• 19 Μαΐου 2024,

Ομιλία Παναγιωτόπουλου κι ας μην είναι υφυπουργός

 Ομιλία Παναγιωτόπουλου κι ας μην είναι υφυπουργός

Κατάμεστη από κόσμο ήταν χθες το πρωί η μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου LUCY. Το υπουργείο εργασίας, κοινωνικής ασφάλειας και πρόνοιας, πραγματοποίησε ημερίδα για την πρόληψη των κινδύνων στην εργασία με τη συμμετοχή όλων.

Την ημερίδα πέρα από τους τοπικούς παράγοντες και φορείς παρακολούθησαν πολλοί υπηρεσιακοί παράγοντες, εκπρόσωποι ιδιωτικών εταιριών και απλοί εργαζόμενοι. Πρώτος μίλησε ο Αντώνης Χριστοδούλου, επικεφαλής της γενικής διεύθυνσης συνθηκών και υγιεινής της εργασίας στο υπουργείο εργασίας. Μίλησε για την ανάδειξη της σπουδαιότητας των θεμάτων ασφάλειας και εργασίας και υγείας στην εργασία.

Μίλησαν επίσης ο Γιάννης Κωνσταντακόπουλος, ο Αντώνης Σεγκεβάκης, ο Νικόλαος Μαραγκός, η Μαρία Δόση, εκ μέρους του ΣΕΠΕ (της επιθεώρησης εργασίας), ενώ υπήρξαν και εξειδικευμένες ομιλίες από γιατρούς, μηχανικούς κ.λ.π.

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι. Κορυφαία της στιγμή όταν στο βήμα βρέθηκε για να μιλήσει ο βουλευτής Καβάλας Νίκος Παναγιωτόπουλος. Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας, με πρωτοβουλία του Ν. Παναγιωτόπουλου, όσο ήταν υφυπουργός εργασίας. Προβλέπονταν να απευθύνει χαιρετισμό ως υφυπουργός εργασίας, αλλά στο μεταξύ τον πρόλαβε ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης. Δεν πτοήθηκε από την εξέλιξη αυτή, μίλησε για την ανάγκη να προληφθούν οι κίνδυνοι στην εργασία.

Το νόημα της ημερίδας είναι ότι με καλύτερη ενημέρωση και αποτελεσματικές ενέργειες μπορούμε να σώσουμε ζωές, όπως επίσης και να περιορίσουμε το κόστος που σημαίνει ένα εργατικό ατύχημα.

 

 

Διαβάστε επίσης