• 19 Μαΐου 2024,

Ονόματα υποψηφίων βουλευτών Νομού Καβάλας

 Ονόματα υποψηφίων βουλευτών Νομού Καβάλας

Έληξε χθες τα μεσάνυχτα η προθεσμία για την κατάθεση υποψηφιοτήτων από τα κόμματα ως προς τις βουλευτικές εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη.

Λόγω του ότι αυτή τη φορά οι εκλογές γίνονται με λίστα, ήταν εύκολη η δουλειά να κλείσουν τα ψηφοδέλτια, γι΄ αυτό και οι περισσότεροι εκπρόσωποι κομμάτων σε τοπικό επίπεδο προσήλθαν να καταθέσουν τις σχετικές δηλώσεις στο πρωτοδικείο το Σάββατο.

Τελευταίοι για να καταθέσουν τις υποψηφιότητες ήταν χθες το πρωί και το μεσημέρι, το ΠΑΣΟΚ, η Λαϊκή Ενότητα και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνουμε ότι τα ονόματα κατατίθενται από τα κόμματα στο πρωτοδικείο, με αλφαβητική σειρά. Η σειρά των υποψήφιων βουλευτών στο ψηφοδέλτιο θα ανακοινωθεί από τα κόμματα έμμεσα ή άμεσα.

Το Σάββατο κατέθεσαν τους υποψήφιους βουλευτές τους, η Ν.Δ., το ΚΚΕ, το Ποτάμι και άλλα μικρότερα κόμματα.

Ας δούμε πως διαμορφώνονταν η κατάσταση με τα ονόματα χθες το μεσημέρι.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρώτον υποψήφιο βουλευτή τον Τάκη Εμμανουηλίδη, δεύτερο τον Κώστα Μορφίδη, τρίτο το συμπολίτη μας δικηγόρο Γιώργο Παπαφιλίππου. Στην τελευταία θέση , έκτη, προτάθηκε η Κατερίνα Γεροστεργίου,, 6η ήταν με βάση και τα αποτελέσματα των εκλογών του Ιανουαρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν δέχθηκε την 6η θέση, δεν ήθελε να είναι υποψήφια βουλευτής. Γι΄ αυτό και χθες το πρωί ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας ετοίμαζε εναλλακτικό σενάριο με υποψήφια γυναίκα προερχόμενη από τη Δημοκρατική Αριστερά, η οποία ωστόσο εμφανίζεται να είναι κάτοικος Θεσσαλονίκης. Τα καινούρια πρόσωπα στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας, είναι: Ο Γιώργος Παπαφιλίππου, δικηγόρος που προορίζονταν για την 3η θέση και ο Γιώργος Καρατσιομπάνης. 2η γυναίκα η Αναστασία Μιρλή.

Στο ψηφοδέλτιο σε σχέση με αυτό του Ιανουαρίου, δεν μετέχει και ο κ. Γιάννης Ταστσόγλου, που τον Ιανουάριο είχε πάρει 4.492 σταυρούς και ήταν στην 5η θέση.

Η Ν.Δ. κατέθεσε τους υποψήφιούς της χωρίς αλλαγές, το Σάββατο. Η σειρά είναι ιγνωστή: Παναγιωτόπουλος, Πασχαλίδης Καλαντζής,  Κλειτσιώτης, Τσαταλμπασίδης, Β. Παπουτσή Μήττα.

