερινή δημοτική Αρχή μήπως θα εκφράζει την ίδια λογική; Μήπως θα ακολουθεί τις ίδιες μεθόδους; Αν θέλουμε να αλλάξει ο δήμος όψη και να αποκτήσει προοπτικές πρέπει να προσέξουμε ώστε να αλλάξει οριστικά», τόνισε.
Χαρακτήρισε την περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων ως «ευλογημένο τόπο που έχει πολλές προοπτικές, αρκεί να δουλέψεις και να ασκήσεις τις πολιτικές εκείνες με βάση τις ανάγκες των κατοίκων, που θα αποφέρουν τα περισσότερα οφέλη για την κοινωνία. Αυτή είναι η διαφορά μας από την απερχόμενη διοίκηση και από την κα Τσανάκα που ομολογεί ότι είναι το ίδιο!».
Σε άλλο σημείο ο κ. Παππάς υπογράμμισε: «Εμείς προτείνουμε απλά πράγματα κι όχι προτάσεις που δεν πατάνε στη γη. Μπορούμε να αναβαθμίσουμε την περιοχή σιγά – σιγά, να σταματήσουμε τον κατήφορο των τελευταίων ετών, να ανακάμψουμε».
Ακολούθησε συζήτηση μέσα από ερωτήματα που του έθεσαν οι κάτοικοι του οικισμού για θέματα όπως η έλλειψη συντήρησης στους κοινόχρηστους χώρους, οι ανισότητες στην τιμολογιακή πολιτική του νερού και το αίσθημα των δημοτών της περιοχής ότι δεν έχουν τις ίδιες προϋποθέσεις με το αστικό κομμάτι του δήμου Καβάλας.

Συναντήσεις Βαγγέλη Παππά με επαγγελματίες, συνταξιούχους κι αγρότες
Κοντά στους επαγγελματίες οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε χώρους της Δημοτικής Αγοράς και της ευρύτερης περιοχής του Αγίου Νικολάου βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας Βαγγέλης Παππάς.
Ο επικεφαλής της «Κοινωνικής Αποτελεσματικής Παρέμβασης», άκουσε από τους επαγγελματίες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν για επιβίωση των καταστημάτων τους μέσα στο δεινό οικονομικό κλίμα της εποχής, αλλά και προτάσεις για πρακτικά ζητήματα της καθημερινότητας.
Επισκεπτόμενος τα ιχθυοπωλεία, ανέπτυξε την πρόταση του συνδυασμού για μεταφορά της συγκεκριμένης δραστηριότητας στον φυσικό της χώρο δηλαδή, κοντά στο παραλιακό μέτωπο ώστε να αποτελέσει κι ένα σημείο αναφοράς για τους ξένους επισκέπτες, πρόταση την οποία δέχθηκαν θετικά οι επαγγελματίες.
Εξάλλου, στο πλαίσιο των επαφών του ο κ. Παππάς είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και με συνταξιουχικά σωματεία οι οποίοι πέρα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν από την γενικότερη οικονομική πολιτική, έθεσαν και ζητήματα που θα μπορούσε να διευθετήσει ο δήμος. Ζήτησαν ένα γραφείο με συμβολικό ή πολύ χαμηλό τίμημα προκειμένου να μην στεγάζονται στο υπόγειο της Δημοτικής Αγοράς, το θέμα παρουσίας γιατρών στα ΚΑΠΗ ενώ, ζήτησαν την στήριξη του δήμου στην προσπάθεια για διεξαγωγή πανελλήνιου συνεδρίου στην πόλη μας το 2015.
Ο κ. Παππάς δεσμεύθηκε για άμεση εξεύρεση κατάλληλου χώρου για να στεγάσει τα γραφεία τους, ότι θα εξετάσει το καθεστώς που διέπει την παρουσία γιατρών και θα πράξει το καλύτερο δυνατό ώστε να μπορούν να εξυπηρετούνται στους χώρους των ΚΑΠΗ, καθώς και στήριξη του δήμου Καβάλας σε κάθε είδους προσπάθειες για διοργάνωση συνεδρίων τα οποία φέρνουν επισκέπτες στην πόλη μας και κατ’ επέκταση την προβάλλουν.
Ο επικεφαλής της «Κοινωνικής Αποτελεσματικής Παρέμβασης» συναντήθηκε και με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΑΣ Καβάλας, συζήτησε θέματα ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα και υποστήριξης των αγροτών -κάτι που αποτελεί έναν από τους βασικούς άξονες στο πρόγραμμα του συνδυασμού- όπως επίσης το ζήτημα των Τεναγών και της διέλευσης του αγωγού ΤΑΡ. Από την πλευρά τους οι αγρότες ζήτησαν περισσότερη υποστήριξη κυρίως σε θέματα οργάνωσης και να έχουν ένα δήμο που θα σταθεί δίπλα τους σε κάθε δίκαιη διεκδίκηση.

 

 

Διαβάστε επίσης