Στο ΠΑΣΟΚ υπήρχε δυσκολία να βρεθεί υποψήφιος από τη Θάσο. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες πρώτος είναι ο Δημ. Παπουτσής, 2η η Μαρία Τσουρή(από Δημοκρατική Αριστερά), 3ος ο δικηγόρος από το Νέστο Μανόλης Δημητριάδης – η υποψηφιότητά του ακόμη και χθες το μεσημέρι είχε ένα μικρό ερωτηματικό – 4ος ο Γιάννης Ιακωβίδης, από τη ΔΗΜΑΡ, στη 5η θέση προορίζονταν για υποψήφιο από τη Θάσο και συμβολικά στην 6η θέση υποψήφιος βουλευτής ο Βασίλης Καγκαΐδης.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουνε αρκετές αλλαγές στους υποψήφιούς τους. Πρώτος είναι ο Βαγγ. Παππάς, ο οποίος τον Ιανουάριο είχε πάρει 2.018 σταυρούς. Ο κ. Παππάς μέχρι και την Παρασκευή δεν έλεγε τίποτα για την απόφασή του, δεν γνώριζε κανείς αν θα είναι ή δεν θα είναι υποψήφιος, τελικά μετά από συζητήσεις που είχε με την ηγεσία του κόμματος, συνεχίζει τη συνεργασία του με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Στη δεύτερη θέση υποψήφια βουλευτής θα είναι η Γαρυφαλλιά Τσίγκα, που ήταν 2η στα αποτελέσματα των εκλογών του Ιανουαρίου. Στην 3η θέση πιθανότερος υποψήφιος είναι ο Γιώργος Τσακίρης – 3ος και στα αποτελέσματα των εκλογών του Ιανουαρίου . Υποψήφιος θα είναι και ο Παναγιώτης Μαντέχος, από τη Θάσο που ήταν και τον περασμένο  Ιανουάριο. Έχουμε δύο καινούρια πρόσωπα, τον Κώστα Τσιδημόπουλο και τη Δήμητρα Γκαγκούλη.

Οι δύο τελευταίοι παίρνουν τη θέση του Θόδωρου Παυλίδη και του Ηρακλή Ανανιάδη που ήταν υποψήφιοι στις εκλογές του Ιανουαρίου.

Το ψηφοδέλτιο του κόμματος «Το Ποτάμι» δεν έχει αλλαγές. Δεν είχε εκπλήξεις. Γκαϊταντζής Γιώργος, Εριφυλλίδης Γιάννης, Μαρία Λύκου Τσικολίτη, Δημήτρης Στεργιόπουλος, είναι οι τέσσερεις πρώτοι, όπως και στο αποτέλεσμα του Ιανουαρίου. Για την 5η θέση αν και αναζητήθηκε γυναίκα, δεν βρέθηκε. Συμβολικά ως ο παλιότερος εθελοντής του κόμματος στην Καβάλα, θα συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο ο Φάνης Κασούλας. Και το Ποτάμι κατέθεσε τους υποψήφιους βουλευτές του στο πρωτοδικείο Καβάλας το Σάββατο.

Το ΚΚΕ που κατέθεσε τους υποψήφιους βουλευτές του το Σάββατο, θα έχει τους ίδιους με τον Ιανουάριο. Χρ. Ποτόλια, Ν. Χρυσάφη, Αν. Καραγεώργη, Θ. Συμεωνίδη, Δημ. Καγιάσα, Χ. Πιλίτση.

Αλλαγές και στο ψηφοδέλτιο της Ένωσης Κεντρώων. Παραμένει η Αναστασία Μεντεσίδου, που ήταν πρώτη στα αποτελέσματα του Ιανουαρίου. Οι υπόλοιποι τρεις αλλάζουν. Δεν είναι υποψήφιοι με την Ένωση Κεντρώων οι: Θανάσης Λεμονίδης, Άγγελος Κουτούλας, Κων/νος Παπανικολάου.

Στη θέση τους υποψήφιοι θα είναι: η Ευμορφία Φλωροκάρπη, ο Γιώργος Κισούρας και ο Γιώργος Σεμερτζίδης.

Τέλος υποψήφιος με το ΕΠΑΚ θα είναι ο Μιχάλης Νικήτας, ενώ ψηφοδέλτιο με έναν υποψήφιο βουλευτή κατέθεσε και καινούριο κόμμα των Δημοκρατιών.

 

Διαβάστε επίσης